keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Pikapikapäivitys neuvola RV 35+3

Tänään kävin siis aamulla antamassa taas labrassa verikokeen sappihappoarvoihin (koska ne  ei voinut eilen sitä ottaa, kun mulle ei oltu kerrottu, että pitäisi olla ravinnotta), ja ne tulokset oli noussut perjantaista eli hiukan huonontuneet. (Maksa-arvothan oli laskenut eli kohentuneet eilen perjantaihin nähden vähän)

Siis apua. Tää mun turvotus on menny ihan uudelle tasolle, mulla on normaalisti jotkut maailman pienimmät jalat ja nyt mulla on toi jalan päällystäkin niin turvonnut, että sitä kiristää ihan täysiä ja reinotkin puristaa jaloissa (samaiset reinot, jotka tyyliin hölskyivät jalassa Jasua odottaessa, vaikka silloinkin turvotus oli TODELLA valtaisa) ja nilkat on kolminkertaset (ne on kyllä ollut ihan kiitettävästi koko raskauden ajan turvonneet) ja varpaita ei pysty liikuttaa, kun jalat on niin turvoksissa ja se turvotus yltää siis ihan polvien yläpuolelle.. Koko jalkoja kiristää, tuntuu siltä niinku joku koko ajan vetäis mua ihosta ja on niin kankeat jalat että huhhuh.. Siis tääki kuva on otettu _aamulla_ kun se turvotus on vähäisintä !!! Mutta toi jalkapöytäki on jo niin kamala että huhhuh !! Mäpäs laitan sitten joskus mun jalasta kuvan ilman turvotusta, niin tekin näette mun maailman pienimmät ja siroimmat varpaat & jalat.. (Oon kirjottanut tämän tekstin aamulla kuudelta)

Ja älkää välittäkö kauniista kynsilakasta- mä oon raskaana enkä taivu lakkailemaan ja nyt on talvi XD .....

Mulla olikin sitten neuvola myös tänään, rv 35+3. Ja jos katotte tota mun jalkaturvotuskuvaakin täällä, niin se turvotus oli eilen illalla & aamulla ihan kauhea ja nyt tuntuu nousevan taas pintaan, vaikka iltapäivällä jalat olikin jo ihan ok kunnossa!

Paino oli noussut taas yli kilon per viikko, ja jos lasketaan se, että olin mahataudissa vajaa 2 viikkoa sitten, ja silloin mun paino laski 6kiloa (ja pysyi sielä ainakin 5 päivää)... Niin lopputulos on huima. 


Turvotus oli kahdella plussalla. 
Verenpaine oli vähän korkeampi kuin normisti, mutta siis kuitenkin ihan täysin OK ja normaali. 
Pissassa oli taas proteiinia +. 
Hemoglobiini oli 112. 
Sf-mitta 32cm (2vk sitten 31cm). 
Vauva oli pää alaspäin eli raivotarjonnassa ja sykkeet kuulostivat hyviltä.

Neuvolatäti sitten soitteli äitipolille, että koska mulla on sinne aika (kun ei ollu tullut vielä kutsua kotiin asti), ja perjantaina olisi ollut, mutta neuvolatäti sitten pyysi, että tämä on nyt jo sen verran kiireellinen juttu, että olisko mahdollista päästä jo huomenna. Ja huomenna sitten mulla on sinne aika.
Tässä kaikki mitä mä tiedän huomisesta: vauvaa ultrataan, tehdään painoarviota & mitä todennäköisemmin aloitetaan lääkitys. 

Sanoi, että vahva raskausmyrkytys epäily. 

Meinasi myös, että vauva taitaa ilmotella noilla kaikilla pikkujutuilla pian syntyvänsä, ja sanoikin, että tuskin paria viikkoa kauempaa pysyy masussa. Ja, että vaikka mulla ei olisikaan sitä raskausmyrkytystä, niin kaikki arvot ovat kuitenkin niin korkealla, että vauva syntynee ennen laskettua ainakin joka tapauksessa (on vissiin yleistä syntyä etuajassa, jos arvot ovat korkealla).
Kertoi myös kaikista suurentuneista sikiökuolemariskeistä yms., mutta painotti, ettei halunnut mitenkään pelotella mua. 
Sanoi, ettei mun missään nimessä saa yksin lähteä Seinäjoelle (30km päähän) ja määräsi mulle pakkolepoa täksi päiväksi.. Sanoin ensiksi, että en mä varmaan pysty oikein, mutta sain sitten sellasetkin määräykset, että oon yrittänyt olla niin rauhallisesti etten ikinä!


Luultavasti pääsen kotia siis huomenna ihan sen käynnin jälkeen ja luultavasti myös annetaan kontrollikäyntejä vaan paljon Seinäjoelle, mutta ei myöskään ole mahdoton ajatus, että joutuisin jäädä jo nyt sinne osastolle- tuskinpa, ja toivottavasti en!

Neukku painottikin, että huomenna kun pääsen kotiin niin kannattaa alkaa valmistelemaan ja laittamaan kaikki jutut valmiiksi synnytystä varten- että vauva voi syntyä koska vain!


En kyllä malttaisi odottaa, että pääsen tutustumaan mun toiseen aarteeseen- mutta toisaalta kyllä toivon, että ehdittäisiin juhlia Jasperin 1-vuotis syntymäpäivät ensin! Koska en niitäkään haluaisi missään nimessä jättää välistä.. Mutta, raskausviikot on jo onneksi niin hyvällä mallilla, että ei ole mitään hätää vaikka synnytys käynnistyisikin. 

Mutta, pitää taas odotella huomiseen, minkä jälkeen oon varmasti taas edes vähän viisaampi! 

<3: meeri

ps. Musta tuli tänään kolminkertainen täti & ensimmäistä kertaa täti pienelle prinsessalle. <3

pps. Mulla olisi paljon kaikkia muitakin postauksia sekä asioita hoidettavana, mutta toivottavasti kaikki ymmärtävät sen, että tällä hetkellä ajatukset pyörivät tasan tässä raskaudessa. 


14 kommenttia:

 1. Siis mä ihmettelen edelleenkin miten ne puhuu sulle raskausmyrkytyksestä, koska siihen ei liity maksa-arvot.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä tiiä ? :D Mutta eikai se nyt kuitenkaan pois sulkeva tekijä oo? Että jos ne on koholla niin eikö muka sit voi olla raskausmyrkytys? En tiiä, mä kuulen vaan mitä mulle sanotaan. (=

   Poista
  2. Mäkin kyllä illalla vähän itseopiskelin, ja täytyy myöntää että nyt mietin samaa! Eihän mulla oo kun turvotus myrkytysoire ja muut hepatoosin oireita.. Jännä juttu. Ja tuli kyllä vähän tyhmä olo. :D

   Noh, pitää toivoa, että ei oo mikään ja että tänään selviää kaiken olevan hyvin! :)

   Poista
 2. Huh mikä turvotus, ite luulin et alkaa olls jo paha turvotus kun sukista jäi painaumat mut ei sitte taida ollakkaan! :D Toivottavasti äippäpolilla saat lopullisen selvyyden noihin oireisiin. :) Toisillahan ei auta kun se synnytys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, jep!! :D mäkään en usko että tähän auttaa oikeen muu kuin synnytys, sitä odotellessa ;)

   Poista
 3. Voi ei, pahalta kyl näyttää! :/ Tsemppiä sulle, luultavasti teitä on piankin neljä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤️ ja jep, aika näyttää kuinka pian :))!

   Poista
 4. Apua tuota sinun jalkaa :O - näkee varpaista kuitenkin, miten siro jalan pitäisi olla.. Onneksi nyt menet huomenna sinne ja ilmoittalethan meille myös miten meni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ❤️ oot niin ihana ja arvostan jokaista sun kommenttia niin paljon! :3

   Poista
  2. Voi kiitos, sinä ja sun pikku perhe ootte niin ihanan aitoja :) <3

   Poista
 5. Hurjalta kuulostaa, tsemppiä kovasti! Onneks pääset tutkimuksiin :)

  VastaaPoista
 6. Onnea tätiytymisestä <3 kaikki menee varmasti loppujen lopuksi sullakin hyvin, vaikka nyt häslinkiä onkin! :) toivottavasti asiat selkeytyy kun äippäpolilla käyt!

  millä viikoilla Jasper muuten syntyi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)❤️

   Ja onneksi edes vähän selkeyty!!

   Jasper synty 39+3 ! :)

   Poista

Kiitos kommentista! ❤