tiistai 31. joulukuuta 2013

Pikatoivotukset

Hetki sitten blogimaailman valtasi ''meidän joulu'' -postaukset ja nyt mun lukuluettelon on vallannut ''minun vuosi 2013'' -postaukset.. Voin ihan rehellisesti sanoa, etten ole lukenut (lue: kerennyt lukemaan) kuin ehkä 0,5% kaikista niistä.. Ja nekin ovat olleet pääosin vain läpiselauksia. JA SIIS multakin on kyllä tulossa jonkunlaiset muistelut sekä meidän joulusta että menneestä vuodesta.


Mutta enttententten, mulla ei ole siis oikeesti ollut aikaa kirjoitella blogiin, vaikka kuinka olisinkin halunnut!! Mulla on satamiljoonaa keskeneräistä postausta miljoonasta eri aiheesta.. Ja ajattelin huomenna tulla kirjoittelemaan eilisen neuvolan kuulumisia (+ masuvauvan kuulumiset)!

Yritän mahdollisimman pian päästä mun normaaliin rytmiin, mutta eipä ole auttanut tämä kaamee loppuraskauden väsymyskään yhtään asiaa..


Paras asia 2013 vuodessa oli tietenkin mun Maailman Rakkaimman syntyminen 6.helmikuuta!! En osaisi edes kuvitella (enkä edes haluaisi osata) elämääni ilman tota rakkautta. Toinen paras asia oli sitten tämä toinen raskautuminen. (Laajempi kattaus vuodesta 2013 tulossa kyllä aikanaan)


Eli nyt jo pieni yhteenveto mun 2013 vuodesta:
Elämäni paras vuosi, maailman parhaiden omien lasteni vuoksi. <3


Toivottavasti vuosi 2014 tuo kaikille paljon onnea, rakkautta, iloa, rohkeutta, arvostusta, onnistumisia sekä mahdollisuuksia.
Toivottavasti vuosi 2014 ei tuo kellekään liikaa suruja ja murheita. 
Tulevana vuonna 2014 luvatkaapas itsellenne olevanne armollisempia itseänne sekä muita kohtaan. Luvatkaa myös tehdä hyviä tekoja toisten eteen. Luvatkaa yrittää muuttaa pahoja tapojanne. Yrittäkää olla vielä parempi versio itsestänne. Älkää kuitenkaan muuttuko kenenkään toisen vuoksi, tehkääpä se itsenne & oman onnenne eteen.


Itsekin yritän olla vähemmän känkkäränkkä. Näin aluksi ainakin. 
Vuosi 2014 tuo minulle toisen aarteen; toisen oman lapseni; toisen elämäni valon. Mitään muuta tämä akka ei sitten tarvitsekaan. 

Kliseisesesti: 
Vuodelle 2014 toivon kaikille paljon rauhaa & rakkautta!!
Uusi vuosi ja uudet kujeet, mä aion tehdä kaikkeni onneni eteen ensi vuonna(kin)!

<3: meeri


tiistai 24. joulukuuta 2013

Joulujoulujoulu!



IHANAA JOULUA KAIKILLE <3

Kolmen raatamispäivän jälkeen ollaan kyllä ansaittu tämä joulu. Palailen blogin puolelle heti kuin vain suinkin ehdin (miljoonien postausten kanssa)!!

torstai 19. joulukuuta 2013

Katsaus tulevaan (ikuiseen?) sisutusprojektiin (Asuntoesittelyssä: lastenhuone)

Yksi asia mitä mä vihaan täällä meidän kodissa on lastenhuone, joten aloitetaanpas siis siitä. Samalla tämä toimii tilannekatsauksena siihen mitä tapahtuu vauvan syntymän jälkeen.. Nimittäin sitten alan sisustamaan meidän lastenhuonetta! Eletään nyt kuitenkin joulu, Jasperin synttärit & vauvan syntymä ensin läpi rauhassa. 

Mulla on oikeasti jopa vähän huono omatunto, kun olen niin huonosti sisustellut ja hommannut juttuja Jasperin huoneeseen (lue: en ole hommannut sinne yhtään mitään). Mutta siihen löytyy syitä monia. 

Me ollaan asuttu tässä asunnossa nyt vapusta asti, eli nopeasti laskettuna vajaa 8 kuukautta. Siitä asti on Jasperilla ollut oma huoneensa: ekasta muuttopäivästä lähtien Jasper on nukkunut yksin omassa huoneessaan- kiltisti ja hyvin. Edellisessä asunnossahan ei ollut kuin yksi makuuhuone, eli Jasper nukkui noin kolme ensimmäistä elinkuukauttaan äipän ja isin kanssa samassa huoneessa. 
Oon kyllä iloinen, että totutettiin Jasper noin nopeasti omaan tilaansa! Tai totutettiin ja totutettiin, koska missään vaiheessa ei ole siinä suhteessa ollut ongelmia (muuta kuin ehkä äitillä..).

Tähän asti Jasper on oikeastaan tasan ja ainoastaan pelkästään nukkunut omassa huoneessaan, leikit leikitään olohuoneessa ja köllöttelyt köllötellään äidin ja isän huoneessa. En ole kokenut siis vielä tarpeelliseksi hankkia oikeastaa mitään Jasperin huoneeseen, KOSKA meillä on muutenkin niin paljon (vieläkin) hankittavaa tänne ''uuteen'' kotiin, ja muiden paikkojen sisustaminen on tuntunut tärkeämmältä kuin huoneen missä ei kukaan tee muuta kuin nuku. (Mikä johtuu tietenkin paljon siitä, että tämä asunto on puolet isompi kuin edellinen jne.)
Lisäksi meille oli alusta asti selvää, että halutaan toinen pikkuinen melko nopeasti ja lapsille tulisi näin luonnollisesti jossakin vaiheessa yhteinen huone. Halusin siis tietää sukupuolenkin ennen kuin alkaisin lasten tulevaa yhteistä huonetta sisustamaan. 

Ja piankos Jasper alkaakin viettämään oikeasti aikaansa omassa huoneessaan, joten on sitten tarpeellisempaa sekä helpompaa hankkia sinne tuoleja, pöytää, leluja ja kaikenmaailman härpäkkeitä. Koen nämä asiat vielä kovin turhaksi huoneeseen, jossa tarpeellista on tasan ja ainoastaan edelleenkin se sängyn olemassaolo.

Voisinkin mainita, että yhtenä sisustuksen hidasteena on toiminut oksettava seinäväri. Huoneen värimaailma ei siis oikeastaan kovin miellytä mun silmääni, enkä ole oikein tiennyt miten siihen suhtautua. Toisaalta sinne voisi hankkia juttuja jotka sopivat siihen seinään, mutta toisaalta mun pääkoppa raksuttaa ajatusta: miksi ihmeessä mä niin tekisin? Koska ne jutut jotka sopisivat tuonne huoneeseen, ei varmastikaan sopisi sitten (joskus tulevaan) omaan taloon. Eikä toisaalta huvittaisi kuitenkaan hankkia mitään ''mahdollisimman neutraaleja juttuja, jotka sopivat tuonne ja tänne, ovat ihan kivannäköisiä, mutta eivät kuitenkaan parhaita valintoja''.

Yhtenä ajatuksena onkin, että jospa maalattaisiin seinä? Toki tietenkin vain jos saataisiin vuokranantajalta lupa siihen, mutta en kyllä oikeastaan koe syytä, että miksi siihen ei suostuttaisi? Ko. ''väriseinä'' on muutenkin jo niin huonossa kunnossa (niin kuin kaikki muutkin talon seinät: ollaan taidettu lyödä yksi naula seinään, ja kaikki muut ruuvit/naulat/rei'ät ovat olleet jo valmiina...), että ei mikään korjaus/väri voisi ainakaan arvoa laskea- päinvastoin. Mutta toisaalta taas meillä on tavoitteena asua tässä max. 5 vuotta (toivottavasti), joten olisiko se maalauskin loppupeleissä sitten ihan turhaa? Toki kivaa, virkistävää, piristävää, ihanaa mutta olisko se kuitenkin turhaa vuokra-asuntoon? 
Mitäs mieltä te olette? Oletteko te maalailleet/tapetoineet vuokra-asuntoa? Oliko virhe vai ei? Miten vuokranantaja suhtautui? 


Huomioi: seinän kunto/väri. Haha, noissa rasioissakin tuossa pöydällä on mun kynsilakkoja..... XD Säilytysrasiat H&M:stä.
Sydännaulakko on Halpa-hallista. Siinä on Samin ensikengät & Jasperin yksi vauvahaalari. Säilytän siinä yleensä myös Jasperin kylpypyyhettä.

Jasperin huoneeseen en siis ole hommannut oikeastaan yhtään mitään. Huone on pikemminkin toiminut tähän saakka lähinnä jonakin varastona ja vaatehuoneena.. Pyykkikoneen kuivaajapuolen ollessa rikki, olen pyykit laittanut kuivumaan Jasperin huoneeseen. Olen säilyttänyt rekillisen vaatteitani huoneessa avoimessa rekissä milloin missäkin nurkassa, kunnes viime viikolla ne ahdin kaappeihin ja meidän vaatehuoneeseen.



 Vanha tv-taso siirtyi muun edestä Jasperin huoneeseen, ja siinä ei ole säilytetty yhtään mitään vielä ainakaan.




 Vallilan 200e matto siirtyi olohuoneesta Jasperin huoneeseen uuden tieltä. Toinen puolisko sohvaa siirtyi Jasperin huoneeseen kuusen tieltä (sekä hiukan halusin avoimuuttakin mini-olkkariin.) Sohvan mukana tuli ylimääräisiä tyynyjä, ja oi katsokaapas noita värejäkin. ;) Niihin on aikeissa muutenkin ostaa kankaat, mutta en vielä tiedä missä tyynyt tulevat todellisuudessa olemaan- joten tätäkään pientä hankintaa en ole saanut aikaiseksi. 



 Kello on alunperin entisen kämpän olkkarista. 



Taulu siirtyi hyllyn edestä olohuoneesta (hyllystä tulossa jossakin vaiheessa lisää juttua) Jasperin huoneen seinälle. 



Verhot olen ostanut joskus muinoin, kun asuin vielä kotonakotona. (Ollaan tokikin ostettu Jasperin huoneeseen verhokankaat (Vallila), öö joskus puoli vuotta sitten jo?! Mutta yllätys, ei olla vieläkään saatu aikaiseksi vietyä niitä ompelimoon, ja pari viikkoa sitten mulla meni ''hermot'' verhottomaan huoneeseen ja kaivoin noi mun paksut kukkaverhot kaapista.)
Laitoin jotkut ylimääräiset jouluvalot ikkunalle. Ikkunalla oli ensiksi uusi hieno lasipisara- valotsydeemi, mutta Sami onnistui sen rikkomaan. Möyh.



Kaappitilaa on hyvin, mutta suurin osa mun vaatteiden/Samin työvaatteiden/lakanoiden/verhojen valtaamana. 



Ovessa olevat kirjaimet Jasper on saanut tädiltään ristiäislahjaksi. 



Jasperille uutena ostettu Brion sänky on kokenut jo kovia... Oonkin päättänyt heittää sängyn roskiin pikkuveljen käytön jälkeen, sitten joskus tuleville lapsille ostetaan uusi, mutta pikkuveli saa nukkua vielä tuossa hampaiden raatelemassa sängyssä. Huomioikaapas kuinka paljon uutta ''osumaa'' sänky on saanut edellisen sänkypostauksen jälkeen! 

Reunasuojat ja sänky on ostettu Keskisiltä, leopardi-lakanat H&M:ltä. Päiväpeitto on hankinnassa. 



Platfondin sentäs olen ostanut tarkoituksella tuonne huoneeseen. Tämän tilasin netanttilasta silloin kuin muutkin varjostimet pari kuukautta sitten! Halusin neutraalin, yksinkertaisen varjostimen, enkä mitään ''lapsiautohämähäkkiminäolenpoikajaminätyttöjatämäonlastenhuone'' -lamppua.


Noh, kuinkas moni pitää mua ihan paskana äitinä, kun en ole vielä panostanut lasten huoneeseen ja sen sisustukseen? Mitäs näin muuten pidätte? Ymmärtääkö joku seinään valittua väriä? 

Mutta onpas sentäs mulle jotakin tekemistä, kun olen kotona kahden vauvan kanssa. No hehe, mutta anyway tästä on tulossa mun sisustusprojekti, jota odottelen innolla!


Ps. Kuvat otin nopeasti aamulla pimeydessä (anteeksi muuten kuvien laadusta) ja näin Jasper oli sen pari minuuttia. Ihana.

<3: meeri



keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Tonttuilua, ylijääneitä kuvia & tervehtymistä


Meidän tämänpäiväiset tonttuotokset eivät oikein onnistuneet.. Mutta noh, huomenna uusi yritys! Jos jaksetaan. ;) Ei stressiä siitä. Jasper vaan tykkää niin heilua, taputtaa ja syödä kaikkea.. Väsykin alkoi jo painamaan pikkuista niin ei kuvat oikein onnistuneet.

Mutta viime yö meni jo paljon paremmin, melkeinpä normaalisti! Jasper heräsi kahden aikoihin juomaan maitoa, mutta muuten nukkui kuin enkeli. Aamupäivälläkin veteli sitten kolmen tunnin päikkärit ja nyt on taas päikkäreillä ollut jo toista tuntia! Ihanaa, kun toinen ei ole enää kovin pipi. Vähän niiskutusta vieläkin, mutta muuten taas ollaan suhteellisen terveitä. Paitsi äiti ja iskä. Mutta niillä ei olekaan niin väliä. ;-) 

<3: meeri

tiistai 17. joulukuuta 2013

Stockmann

Mulle tuli jo ''hetki sitten'', eli ainakin varmaan kuukausi takaperin, Stockmannilta paketti! Paketti sisälsi tällä haavaa tasan ja ainoastaan muutaman joulukoristeen, mutta aion ne kuitenkin nyt tässä esitellä. ;-) Niin ja ilmaiset postikulut tekivät ainakin osansa meidän kaupassa (päätöksessä). Nämä kaikki maksoivat yhteensä noin. 45-50e. 
Suurin osa koristeista tulee ihan (tulevaan) joulukuuseen, mutta osaa laittelen lopulta varmaan vähän sinne sun tänne.










Mulle tuli myös viime viikolla yksi paketti joka sisälsi muutaman koristeen(kin), mutta kauppaan pitäisi vielä päästä tässä tämän viikon aikana! Hakemaan mm. kuusimattoa, paria jouluvaloa &  tonttulakkeja. :'D

Onkos kaikilla muilla jo siivoukset tehty ja koristelut koristeltu?! Kai mäkin vielä ehdin tehdä kaiken..... Hope so.

<3: meeri

Tilannekatsaus sairastuvalle

Heissan!

Ajattelin tulla nyt nopeasti kirjoittelemaan vähän kuulumisia, lyhyesti (jos pystyn siihen, mullakun tuppaa nämä ''pikkupostauksetkin'' aina venyä ja vanua)


Viime viikolla oli kaikennäköisiä vierailuja ja mm. Samin ''kakkostyön'' (=palokunnan) perhejouluruokailu ja oltiin Samin kanssa sielä kahdestaan, koska se oli justiin Jasperin nukkumaanmeno aikana.. Äiti oli siis katsomassa Jasperia sen aikaa. 
Perjantaina mulle tuli sitten paketti ja muuten viikonloppuna ei taidettu tehty mitään erityistä. Mutta en tainnut edes koskea tietokoneeseen koko viikonloppunakaan, en vain jaksanut.. Mulla tuntuukin olevan nyt joku raskausmasennus/-väsymys huipussaan, tässä joulun alla?! Oi kyllä. Ehkä sekin vaikuttaa, että en ole v_i_e_l_ä_k_ä_ä_n saanut tehtyä joulusiivouksia tai ostettua muutakuin Jasperille pari lahjaa ja Samille kaksi todella pientä lahjaa..
Niin ja vihdoin hain (lue: pakotin Samin hakemaan) mulle ne rautatabletit, ja toivon että ne vähän vaikuttaisivat positiivisesti mun jaksamiseen sekä mielialaan..
 
rv29+0.

Sunnuntaina päätinkin, että huomenna eli maanantaina (eli eilen) aloitan kaikki kunnolla: siivoukset, suunnittelut, lahjat, ymsyms. Ja menin jo kahdeksan jälkeen sänkyyn ja ajattelin, että nyt nukun kunnon unet, että jaksan sitten koko viikon touhuta ja järjestellä kaikkea! 
Noh, sain mä varmaan puolituntia nukuttua.. kunnes Jasper alkaa heräilemään. Jasperille iski siis su-ma yönä kauhea flunssa, ja nenä on vuotanut siitä asti ihan hulluna. Maanantain vastaisena yönä en nukkunut oikeastaan siis yhtään, ja Jasperkin nukkui välillä ihan korkeintaan puolituntia.. Raasu heräili koko ajan hysteerisesti itkien naama räästä märkänä. 
Mikään muu ei tuntunutkaan auttavan kuin juominen. Jasper joi noin 7 tunnissa yön aikana pullollisen maitoa ja kolme pullollista vettä (pullollinen= reilu 200ml).



Eilen en siis saanutkaan tehtyä yhtään mitään, päin vastoin! Munkin olosta tuli ihan karmiva ja ei saatukaan eilen kuin sotkua aikaan.. Jasper oli onneksi vähäisistä unista riippumatta päivällä iloinen oma itsensä. (Ja senpä takia olinkin eilen jo tulossa kirjoittelemaan, mutta eihän siitä sitten tullut mitään kun yöunille meneminenkin viivästyi..) Nenän vuotaminen ja aivastelu ei siis haitannut menoa eikä meininkiä.. muuta kuin silloin kun yritin saada Jasperia nukkumaan. :/ Jasper nukkui sitten päikkärit illalla neljästä kuuteen, ja söi eilen kunnolla ensimmäistä kertaa vasta kun oli jo iltapuuron aika!
 Yöunille kuitenkin nukahti vasta vähän ennen yhtätoista ja kahteen asti sainkin koko ajan hypätä silittelemässä, hyssytelemässä ja antamassa tuttia..
 Mutta sitten Jasper nukkui kahdesta seitsemään asti, ilman yhtäkään herätystä! Mäkin olin jo ihan ihmeissäni kun Sami lähti töihin ja tajusin silloin, että itsekin olin saanut nukkua jo monta tuntia putkeen.. Ja nyt Jasper on päikkäreillä. Toivottavasti toi tauti on nyt talttumassa, eikä ainakaan pahenisi enää! Paremmat unet antavat ainakin hiukan toivoa. 
Jasper on nyt ensimmäistä kertaa oikeasti kipeä, ja voin kertoa, että äipän sydäntä raastaa katsella kun oma rakkain kärsii.. Itse kärsisin paljon mielummin, mutta oon kyllä ilonen, että en ole tässä ''yhtäaikaa'' kipeä niin pystyn paremmin hoitamaan toista ja Samikin voi olla töissä.



Raskausviikotkin menevät nopeasti eteenpäin, ja nyt mennään taas jo uudella kymmenyksellä; eli kolmellakympillä. Tänään siis rv 29+2.
Mä teenkin nyt itselleni pienen lupauksen, ja tuun tällä viikolla joka päivä kirjoittamaan edes yhden postauksen. Mulla kun olisi niin miljoona postausta keskeneräisenä. Mutta Jasperin hoivaaminen on kuitenkin nyt tärkeintä, ja sitten jossakin välissä pitäisi ehtiä kaikki joulujututkin järjestelemään.. 
Mutta ihanaa joulunodotusta (nyt jo kuitenkin) kaikille!! <3

 <3: meeri
 

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

10kuukautinen Jasper


Heti joulun jälkeen saakin alkaa suunnittelemaan ja stressaamaan Jasperin 1-vuotis syntymäpäiviä. Onneksi siihen taaperon alkukauteen on silti vielä edes se vajaa 2kuukautta aikaa. En haluaisi millään luopua tosta mun pikkuvauvasta, mutta näin siinä nyt on käymässä- Hänestä on tullut yhtäkkiä niin iso & taitava! 

Virallinen the kuukausipäivä oli jo vajaa viikko sitten, mutta tänään oli 10kk neuvola, joten päätin odottaa mitatkin kuukausipostaukseen!


Sami pääsi onneksi (justiin ja justiin) meidän kanssa tänään sinne neuvolaan, ja katsottiin seuraavakin neuvola-aika Samin töihin sopivaksi.. Mun kun on jo vähän hankala nostella ja kannella Jasperia, selkään sattuu ja alkaa supistelemaan. :/ Kyllä mä Jasun kanssa silti ihan hyvin kahdestaankin kotona pärjäilen, ärsyttävää vaan kun kaikki on niin haastavaa, kankeaa, hankalaa eikä esimerkiksi kylvettäminen tai perässä juokseminen onnistu enää kuin ketterällä ketulla.


Jasper olikin kasvanut hienosti vajaassa kahdessa kuukaudessa, ja mitat olivat seuraavanlaiset (suluissa 8kk mitat) :

paino: 10130g (9400)
pituus: 75,5cm (72)
pipo: 46,5cm (45,2)

Jasper esitteli iloisena omia taitojaan neuvolatädille, eikä vierastanut tai mitään - oli kiltti oma itsensä. Neuvolatäti taas kehui Jasperin maasta taivaisiin. Eikä ollut mitään moitittavaa, päinvastoin hoki koko ajan kuinka tyytyväiseltä, terveeltä sekä reippaalta Jasper näyttää. 


Neuvolakortin teksti: ''Tasaisesti kasvaa. Iänmukaista ruokaa syö. Hapanmaitotuotteet vähitellen ruokailuihin. Konttaa. Tukea vasten kävelee. Hetkittäin seisoo ilman tukea. Kaiken kaikkiaan tyytyväinen poika.''


10kuukautinen Jasper: 

Pääsääntöisesti konttii. Välillä ryömii lyhyitä matkoja tai kiirehtiessään pahantekoon.
Tajuaa sanan ''EI'' merkityksen, ja useinmiten totteleekin (joskus säikähtää ja alkaa itkemään kiellettäessä, mutta ei itke kauan, korkeintaan 2sekuntia)
Ottaa askelia tukea vasten, mutta ei mitenkään ''kiidä'' vielä esimerkiksi taaperokärryllä.


Nousee kaikkea/kaikkia vasten, ja jokapäivä useammin päästää tuestakin kokonaan irti. Seurauksena tietenkin usein pyllähdys ja välillä pääkin kopsahtelee...
Osaa kuitenkin pääsääntöisesti seistä hienosti, ja helposti onnistuu myös kyynerpäihin nojaus tai yhden käden varassa seisominen tms. 
Osaa hienosti peruuttaa/laskeutua sohvalta alas.


Pinsettiotteella syö hienosti kaikkea naposteltavaa.
Järsii IHAN KAIKKEA. Eilenkin repäisi verhot rikki ja yritti tuhota mun villasukkia ja aamutossuja... Tänäänkin neuvolassa syöksyi metalliseen puntariin hampain kiinni..
Hampaita 8kpl. 9 & 10 hampaat tulonpäällä.
Istuu hienosti pyllyllään tai polvillaan. (Ilman tukea)
Leikkiessään vaihtelee asentoja tuosta noin vain.
Lempi herkkuja/ruokia ovat mansikan makuiset soseet, puurot, mango-banaani, lämpöiset ruuat... KAHVI.
Osaa ''sanoa'' heihei ja heiluttaa.


Osaa taputtaa.
Tanssii ja ''laulelee'' paljon.
Kiljuu myös mutta ei oikein merkittävästi tapaile sanoja.
On alkanut puremaan esimerkiksi äitiä.. Ja kyllä muuten sattuu.
Itsenäisesti syö esimerkiksi: leipää, karjalanpiirakkaa, muroja, naksuja, kurkkua, porkkanaa, omenaa..
Vettä ei oikein suostu juomaan.. Vinkkejä tähän?!

Vaatekoko keskimääräisesti 86-92cm.
Yöt nukkuu normaalisti 19-09.
Päikkäreitä 2-3kpl; ehkä kuitenkin yleisimmin aamupäivällä 10-14 välisenä aikana 2h 
ja 16-18 välisenä aikana toiset noin 1h.
Taputtelee pikkuveljeään (ja kaikkea). 
Rakastaa kylpemistä, mutta on alkanut kapinoimaan hampaiden pesemistä vasten. Neuvoja tähänkin?!
Kaikinpuolin kiltti vesseli. Juoksee kävelytuolilla täysiä, ja päin seiniä. Nauraa hekottaa kun väsyttää. Ei itke juuri lainkaan. 
Nauraa paljon, ja enemmänkin.

Äitin maailman rakkain


<3: meeri