tiistai 5. elokuuta 2014

Jasper 1,5 vuotta


Minun rakaskultamussukkariiviöihanuuskomeinsöpöliinimurupulla -esikoinen on huomenna jo 1,5-vuotias! 

Tämä aika menee niin hirmu nopeasti, en enää osais kuvitellakaan elämääni ilman tuota suloista höyryveturia. 

Jasper on kunnon tehosekoitin, hän sotkee eikä pysy sekuntiakaan paikoillaan. Hän irvistelee, paipattelee ja sanoo sanoja. Hän kiljuu kun näkee ötökän ikkunalla. 

Hän on kunnon komistus, pullaposkinen nappisilmä. Hänen suuriin ruskeisiin silmiin voisin vaikka hukkua. 

Hänen seurassaan ei milloinkaan ole tylsää tai yksinäistä, hän osaa huomioida silloin kuin sitä eniten kaipaa ja vähiten odottaa. 



Hän huolehtii pikkuveljestään: haluaa syöttää, pyyhkiä harsolla naamaa, pidellä sylissä, antaa tuttia, hakea vaippaa sekä silitellä. Hän on maailman paras isoveli.

Hän on Jasper Eljas Patrik, niin nimensä näköinen. 

Häntä ei oikein kiinnosta perusleikit, vaan hänen ''leikkien'' pitää vaatia ratkaisutaitoja sekä keskittymistä. 

Hän osaa osoittaa nenän, korvat, posket, silmät, varpaat, kädet, jalat.. kaikki!

Hänellä on hiukan pitkähkö pörröpäätukka jo. 

Jasper rakastaa nukkumista, ja hän nukkuukin yöllä 12-16 tuntia putkeen. Lisäksi hän nukkuu päivän aikana päikkäreitä 3-6 tuntia. Hän on niin menevä pakkaus, että ei äitikään ihmettele miksi uni maistuu. Välillä äiti on kyllä tyhmä, eikä kovin herkäsi tajua viedä pientä riiviötä nukkumaan. Tyhmä äiti, sillä Jasper tykkää nukkua! Varsinkin jos pikkuvelikin nukkuu. 



Jasper juo tuttipullosta kaikki juomansa itse, hän ei yhtään tykkää nokkamukista eikä normaalista mukista. Ja jostakinhan se neste on saatava. 

Hänen sanavarastonsa on melko laaja, mutta ne sanat kuulevat vain harvat ja valitut - silloin kuin ei ole mitään ylimääräistä häslinkiä. 

Jasper matkii kyllä kaikki sanat perässä mitä äippä pyytää. 

Hän sanoo mm. : pappa, mummu, äiti, isi, vauva, vaippa, kaukosäädin (kaau), namnam, lisää, anna jne. 



Hän on poika, joka rakastaa tanssia, laulaa, kiljua, nauraa, irvistellä, halailla, pussailla, juosta sekä heitellä tavaroita.

Pitää aina olla varuillaan, hänen käsistään saattaa lentää niin pallot ja lelut kuin imurit sekä kaukosäätimetkin. 

Hän osaa myös todella taitavasti tinttailla ja uhma taitaakin jo painaa pienellä miehellä päälle. Hän kyllä osoittaa mieltään ja antaa sen kaikelle kansalle kuulua. Hän tietää mitä ei tarkoittaa, mutta eihän tuo pieni mies sitä ikinä usko. Hän itsekin aina heristää sormea, kun tietää, että tekee jotakin väärää. 

Hän ei yhtään tykkää kakkavaipan vaihtamista, mutta kylpemisestä sitäkin enemmän. Hän tietää missä pyyhkeitä säilytetään, minne roskat viedään, hän tietää missä pyykit on sekä missä vauva on. Hän tietää paljon asioita, ja ymmärtää todella paljon puhetta.





Jasper oli ihan maailman kiltein ja tyytyväisin vauva, ja nyt hänestä on kasvanut uhmakas tyytyväinen pieni tinttakalle. 

Hän tietää mistä narusta vetää, jotta äitin pinnan saa kiristymään. Mutta voi jestas, kuinka hän tietääkään miten surullisen äidin saa hyvälle mielelle. Hän osaa lohduttaa, hän osaa helliä. Hän osaa rakastaa. Tuo koko pienimies on rakkautta täynnä. 

Voi jestas, kuinka persoonallinen rakkauspakkaus minusta onkaan syntynyt. 

Yhdestä asiasta ei kyllä pääse yli eikä ympäri, nimittäin Jasper on kyllä fiksu! Hän hoksaa, huomaa, tajuaa, näkee kaiken. Mitään häneltä ei pysty salata tai piilottaa.

Hän rakastaa esiintymistä, hän nauttii huomiosta! Hän innostuu pienistä asioista, ja keksii itselleen koko ajan uutta jännittävää puuhaa! 

Jasper on musiikkimies, eläinmies, automies sekä siivoojamies. 



Siivoamista Jasper kyllä rakastaa hirmuisesti! Äiti on maailman tyhmin, jos joskus yrittää imuroida yksin. Jasper haluaa auttaa pyykkien laittamisessa sekä pöytien pyyhkimisessä. Hän auttaa mielellään kaikessa siivoamiseen liittyvässä. Sen vuoksi hän varmaan onkin niin sotkeva tapaus. Oli kyseessä mikä tahansa tavara, niin se on kiva heittää johonkin, kaikki siistit pinot ja rivit on sotkettava. Ruuallakin on muuten kiva sotkea koko maailma. 

Äitinä, ihmisenä, naisena, Meerinä minä olen maailman kiitollisin ihminen tuosta terveestä pienestä lapsesta. En voisi olla onnellisempi ihminen, ja suurelta osin se on rakkaan esikoiseni ansiosta. Olen todella ylpeä äiti. Olen todella ylpeä Jasperin puolesta. Odotan innolla, mitä kaikkea hänestä vielä tulee tässä maailmankaikkeudessa. Aion tukea häntä aina, lohduttaa, pysyä vierellä. Milloinkaan en häntä hylkää, tai jätä huolehtimatta. Kaikelta häntä aion suojella. Kaikkeni teen, että Jasperilla olisi hyvä olla. 


<3; meeri

7 kommenttia:

  1. Löysin sun blogisi facebookin kautta ja huomasin että meillä on samanikäiset esikoiset.. Munkin poika 2/13 ja toinen syntyi reilu kolme viikkoa sitten. :) jään varmasti seurailemaan teidän menoa, aika samanlaiselta kuulostaa teidän taapero kun meidänkin. ;)
    Meidän menoa voit tulla kurkkimaan jos haluat :)
    http://aidinsuusta.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, kiva kuulla! :p Tervetuloa ja ehdottomasti meen tutustumaan sunkin blogiin! ;)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos <3 :) Oli kyllä omastakin mielestä kiva välillä kirjottaa tällänen hempeilyteksti. <3 Näitä kun voisin kirjottaa joka päivä milloin mistäkin asiasta, mutta ei kehtaa tai kaikilla menisi varmaan hermot. ;)

      Poista
    2. Pyh pyh näitä on aina kiva lukea :) seuraavaksi sitten Caspianista :)

      Poista
    3. Haha, kiva kuulla! Caspian onkin just parin päivän päästä tasan puolivuotias ;)

      Poista
    4. Noniin :) ompa aika mennyt nopeesti :D

      Poista

Kiitos kommentista! ❤