perjantai 7. helmikuuta 2014

RV 36+5 Lääkäri

Anteeksi jo alkuunsa, yritän kirjottaa tätä postausta ensimmäistä kertaa (ja varmaan myös viimeistä kertaa) kännykällä.. En tiedä yhtään mitä tästä tulee, millanen asettelu on tai oikeastaan mitään muutakaan. Mutta eihän sitä yrittänyttä ammuta, ainakaan toivottavasti :D 

En nyt millään jaksa enkä pysty istumaan tietokoneella ja halusin silti tulla tekemään edes jonkunlaisen postauksen :)
Mulla on nyt kolmatta päivää menkkamaiset kivut (ilman kovettumisia) ollut päällänsä, ja välillä myös aika tuskaa.. Tämän päivän lääkärin jälkeen alkoi sitten myös ne kovettumiset JA jopa ensimmäiset kivuliaat supistukset. Kummassakaan raskaudessa ei ole synnytystä lukuunottamatta supistellut kivuliaasti. Paitsi nyt. 
Täällä mä makaan oikeesti aika tuskaisena jo, sekä välillä pitää jo päästää ääntäkin kivun takia.. 

Odoteltiin varmaan sata vuotta sielä lääkärissä omaa vuoroa, ja meinattiin kuolla Samin kans nälkäänkin.. No eipä meidän aika ollut kuin 2,5h myöhässä. Mutta ei se sitten enää oikeastaan haitannut- nimittäin meillä oli eri lääkäri kuin viimeksi, mikä siis oli todellatodella _hyvä_ juttu. Tällä kertaa lääkäri oli mukava, tarkempi, merkitsi kaikki jutut ylös, tuntui tekevän "kaikkensa" ja selitti koko ajan mitä tekee. Edellisestä lääkäristä jäi niin huono kuva kyllä!!


Ja en mä vissiin ihan turhaan ollut kärsinyt menkkamaisista jomotuksista, sillä kypsyyttä oli tapahtunut. Kohdunsuu oli lyhentynyt sekä pehmentynyt. Täällä siis ollaan jo auki. Lääkäri sanoi, että "ronklaa" vaikka sen verran että syntyy varmasti parissa päivässä. Mutta muutti sitten mieltään kun kerroin, etten halua pikkuisen syntyvän ennen sunnuntaita ja Jasperin synttärijuhlia! :D 
Sanoikin sitten heti, että ei oikein viitti tehä sitten mitään, että varmaan menisi tyyliin siihen pöydälle lapsivesi jne. Sanoikin, että synnytyksen saa varmasti nopeasti sekä helposti käyntiin, jos siihen tulee tarve yms.

Mutta ilman kummoisempia ronklaamisiakin vauva taitaa syntyä jo pikapuoliin.. Jasperia kun odotin ja lääkäri sanoi samat jutut niin eipä mennyt viikkoakaan kun Jasu oli jo maailmassa! Että saas nähdä.

Vauvalla oli kaikki hyvin ja tälläkertaa painoarvioksi saatiin 3kg. Kerrottiinkin heti että viikko takaperin toinen lääkäri teki painoarvion 2,3kg. 
Lääkäri sitten heti korosti että ei ole voinut kasvaa niin paljon ja mittailikin käsin sekä ultralla monen monta kertaa vielä! 2950-3000g oli joka kerta tuloksena. Ja luotan kyllä tuohon tulokseen paljon paremmin kuin viikontakaiseen nopeaan ja hätäiseen yhteen mittaukseen..

Eli: vauveli taitaa olla (ainakin) piakkoin samankokoinenkin kuin isoveikkansa syntyessään!! (3078g)


Kuulin melkein kaikilta jo viikko takaperin, että masu olisi laskeutunut. Mutta itse ainakin huomasin sen vasta eilen! Alas painaa ja sattuu, maha roikkuu ja roikkuu. 

Jännää, niin jännää. Huomenna pitää suursiivouksen lomassa yrittää järjestellä hoitolaukkuja, sairaalakasseja ja sänkyjä lähtövalmiuteen. Tai siis, jos ei tule lähtö jo tänä yönä... 

Nyt kun on jo niin paljon kaikkia merkkejä lähestyvästä synnytyksestä, niin alan toisaalta uskomaan, että se menee ainakin siihen laskettuun aikaan asti. Mutta eipä sitä voi tietää ! 

Niin ja lääkkeet olivat auttaneet! Kaikki arvot olivat normalisoituneet, eli tippuneet jopa yli sadalla!! Tietoihin oli merkitty että mun pitää syödä 4pilleriä per. päivä, ja mulle kuitenkin merkittiin ja sanottiin viimeksi koko ajan että 2/päivä. Lääkäri olikin sitten hiukan ihmeissään, että niinkin pienellä määrällä olivat arvot laskeneet hurjasti. 
Jos arvot nostavat vielä päätään niin seuraavana nostetaan sitten lääkemäärää. Lääkkeitä syön jokatapauksessa synnytykseen asti.

Kaikki oli sen verran hyvin, että ensi viikolla ei tarvitse lähteä ollenkaan Seinäjoelle asti. Seuraava kontrolliaika onkin siis vasta kahden viikon päästä, jos en ole vielä synnyttänyt. Labroissa kyllä saan hypätä. Ja taitaa mulla sitten olla normaali neuvolakin ensi viikolla.. 
Mutta on kuulemma hyvät edellytykset saada synnytys hetkessä käyntiin, jos arvot vielä jostakin syystä nousevat.. 

Mutta tässä nyt sitten jännitellään- tietenkin voi mennä vielä montakin viikkoa ennen kun pikkuinen tahtoo syntyä.. Mutta en kyllä toisaalta haluaisi kärsiä näistä kivuista ja tuskista hirveän kauan. :-D Sekä tietenkään en malta odottaa toisen näkemistä!!

Aamun lisäys: kävin yön aikana valehtelematta ainakin 20kertaa pissalle. Ja supistukset ja kivut laantuivat aamulla, kunnes siivosin suihkun/kylpyhuoneen/vessan. Ja kaikki kivut ja supistukset palasivat takaisin. Nice.

<3: meeri

11 kommenttia:

 1. Ei vitsi, jännittävää!! Minulla oli ennen Voiman syntymää menkkamaista kipua 4-5 päivää silloin tällöin, että joskohan syntyisi jo kohta. Jos pojille tulisikin sama syntymäpäivä ;) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo ei aivan tullut sama synttäripäivä! Mutta sama numero kuitenkin mut eripäin vaan ; 6 & 9 :D ❤️

   Poista
 2. No ei se vesien meno sit ilmeisen kaukana ollu niistä mun viikoista ;) toivottavasti pääset synnytyshommiin heti sunnuntai iltana kun vieraat on lähteny! :) alkaa jännittää kauheesti sun puolesta! :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun olit hengessä mukana ❤️ Ei keritty juhlimaan lainkaan kun herra halus viedä kaikki synttärihuomiot isoveljeltänsä :D❤️

   Poista
 3. Jännittäviä aikoja elät, melkein tulee vähän ikävä noita hetkiä ;) Tsemppiä tulevaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastailen vähän myöhässä, mutta kiitos!! :)❤️

   Poista

Kiitos kommentista! ❤