keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Viisi kuukautta




Viisi kuukautta jo kulunut. Itse asiassa reilu viisi kuukautta. Ihan liian nopeaa on kyllä mennyt aika synnytyksestä asti! Mulla on kotona jo iso poika, joka ei millään halua pysyä sekuntiakaan enää paikoillaan. Vauva-aikaa mielestäni elellään vieläkin, mutta pian sen termin voi jo haudata. Mä rakastan tätä vauva-aikaa. Rakastan ihan oikeasti jokaista vaippaakin, jonka saan ihanalle omalle lapselleni vaihtaa. Mä ihan oikeasti rakastan tässä ajassa KAIKKEA. Oon oppinut pitämään myöskin niistä yösyötöistä ja yöheräämisistä (jotka ovat kyllä nykyään melko vähäisiä), niistä nousemisista, jotka alussa olivat ainoa asia mistä en niiiin pitänyt!




XDD yliraasu <3
Tosissani ihmettelen tätä ajankulkua, aika kuluu vaan liian nopeaa, aika lipuu ohitse. Liian harvoin muistaa tarttua hetkeen. Onneksi kuitenkin omasta mielestäni olen osannut nauttia Jasperin vauva-ajasta täysin siumauksin. Ja onhan se kuitenkin ihana huomata kuinka oma jälkeläinen kasvaa ja kehittyy. Oon kyllä saanut olla niin ylpeä ja iloinen äiti nämä viisi kuukautta! Ja tiedän, että saan olla jatkossakin. Mulle on kyllä siunaantunut niin ihana ja ainutlaatuinen lapsonen!





Maanantaina oli 5-kuukautis neuvola, ja Samillakin oli just sopivasti yksi vapaapäivä. Oli ihana kolmistaan vaunutella neuvolaan(jonka jälkeen jatkettiinkin lenkkeilyä ja mentiin pehmiksille, kauppaan ja tervehtimään mummua), ja oli oikeasti todella tärkeää mulle henkilökohtaisesti, että Sami pääsi mukaan edes tähän yhteen lapsensa neuvolakäynnille. Ja voihan sitä toivoa, että koko perheen ensimmäinen käynti ei jäänyt viimeiseksi! Mutta en odottele liikoja. :)

Neuvolassa taas Jasperia vaan kehuttiin. Kehuja sai varsinkin Jasperin vuorovaikutustaidot, kehitys, jäntevyys, tyytyväisyys ja unenlahjat. Pituus-paino -suhdekin oli tasaantunut! Tai siis, en kyllä ota mitenkään vakavasti noita neuvolatätien indeksejä, mutta ylipaino on nyt ainakin tasaantunut. Jasper liikkuu nykyään niin paljon, että painoa ei ollut tullut tässä kuukauden sisällä paljon. Vieläkin Jasper syö kyllä kuin hevonen, mutta kulutus onkin nyt sitten sen mukaistakin. :)
   Jasper sai taas myös yhden piikkirokotteen. Raasu veti taas kyllä täysin punaiseksi ja huutokin oli sen mukainen. Ei sitä huutoa kyllä kestänyt varmaan kuin korkeintaan 5 sekuntia (mikä kyllä siinä tilanteessa tuntui ikuisuudelta), ja Jasper rauhottuikin heti kun nappasin hänet Samin sylistä itselleni. Neuvolatätikin sanoi, että kyseinen piikki kirvelee sen verran paljon, että ei vielä kukaan ole ollut kyseisen piikin aikana itkemättä. (Tai kun miettii sitä, kuinka Jasper 4kk-neuvolassa otti piikin vastaan: hymyillen ja nauraen.)




5 kk-neuvolan mitat(suluissa 4kk-mitat):

paino: 7535g (7410)
pituus: 65,4cm (63,0)
pipo: 42,8cm (41,8)


Ja tällä kertaa voin taas kirjoitella neuvolakortin tekstin suoraan tänne, viimeksihän se ei onnistunut, koska en saanut siitä itsekään mitään selvää. ;D Mutta näin lukee 5 kuukauden kohdalla:
'' Jasper kasvaa hyvin. Kiinteät 6-8 purkkia päivässä. Iho siisti. Hymyilee, juttelee, nauraa. Pyörii mahallaan kellonviisarina, eteenpäin yrittää ryömiä. Tarttuu leluun ja vaihtaa lelua toiseen käteen ja vie suuhun. Kiljahtelee paljon. Jäntevä hymypoika! ''

Haha, mun on pakko tarttua tuohon kiljahtelu -kohtaan. Se on kyllä ihan totta! Ja Jasper kiljuu aina, kun kaipaa huomiota; jos vaikka puhun puhelimessa tai joku on kylässä ja juttelen sille. Meidän poika ei ikinä itke, se vaan kiljuu- ilosta ja surusta.


Huom. ripset <3


Pitää taas palailla pian! Mulla olisi nimittäin ainakin satatuhatta julkaisematonta kuvaa...

<3: meeri

2 kommenttia:

  1. <3

    Aika on kyllä kulunut niin nopeaa minullakin, Alisa täytti eilen 8kk.. :)

    VastaaPoista
  2. Voi, pian teki saatte juhlia jo 1v synttäreitä.. :) ❤niin se aika kuluu, ennemmin kuin huomaakaan :j

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ❤