perjantai 9. tammikuuta 2015

Luonneanalyysi 1/2


JASPER 1v 11kk:




Jasper on syntymästä saakka ollut todella tyytyväinen ihminen. Hän keksii koko ajan itselleen tekemistä ja touhuamista, eikä koko ajan kaipaa mitään ihmeellistä tai järjestettyä tekemistä, vaan hän kyllä löytää vaikka pelkästä valkoisesta seinästäkin sen ilot. Hän rakastaa ihmettelyä ja uusien asioiden näkemistä.
Jasu on ylpeä kaikesta mitä hän tekee, ja hän tekee kaiken niin, että kaikki muut varmasti näkevät. Hän tekee kyllä oikeastikin paljon ihania tekoja. Äitinä minä vähintään onneksi aina huomaan ne hellät pusut, rätin hakemiset, imuroinnit, tavaroiden viemiset ymsyms. kaikki pikkujutut ja muistan kiittää ja kehua. Jasperkin aina kiittää kaikkia kaikesta, jopa itseään. Ja tekee käsillä aina sellasen liikkeen, että ''hommat tehty''. 
Jasperia voisi sanoa riiviöksi, hän ei kitise eikä valita turhasta, mutta hän rakastaa tehdä kaikennäköistä pientä tinkiä. Hän sotkee ruualla, kiusaa Caspiania, vetää äitiä hiuksista, heittelee leluja, koskee telvisioon.. Kuitenkin Jasu on todella vieraanvarainen, ja vieraiden ollessa läsnä hän on oikea enkeli. Häntä taitaa hiukanjopa ujostuttaa vieraiden seurassa. Vaikka kotona perheen kesken sitä ei ikinä uskoisikaan. Kylässä ollessaan Jasper on todella kiltti, hän leikkii nätisti toisten kanssa, antaa lelut käsistään toiselle jne. Kotona kuitenkin näkyy pientä omistushalua lelujen suhteen.
Hän touhottaa eikä pysy ikinä sekuntiakaan paikoillaan, unissaankin hän poikkoilee ja vaihtelee sängyssä asentoaan. Yleensä nukkuukin pää jalkopäässä. Saattaa suutahtaa helposti, mutta leppyy yhtä nopeasti. Jasper on kyllä melkoisen kärsimätön, ei oikein jaksa kauan yrittää tehdä mitään, ja hermostuu jos jokin ei onnistu. 
Hänet saa innostumaan kaikesta hetkessä, vaikka pelkällä yhdellä sanalla tai ilmeellä! Rakastaa tehdä kaikkia sellaisia asioita, joista näkee jotenkin lopputuloksen. Siivota, tehdä palapelejä, järjestellä, tehdä ruokaa. Jasper tekee aina innoissaan oikeastaan mitä vain. Se innostuksen määrä mikä noin pienestä pojasta lähtee on ihan huikea! Hän myös tekee perässä oikeastaan melkein ihan kaiken mahdollisen mitä äiti tai isikin tekee.
Jasper on todella rakastava! Hän pussailee, halailee, kiusoittelee, kutittelee. Aina kun vaikka minä itken tai olen surullinen, Jasper keskeyttää kaiken ja tulee halimaan mua. Jasper on myös itse hellyydenkipeä, rakastaa saada pusuja ja haleja. Hän pyytää anteeksi ja hyvästelee suukoin. Jasu heiluttee ja hymyilee tuntemattomille tavatessa. Jasper myös aina muistuttaa äitiä, että ''vauvallekin ruokaa'' ''vauvakin nukkumaan'' jne. Hän on huolehtivainen.
Jasper on reipas poika. Aina auttaa ahkerasti vauvan vaipanvaihdoissa, vauvan syöttämisessä, kodin siivoamisessa, tavaroiden kantamisessa, takkaan tulen sytyttämisessä, valojen sammuttamisessa, roskien viemisessä ja ihan kaikessa mitä saattaa kuvitellekaan! 
Jasper ei kovin helposti kokeile uutta. Varsinkaan jos joku kyylää vieressä. Häntä pitää aina hetken suostutella maistamaan uusia asioita tai rohkaista tekemään joku asia ensimmäistä kertaa. Mutta sen jälkeen kun asia on tehty kerran, se tehdään niin kuin se olisi tehty jo ainakin sata kertaa. 
Jasperilla tuntuu olevan supermuisti. Hän muistaa äitin kännykän pääsykoodin, kaukosäätimen napit, mihin laittoi jonkun lelun kuukausi sitten, missä jauhot on, mihin äiti piilotti sen karkkipussin, miten tehtiin sitä ja tätä, missä säilytetään sitä tai tätä, missä oli se tai tämä. 
Hän on iloinen! Superiloinen ja supertyytyväinen. Nauraa ja haluaa naurattaa. Hän on kunnon hyväntahdon lähettiläs. Ja positiivari! Jasper ei pienenä itkenyt ikinä, nyt välillä saa jonkinsortin uhmakohtauksia, mutta vieläkin pääsääntöisesti on todella tyytyväinen kaveri. Hän tarkkailee, tutkailee, keksii, rakastaa, hellii.




Luonteeltaan Jasper on kyllä tullut aikalailla täysin muhun! Molemmat ollaan lähipiirissä todella sosiaalisia, mutta muuten ALUKSI ujoja ja pysytään taka-alalla. Rakastetaan ja halutaan rakkautta. Ollaan ystävällisiä, ja annetaan mielummin ystävälle kuin pidetään itsellä. Anteliaita. Ollaan suurimmaksi osaksi positiivisia, mutta suututaan nopeasti ja lepytään yhtä nopeasti. Meidät saa aina nauramaan ja hymyilemään pienellä kutituksella, ja unohdetaan mökötysaihe saman tien. Innostutaan kaikesta HETI. Ennen kuin mikään on yhtään edes varmaa. Ollaan aika kärsimättömiä, ja halutaan kaikki hetinyt. Menetetään helposti maltti, ja ärräpäitä (Jasperilla ähinää) saattaa lennellä. Rakastetaan laulella ja saada toiset nauramaan. Eikä varmasti kokeilla mitään ensimmäistä kertaa jos joku vahtaa vieressä, vaikka kuinka kiinnostaisi! Molemmilla on hyvä muisti, minäkin muistan missä kaikki pienetkin jutut on, muistan nimet ja paikat ja vaatteet ja syntymäpäivät ja kaikki todella hyvin. Ollaan todella kiitollisia ja otettuja jokaisesta asiasta. Ollaan tunteellisia ja herkkiä. Pelleillään paljon. Eikä aina jakseta kuunnella kaikkea loppuun asti. Ja me molemmat ollaan mammanpoikia ja passuutetaan äitejämme. :D




<3meeri

4 kommenttia:

  1. Ihana persoona tuo teidän Jasper ♥ ja mitkä ilmeet! ♥♥

    VastaaPoista
  2. Ihanan kauniisti kirjoitat lapsestasi ja varmasti totta joka sana.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ❤