keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Mietteitä joulusta sekä uuden vuoden vietosta

Päällimäisenä kuuluu vain hyvää. Mutta mitä nyt tietenkin kaikenmaailman stressiä, vaivoja & väsymystä havaittavissa.

 Eniten stressaa tuleva joulu sekä aukiolevat suunnitelmat. Edelleenkään ei olla yhden yhtä lahjaa ostettu, koskahan sitä saisi aikaiseksi aloittaa nekin puuhat?! Onko täällä muita, jotka ovat mattimyöhäisiä joulun suhteen? 
Varmaan kyllä vaan ostetaan lähisuvun lapsille lahjat, Jasperille ja Samin kanssa toisillemme EHKÄ jotaki. Sänky ja tv ollaan jo hamstrattu itsellemme lahjoiksi, mutta ehkä jotkut pienet jutut? Tai sitten ei, saa nyt nähdä kuinka tässä enää kerkeää.. 
Jasperille ajateltiin ostaa muutama lelu ja yksi joku ''käytännöllinen'' juttu, esimerkiksi päiväpeitto, ''viitta''pyyhe tai joku muu tuollainen ei-lelu.

Mitäs muut ostavat alle vuoden ikäisille lapsilleen joululahjaksi??



Joulukoristeitakaan en ole saanut hommatuksi kuin ihan muutaman, ja ajattelinkin yrittää niitä ostaa/tilata vielä tämän viikon aikana! Perinteinen kuusi pitää hankkia, sekä kaikki jalustat, matot, yms vermeet siihen kaupan päälle.. Kyllä tässä kai vielä ehtii? Tosin hirvittää jo ajatus siitä, kuinka kaikki kaupat ovat enemmän & enemmän täyteen tupattu ihmisiä, mitä lähemmäs tässä joulua mennään...


Viime vuonna oltiin joulukuun puolessa välissä Samin (ja masuJasperin) kanssa Nokian Edenissä rentoutumassa, ja samansuuntaista suunnitelmaa uudeksi vuodeksi tai tammikuuksi oli nytkin suunnitteilla, mutta nekin taisivat nyt kokonaan mureta käsiin.. Tai mitä luultavammin ainakin, pienet toivot on vielä kyseistä asiaa kohden olemassa!
Olisi kyllä niin kivaa tehdä tosta loppuvuoden kylpylästä vaikka jokin ns. perinne. Mutta ennen kaikkea olisi vielä ihanaa viettää täysin kahdestaan Samin kanssa laatu-parisuhdeaikaa TAI/JA kolmestaan Jasperin kanssa perheenä. Meidän perhehän oli sitten vain reilun vuoden kolmihenkinen, joten olisi kyllä kivaa tehdä vielä kunnolla kivaa Jasperin kanssa, niin että Jasper saisi KAIKEN äidin sekä isän jakamattoman huomion osakseen! Saahan hän sen päivittäin kotona, mutta onhan se eriasia tehdä jotakin normaalia ''hauskempaa'' kuin kotona oleskelua kolmestaan.
Ei kuitenkaan pikkukakkosen syntymään ole enää pitkä aika, ja minä tässä vaan koko ajan enemmän ja enemmän raskaudun sekä ''vaivaudun''.. Koko ajan siis vaikeammaksi kaiken tekemisen keksiminen tai pikemminkin toteuttaminen muuttuu.
Mutta saa nyt nähdä!



Jasperkin nyt menee uuden vuoden pirskeistä huolimatta siinä viimestään kahdeksan pintaan nukkumaan jne., että onko sillä loppujenlopuksi oikeastaan väliä mitä tekee tai missä sen uuden vuoden viettää? Vai olisiko se justiin ylikivaa viettää mukava uuden vuoden aatto jossakin muualla kuin kotona ja ehkä kenties herätäkin muualta kuin kotoa? 
Kuinkas te aiotte pienten lasten kanssa viettää uutta vuotta? Perheettömien on turha kertoa mitä he aikovat puuhailla, en mä nyt vielä niin vanha ole ettenkö sitä tajuaisi. ;-)  



No, mutta odotellaan nyt joulua-> uutta vuotta-> Jasperin 1-v synttäreitä -> Pikkuveljen syntymää.. En kyllä millään malta odottaa, ja huomaan joka päivä olevani herkempi ja herkempi! Eilenkin katselin itkien Jasperin vastasyntynyt kuvia....
 Eiköhän se aika tästä nopeasti kulu? Ehkä nopeampaa kuin toivonkaan, koska mut tuntien: mikään asia tai suunnitelma ei ole ikinä valmis......... Onneksi Sami jaksaa mua muistuttaa joka ilta kaiken tämän mun stressin ja huolen keskellä (ties mistä itken milloinkin...) : ''Kyllä kaikki aina järjestyy''


En ole muuten laittanut vielä mitään joulujuttuja kotiinkaan, saati sitten tehnyt joulusiivousta. Pitäisi tässä ensi viikonlopun aikana rehkiä (kun Samikin on pikkujouluissa...) ja siivota todenteolla sekä vaihtaa kaikki (jo nyt oleva, joka ei kaupassa enää asu) mahdollinen pöytäliina ja koriste jouluisimpiin asioihin! 
Joulusormia on syyhynnyt kyllä jo kauan aikaa, mutta kun en ole nyt hetkeen (eli viikkoon) siivonnut kunnollakunnollakunnolla niin ei ole oikein inspannut tänne sotkun keskelle niitä joulujuttuja laittaa, muuten olisi mennyt varmaan maku koko jouluun! :D

Ärsyttää muuten ihan himona, kun en tämän mun koneongelmankaan vuoksi saanut päivitettyä blogia mitenkään jouluisammaksi!! No ehkä ensi vuoden jouluna on sitten parempi onni siinäkin asiassa....  



Ps. Mitäs te ootte mieltä tuosta jouluisesta blogi -villityksestä, eli ''joulukalenteri-luukuista''? Mun mielestä idea on kyllä hyvä ja hauska, ja varmasti itsekin aion sen joku vuosi vielä toteuttaa!
 Mutta pointti mun mielestä/käsittääkseni on se, että jokainen ''luukku'' sisältäisi hiukan erilaisen postauksen? Eikä esimerkiksi niitä normaaleja kuulumispostauksia, joihin olen nyt törmännyt paljon? 
Mun mielestä jokainen luukku saisi siis olla erikoinen & erilainen postaus, yllätyksellinen postaus!! Sellaista mitä ei jokapäivä näe kyseisen bloggaajan blogissa? Toivepostauksia? Yhteinäinen punainen lanka? Sama teema?Yms.

Nyt mun bloggerin lukuluettelo on täynnä vain ''Luukku 1'' -postauksia, ja varsinkin ensimmäisenä päivänä hämmästyin ja ehkä jopa myös vähän kauhistuin kuinka moni niitä teki. Mun mielestä joka päivä niitä on ilmestynyt vähemmän, että taitaako joku luistaakin tästä jokapäiväisestä uudesta, avaamattomasta luukusta?
 Nojoo anyway, mun pointti oli ehkä tämä: Mua ärsyttää kun otsikoissa ei yhtään kerrota mistä luukku kertoo, ja sitten kun sen luen niin se on joko mun makuun tosi epäkiinnostava, lyhyt tai ihan liian normaali ''luukuksi''. Sitten lukemattomaksi jää niitä oikeasti mielenkiintoisia luukkuja, ihan vain sen vuoksi kun en erota multaa hiekasta. Eikä mua haittaa sekään jos otsikko ei paljasta -mitään-, mutta sitten se luukku saisi kyllä olla erilainen/erikoinen/yllättävä tjms. :-)
Onko kukaan miettinyt samoja asioita? Eikä tarkoituksenani siis __todellakaan__ ole loukata ketään, enkä kohdista tätä kenellekään tietylle tai mitään muutakaan (jokainen tekee kuinka itse haluaa♥). Tykkään kyllä kaikista lukuluetteloni postauksista & blogeista, tykkään kirjoituksia lukea, mutta en vain tajua että miksi ''normaali'' postaus pitää naamioida luukuksi.. Ja jokaisella on tietysti omat ne ''normaalit'' postaukset ja toisen normaali on toiselle erilainen ja toistepäin. :-D Niin ja siis en sano mitään(!!) huonoksi ja suurin osa on kyllä hyviä luukkuja. Montako luukku -sanaa löydät tästä parista kappaleesta??...

Alkuperäinen tarkoitus oli tehdä tästä kuulumispostaus, mutta joulujutuista ja uudesta vuodesta tuli niin paljon jo juttua aikaan, että ei kyllä millään viitsi enää enempää kirjoitella! Ehkä tämäkin on jo liian kilometripostaus. Mutta en väitäkään tämän olevan mikään erityisen hyvä kirjoitus (tai luukku).

<3: meeri 
 

7 kommenttia:

  1. Mekään ei yhtään tiedetä mitä istaa joululahjaks tolle meijän kohta kahdeksan kuiselle termiitille !!! Kuitenkin mummeilta ja kummeilta yms. Saa varmasti leluja ja vaatteita lahjaks mutta kyitenkin meidän pienen ensimmäinen joulu ni jotain halutaan ostaa mutta mitä!!!??!! Äääärgh... me ajotaan varmaan viettää uusivuosi vain kotona meidän pikku perheen kanssa ja vähän käydä raketteja ampumassa ja hyvää ruokaa ja Danielin mentyä nukkumaan me vanhemmat saunotaan ja vietetään laatuaikaa ehkä kera lasillinen punaviiniä ! Joillekin kuullistaa erittäin tylsältä mutta juuri sopivaa meille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas en usko, että Jasper saa kovin paljon lahjoja, JOS me ite ei niitä sille osteta. :/ Mikä harmittaa kyllä ihan vietävästi, kun se jos kuka olisi niitä ansainnut :')
      Ja jeps!! Nimenomaan kun ensimmäinen joulu, vaikka ei ne pikkuset ehkä siitä oikeen tajuakaan mutta äitinä tää on ainakin ihan uskomattoman iso juttu!
      Mulle ei ainakaan kuulostanut tylsälle! ;-) Mä vaan pelkään, että meidän kohdalla käy niin että mä nukahdan kun Jasperkin jos ollaan vaan kotona...... :-D

      Poista
  2. Me ostetaan ennen joulua 10kk täyttävälle tytölle taaperokärry, keinuhevonen ja fisher pricen puppy piano! Toinen mummo ostaa kuulemma vauvapulkan ja toinen sen fisher pricen puhuvan (ja vissiin tanssivan?) koiran. Moni noista on sellaisia, mitkä olisi voinut ostaa jo aikaisemmin, mutta päätettiin odottaa kumminkin jouluun :)

    Vinkkinä, että ainakin prisman verkkokaupasta saa tuotteet ilmaiseksi toimitettuna moniin s-ryhmän kauppoihin. Mä käytin sitä jo hyväkseni, kun en myöskään jaksa lähteä ihmispaljouteen pyörimään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo! :) Phpyh, hyvinhän vielä ehtii! :) Meilläkään noista ole hankittuna muuta kuin taaperokärry ja just yks päivä haettiin vauvapulkka, ja eihän sitä luntakaan ole koko aikaa ollutkaan vielä maassa niin että välttämättä olis ennemmin jo tarttenut. :)

      Mä en ookkaan tollasesta kuullut! Pitääpä tutustua (jos suinkaan enää muistan tai ehdin) tohon paremmin, kiitos vinkistä. :)

      Poista
  3. Meeri, sinä kirjoitat niin hauskasti :)

    Onnea tulevasta perheenlisäyksestä, ihana pikkuinen perhe teillä kohta on siellä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, toivottavasti toi oli enemmän kohteliaisuutena tarkoitettu. ;-) Kiitos siitä ;)

      Voi kiitos paljon <3 Niin onkin!! :')

      Poista
    2. Todellakin oli kohteliaisuus! Sinun blogia on hauska lukea, vaikka olen sinua paljon vanhempi ;)

      Zemppiä tulevaan <3

      Poista

Kiitos kommentista! ❤