lauantai 7. joulukuuta 2013

Kattavat masukuulumiset kera neuvolalääkärin (rv 28+0)

rv27+4
Torstaina mulla oli neuvola-lääkäri, viikkoja oli silloin tarkalleen 27+4. Hassua, että mulla oli Jasperista samainen neuvola justiin samana raskausviikkopäivänä! Ajattelinkin siis vähän vertailla nykyistä raskautta ensimmäiseen raskauteeni. Ajattelin muutenkin nyt vähän kirjoitella raskauskuulumisia! 

Noin 25.raskausviikko

rv 25+2

Reilu viikko sitten olin sokerirasituksessa, ja olin jo ihan varma että mulla on raskausdiapetes..
 Varsinkin kun samaisena päivänä sain jonkun ''kohtauksen'' kaupassa... Kädet tärisi, hikosin kun pieni possu & meinasin vain pyörtyä. Luulin jopa ensin, että juustohyllyt alkoivat tärisemään kunnes tajusin tärinän tulevan musta.. En ole kyllä ikinä ennen kokenut tuollaista!! Oon ihan varma, että olisin pyörtynyt, jos vaikka olisin ollut kotona. Näin valkosia täpliäkin.. Noh, nopeasti suuntasin ulos kaupasta ja istuin jäätyneessä autossa hikoilemassa & tärisemässä ainakin vartin ennen kuin uskalsin ajaa..
Mutta kaikki johtui luultavasti siitä, että olin ollut niin kauan syömättä & juomatta. 
Oon myös syönyt tämän raskauden aikana ihan laittoman määrän suklaata sekä muita herkkuja, mutta noh.. Arvot olivat (taas) todella hyvät eli matalat. Oon tietenkin tosi onnellinen tuloksesta, mutta oma ihmetys oli suuri! :-D


Kiitos parin viikon kestäneen karkkilakon, painoa ei ollut tullut kuin n.300grammaa per viikko. Mutta yhteensä niitä kiloja onkin sitten tullut jo huimasti..... Raskauden alusta asti NOIN 15kg, mikä vaihtelee aikalailla jokapäiväisesti. Ja painankin tällä hetkellä jo enemmän kuin Jasperia odottaessa viimeisellä neuvolakäynnillä. En aivan vielä niin paljon kuitenkaan kuin sillon kun lähdin synnyttämään Jasperia. Mutta jep... Olihan mulla lähtöpainokin reilu 10kiloa enemmän kuin ennen Jasperin raskautta, mutta silti..
Jasperin raskaudessa kaikki kilot tulivat aikalailla puolenvälin jälkeen ja suurin osa vasta kun jäin töistä pois.. Pelottaa kuinka nyt käy? Toivottavasti tämä painonnousu hidastuu eikä ainakaan lähtisi enää juoksukiitoon.. Mutta. Kuten sanottu, tiedän kyllä, että saan sitten joskus pudotettua painoa, joten en murehdi siitä nyt liiallisuuksiin tässä raskauden aikana. 
Jos näitä kiloja kertyy samaa vauhtia niin mun on ehkä pakko kehitellä itselleni joku ''feikkisokeritauti'', että pysyn erossa noista herkuista edes vähän..... 


Kohdunpohjan korkeus oli 26cm, joka siis on ihan normaali. Sekä täsmälleen sama kuin Jasperia odottaessa ''samana päivänä''. 
Suuresta painonnoususta yms. huolimatta ei olla oltu yhtään huolissaan vauvan koosta. Mutta en kyllä edes tiedä missä vaiheessa siitä ehkä ''huolestutaan''? 
Jasperinkaan aikana ei tehty mitään painoarvioita, vaikka silloinen neuvolatätikin ''pelotteli'' mahdollisesta jättivauvasta. Pieni Jasperhan sieltä lopulta syntyi (3078g, 49,5cm).

rv26+4

Hemoglobiini oli 119, kun viimeksi se oli 116. Ja upsis, en ole edes syönyt kuin varmaan viisi rautatablettia kuukauden aikana enkä EDES muistanut syödä kuin ehkä noin joka neljäs päivä monivitamiinia.. Rautatabletit onkin vissii loppukin, enkä ole muistanut hakea apteekista lisää. Pitäisi kyllä tosissaan tsempata noissa pillereissäkin, mutta en vain muista!! Vaikka nyt oon täyspäiväisesti pitänyt niitä tossa pöydällä, niin en silti ikinä muista niitä ottaa! (Meenkin heti ottamaan kun nousen tästä..... Toivottavasti muistan ;)

rv26+4

Neuvolatäti (joka oli tällä kertaa sijainen) sekä lääkäri olivat monessa asiassa erimieltä ja monessa asiassa sanoivat toista kuin toinen.. Lääkärin mielestä mun yläverenpaine oli epänormaalin korkea minulle, mutta neuvolatädin mielestä se oli ihan ok. Kuitenkin lääkärin toivomuksesta mun pitää käydä tarkistuttamassa verenpaine ennen seuraavaa aikaa neuvolassa. 
Ärsyttävää, kun toinen pelottelee ja toinen vähättelee? Olisivat nyt edes samaa mieltä. Saminkin mielestä se paine oli ihan normaali, ja hermoskin jo, että mitä ne sielä pelottelee mua.. XD Mutta tosiaan se oli 124, kun normaalisti (ja tässäkin raskaudessa jokakerta) mulla on aina ollut joku 105-113. Mene ja tiedä. Ja minähän menen ylimääräiselle käynnille parin viikon sisään. :')


Mitäs muuta sitten kuuluu?


  • Issias vaivaa mun vasemman puolen jalkaa, selkää sekä pakaraa. Ensiksi se tuntu vaivaavan molempia jalkoja samanvertaisesti, mutta nyt se kaikki kipu on kyllä kokonaan keskittynyt tuohon vasempaan puoleen. Siinä tuntuukin jatkuva kipu/paine, mutta 24/7 ei ole onneksi kuolettava kipu. Välillä, varsinkin kumartuessa, kyykkimisessä ja nostamisessa, tulee kuolettava kipu, mutta se kipu kestää onneksi sitten vain hetken. Välillä jalat meinaavat lähteä alta ja välillä olen varma, että joku hermo meni poikki. Ajattelinkin mahdollisesti kirjoitella tästä särystä oman postauksenki? Tästäkin asiasta neuvolatäti ja lääkäri olivat erimieltä. Toinen ohjeisti liikkumaan mahdollisimman paljon ja välttelemään istumista sekä makaamista. Ja toinen kehotti välttämään kaikkea liikkumista mahdollisimman paljon. Kumpi on oikeassa? En nyt mitenkään erityisesti voi muuttaa elintapojani, kuitenkin Jasperia pitää nostella ymsyms. kaikkea pakollista ja vaunutella aion silti päivittäin, mutta kiinnostaa vaan tietää kumpi tuossa asiassa oli oikeassa? :-D
  • Mulle on saapunut myös toinen ihana vaiva, nimittäin suonenveto. Voin kertoa, että ei mikään paras juttu. Toissa yönäkin heräsin siihen kun Jasper itki tuttinsa perään, mutta mua veti pohkeesta niin suonta, että oli pakko herättää Sami menemään Jasperin luokse, kun en pystynyt liikkumaan. Kipua kesti ihan mahdottoman kauan!! En ole oikein ikinä kärsinyt suonenvedosta (Jasperin odotusaikana tuli muutamia kertoa, mutta ei todellakaan näin pahoja) ja tämä on oikeasti aika kamalaa. Varsinkin kun nyt oikean jalan pohje on koko ajan suunnattoman kipeä, siinä tuntuu sellanen pienoinen suonenveto jatkuvasti! 
  • (Kuvitelkaapa kuinka mä kävelen: vasemman puolen pakara, jalka sekä selkä ovat niin kipeät, että joka askel pitää ottaa harkitusti sekä varovasti. Samalla oikean puolen pohkeeseen sattuu joka askeleella..)
  • Nyt mua on jopa virallisesti kerran oikeasti närästänyt. Tai niin, että olen varma asiasta. Jasperin aikana tuli kerta kun epäilin sen olevan närästystä, ja nyt on jo kerran kunnollakunnolla närästänyt ja pari pikkunärästystä. 
  • Pikkutyypille en ole vieläkään ostanut vaatteita tms. (paitsi 2pack sukkahousuja) ja ajattelinkin heti äitiysavustusrahojen tullessa tilille mennä shoppailemaan ne ja käyttää rahat VAIN JA AINOASTAAN tulevaan prinssiin. Nykyään kun keskittyy niin paljon vaan Jasperin vaatteisiin yms., mutta tottamooses haluan toisellekin ihan niitä OMIAKIN juttuja. Melko tylyä olisi periydyttää vaan kaikkea.. Niin ja en halua, että kaikki vauvakuvatkin on justiin samanlaisia justiin samoissa vaatteissa. :D
  • Kaikenkaikkiaan laskettuun aikaan on vielä alle 3kuukautta!! Mikä on hirmupitkä aika odotella vauvaa, mutta toisaalta miettii että mihin tämä aika on oikein mennyt!? Huomenna on tasan rv 28+0!! Alkaa tulla jo pikkuinen paniikkikin: tuplavaunut on hommaamatta, vaatteet pitää pestä, Jasperille pitää ostaa sänky, YMSYMS. 
  • Vauva liikkuu todellatodellatodella paljon koko ajan! Myllerrystä, tärinää, aaltoiluja, potkuja ja iskuja satelee melkolailla koko ajan. Videoita ollaan jo kuvailtu ja vauva vastaa iloisesti jos sitä vähäkin tökkii. Jasper taputtelee masua ja vauva vastaa takaisin. :') Jasperkin liikkui todella paljon, mutta en kyllä näin runsaasti tuntenut liikkeitä- ultrissa Jasper ei pysynyt ikinä edes sadasosasekuntia paikoillaan kun taas nykyinen masukaveri on ultrissa aina ollut melkein vain paikoillaan? Muuten kyllä jysii sitten jatkuvasti. Sykekin tuntuu ja näkyy usein helposti ulkopuolellekin. 
  • Naaman kukkiminen on onneksi aika paljon rauhoittunut! Mutta ei se silti hohda niin kuin ensimmäisessä raskaudessa. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen tähänkin tilanteeseen, kun vertaa vaikkapa alkuraskauteen tai muutamaan viikkoon takaperin..
  • Mitään erityisiä raskaushimoja mulle ei oo vieläkään oikeastaan iskenyt. Välillä voi tulla esimerkiksi kaupassa jotakin mielitekoja, mutta siinäkin käy helposti niin, että ruuat saa sitten heittää roskiin jos niitä kotia asti ostan... Oon kyllä ehkä (salaa) vähän pettynytkin kun ei ole muita himoja kuin toi suklaa. Jasperia odottaessa oli niiin paljon kaikkia himoja, ja suurinosa oli oikeasti jopa terveellisiä! Nyt mulla on vaan niin, että koko ajan tekee jotakin mieli tai koko ajan on nälkä, mutta mitään erityistä ei kuitenkaan tee mieli tai mikään ei ole sitten hyvää. If you know what I mean?
  • Turvotusta esiintyy, niin jaloissa kuin käsissäkin. Naamassa myös varmasti, mutta tässä vaiheessa oon itse sille vielä sokeana. Illalla varsinkin nilkat on satakiloset, ja varsinkin toi vasemman jalan nilkka on ihan jätti aina iltaisin? Samin kanssa mietittiin, että onko se edes normaalia enää.. Yksi ilta molemmat jalat oli todella turvonneita, mutta varsinkin toi toinen nilkka, en meinannut uskoa mun silmiä!!


rv27+4

Tämä raskaus on monessa mielessä ollut samanlainen kuin Jasperinkin raskaus. Mutta kuitenkin niiiin erilainen! Vaivoja on ollut suhteellisen vähän myös, mutta kuitenkin paljon enemmän tullut kaikkia ''ensikerta''-vaivoja. Tiedän nyt raskaudesta ja sen kulusta enemmän kuin viimeksi, mutta toisaalta tämä raskaus sujuu aikalailla tässä sivussa. Nyt ei ehdi niin paljon keskittyä kaikkiin pikkujuttuihin kuin ensimmäisessä raskaudessa. Neuvolakäyntejä odottelen nytkin innolla, mutta samalla ne sekoittuvat Jasperin neuvoloihin ja samalla mietin vähän, että onko pakko/taasko (mutta aina on kuitenkin ihana nähdä vauva tai kuulla sen syke).


Äitin toinen ihana rakas nukkuu ja tuhisee tyytyväisenä sängyssään ja toinen ihana rakas nukkuu (kenties) ja tuhisee tyytyväisenä masussa. <3 Ei mitään tärkeämpää, ei mitään mikä merkitsisi enemmän, ei mitään mitä en tekisi kahden oman pikkumiehen puolesta. Ei mitään mitä rakastaisin enemmän. Ei voisi rakastaa enenmpää.

<3: meeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ❤