maanantai 23. kesäkuuta 2014

Caspian 4kk (+ neuvolalääkäri)

Aluksi haluan hiukan hehkuttaa! Sitten kerron tämän päivän neuvolakuulumiset.

Pojat nukkuivat viimeyönä 14-16 tuntia putkeen! Caspian söi kuudelta kerran, ja jatkoi sen jälkeen uniaan. Jasper ei reagoinut millään tavoin, vaikka hain Caspianin heidän huoneestaan ja vein takaisin. 
Mä heräsin ITSE hiljaisuuteen, sen takia, että olin nukkunut niin PALJON! Eipä ole paljon tällaista tapahtunut.. Kello oli  jo lähemmäs 11, kun mussukat viimein heräsivät. Jasper on nyt myös noin vuorokauden syönyt normaaliin tapaansa, eli paljon. Hänellä kun on ollut nyt pari viikkoa hiukan jotakin ruokalakon tapaista, ja ruokaa on uponnut ehkä sen 1/5 osan mitä normaalisti.. Voi, että kun olen nyt iloinen! Onnellinen äiti. 


Tänään meillä oli siis Caspianin 4kk -neuvola. Äiti ja siskonpoika Roope tuli tänne Jasperin kanssa siksi aikaa. Tai niin me ainakin luultiin, kunnes päätettiin varttia ennen aikaa, että mennään vaunuilla yhdessä kävellen neuvolaan ja mummu ja poitsut ovat sen aikaa viereisessä kotieläinpihassa. 


Tuli hiukan kiire, ja KUUMA, mutta oltiin neuvolassa just tasan kun aikakin oli, eikä tarvinnut onneksi yhtään odotella vuoroa. 


Caspian piti herättää just ennen neuvolaan lähtöä alkavilta parin tunnin päikkäreiltään, eikä millään nukahtanut sitten vaunuihinkaan, mutta silti oli vain tosi tyytyväinen neuvolassa. Käynti olikin suhteellisen pikainen, sillä mitään rokotteitakaan ei tullut tällä kertaa. Neukkutätinä oli myöskin sijainen, joten ei ollut sen kummempia juteltavia..


Lääkäri tutki Capun, ja kaikki oli tosi hyvin. Niin kuin on muutenkin ollut: Caspian ei ole ollut kertaakaan kipeä, syö hyvin ja paljon, nukkuu yössä noin 10 ja 3 tunnin pätkät, nukkuu hyvin Jasperin kanssa samassa huoneessa (on nukkuneet nyt jo jonkun reilun kuukauden samassa huoneessa), ei itke turhia (joskus saattaa itkeä, jos vaikka joutuu hiukan odottamaan vuoroaan vaipanvaihtoon tai syöttöön) ja on muutenkin tosi tyytyväinen vauveli, samoin kuin isoveljensä!


Neuvolakorttiin lääkäri kirjoitti: ''Pituutta tullut reilusti, myös painoa tullut hyvin. Jäntevä ja liikkuva poika. Sydän ja keuhkoauskultaatiossa(?) ei poikkeavaa. F??????? +/+, kivekset +/+, lonkat s?????. Vatsa pehmeä, myötäävä(?). Korvat terveet, punaheijaste +/+, Hirsdhberg (?:D) normaali. ''

Haha, jep. En saanut taaskaan puolestakaan selvää.. Onneksi siihenkin on jo tottunut. 



MITAT: 

pituus 67cm
paino 7840g
pipo 43cm
/
kuukausi sitten 3kk-neuvolan mitat:
pituus 61cm
paino 6970g
pipo 41,2cm
/
Jasperin 4kk-neuvola mitat: 
pituus 63cm
paino 7405g
pipo 41,8cm

Eli pituutta Caspianille oli tullut nyt kuukaudessa 6 senttiä! Miettikää kuinka paljon! Ja mitä mä nyt lurkin, niin Jasper on ollut tasan yhtä pitkä ja Jasperilla on ollut just samankokoinen pää 6 kuukauden iässä kuin mitä Caspian nyt 4 kuukauden iässä. 
Aika jännä juttu, Caspian kuitenkin syntyi 2cm lyhyempänä ja on kuitenkin ''kehitysiältään'' kuukauden nuorempi. Eli voiko olla totta, että Caspian on oikeastaan n. 10cm tällä hetkellä isoveljeään lyhyempi?! Pian saa käyttää samoja vaatteita herroilla.. :D 
Mutta ihania täydellisiä äidin kultia molemmat! Omia lapsia on hauska ''vertailla'' keskenään, koska tietää, että molemmat on silti ihan just täydellisiä omina itseninään.


Caspian juttelee jo tosi paljon, ja hän on niin aurinkoinen! Yhtä hymyä, naurua ja iloa koko poika! Joskus harvoin pääsee hermoitkut, koska joutuuhan sitä pakostikin välillä odottamaan hetken aikaa, koska täällä on kuitenkin kaksi vauvaa hoidettavana. Mutta onneksi Caspian rauhoittuukin yhtä nopeasti kuin hermostuukin.


Meillä myöskin jo liikutaan! Cappu ei pysy hetkeäkään enää selällään, vaan on jo kovasti meno päällä. Hän kääntyy sekunnissa selältä mahalle. Hän osaa kääntyä molemminpäin ja yleensä parin minuutinkin jälkeen hän löytyy leikkimatolta ihan eri suunnasta ja eri päin kuin oli sinne jäänyt.
 Caspian liikkuu myös kellonviisarina, ja eilen ja tänään on jo tuntunut hiukan menevän myös eteenpäinkin! Saakin nähdä, koska pieni poika oppii tuon ryömimisen jalontaidon kunnolla.. Mua ihan itkettää! Ei se voi olla jo noin iso, eihän? 


Vaatekokona Caspianilla on käytössä jo 74/80/86 cm kokoiset vaatteet.. Ja ette voi uskoa, kuinka paljon mua ahdistaa tieto siitä, että missään varastossa tai kaapeissa ei ole enää yhtäkään vaatetta, mikä ei olisi jo käytössä Caspianilla tai Jasperilla! Caspianilla on vain jotakin Jasperin puhkikulutettuja vaatteita käytössään... Tietääpähän ainakin mitä on pakko ostaa seuraavaksi! 


<3; meeri

2 kommenttia:

  1. Muksuilla ollut rankka viikonloppu ku meilläkin neiti vetäisi kevyet 14,5h yöunet viime yönä :D Mies joutu käymään kymmenen aikaan jo avaamassa neidin huoneen oven ja tarkastamassa hengittääkö tyttö! Eihän tuo väkkärä ikinä nuku noin pitkään, vaan se on tasan 8:30 kun herää tarkasti kuin kello. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo! :D Se on kyllä jännä juttu, että on ihanaa kun ne nukkuu kauan, mutta sitten tulee aina se paniikki, että onko ne enää elossa.. :D

      Poista

Kiitos kommentista! ❤