torstai 19. joulukuuta 2013

Katsaus tulevaan (ikuiseen?) sisutusprojektiin (Asuntoesittelyssä: lastenhuone)

Yksi asia mitä mä vihaan täällä meidän kodissa on lastenhuone, joten aloitetaanpas siis siitä. Samalla tämä toimii tilannekatsauksena siihen mitä tapahtuu vauvan syntymän jälkeen.. Nimittäin sitten alan sisustamaan meidän lastenhuonetta! Eletään nyt kuitenkin joulu, Jasperin synttärit & vauvan syntymä ensin läpi rauhassa. 

Mulla on oikeasti jopa vähän huono omatunto, kun olen niin huonosti sisustellut ja hommannut juttuja Jasperin huoneeseen (lue: en ole hommannut sinne yhtään mitään). Mutta siihen löytyy syitä monia. 

Me ollaan asuttu tässä asunnossa nyt vapusta asti, eli nopeasti laskettuna vajaa 8 kuukautta. Siitä asti on Jasperilla ollut oma huoneensa: ekasta muuttopäivästä lähtien Jasper on nukkunut yksin omassa huoneessaan- kiltisti ja hyvin. Edellisessä asunnossahan ei ollut kuin yksi makuuhuone, eli Jasper nukkui noin kolme ensimmäistä elinkuukauttaan äipän ja isin kanssa samassa huoneessa. 
Oon kyllä iloinen, että totutettiin Jasper noin nopeasti omaan tilaansa! Tai totutettiin ja totutettiin, koska missään vaiheessa ei ole siinä suhteessa ollut ongelmia (muuta kuin ehkä äitillä..).

Tähän asti Jasper on oikeastaan tasan ja ainoastaan pelkästään nukkunut omassa huoneessaan, leikit leikitään olohuoneessa ja köllöttelyt köllötellään äidin ja isän huoneessa. En ole kokenut siis vielä tarpeelliseksi hankkia oikeastaa mitään Jasperin huoneeseen, KOSKA meillä on muutenkin niin paljon (vieläkin) hankittavaa tänne ''uuteen'' kotiin, ja muiden paikkojen sisustaminen on tuntunut tärkeämmältä kuin huoneen missä ei kukaan tee muuta kuin nuku. (Mikä johtuu tietenkin paljon siitä, että tämä asunto on puolet isompi kuin edellinen jne.)
Lisäksi meille oli alusta asti selvää, että halutaan toinen pikkuinen melko nopeasti ja lapsille tulisi näin luonnollisesti jossakin vaiheessa yhteinen huone. Halusin siis tietää sukupuolenkin ennen kuin alkaisin lasten tulevaa yhteistä huonetta sisustamaan. 

Ja piankos Jasper alkaakin viettämään oikeasti aikaansa omassa huoneessaan, joten on sitten tarpeellisempaa sekä helpompaa hankkia sinne tuoleja, pöytää, leluja ja kaikenmaailman härpäkkeitä. Koen nämä asiat vielä kovin turhaksi huoneeseen, jossa tarpeellista on tasan ja ainoastaan edelleenkin se sängyn olemassaolo.

Voisinkin mainita, että yhtenä sisustuksen hidasteena on toiminut oksettava seinäväri. Huoneen värimaailma ei siis oikeastaan kovin miellytä mun silmääni, enkä ole oikein tiennyt miten siihen suhtautua. Toisaalta sinne voisi hankkia juttuja jotka sopivat siihen seinään, mutta toisaalta mun pääkoppa raksuttaa ajatusta: miksi ihmeessä mä niin tekisin? Koska ne jutut jotka sopisivat tuonne huoneeseen, ei varmastikaan sopisi sitten (joskus tulevaan) omaan taloon. Eikä toisaalta huvittaisi kuitenkaan hankkia mitään ''mahdollisimman neutraaleja juttuja, jotka sopivat tuonne ja tänne, ovat ihan kivannäköisiä, mutta eivät kuitenkaan parhaita valintoja''.

Yhtenä ajatuksena onkin, että jospa maalattaisiin seinä? Toki tietenkin vain jos saataisiin vuokranantajalta lupa siihen, mutta en kyllä oikeastaan koe syytä, että miksi siihen ei suostuttaisi? Ko. ''väriseinä'' on muutenkin jo niin huonossa kunnossa (niin kuin kaikki muutkin talon seinät: ollaan taidettu lyödä yksi naula seinään, ja kaikki muut ruuvit/naulat/rei'ät ovat olleet jo valmiina...), että ei mikään korjaus/väri voisi ainakaan arvoa laskea- päinvastoin. Mutta toisaalta taas meillä on tavoitteena asua tässä max. 5 vuotta (toivottavasti), joten olisiko se maalauskin loppupeleissä sitten ihan turhaa? Toki kivaa, virkistävää, piristävää, ihanaa mutta olisko se kuitenkin turhaa vuokra-asuntoon? 
Mitäs mieltä te olette? Oletteko te maalailleet/tapetoineet vuokra-asuntoa? Oliko virhe vai ei? Miten vuokranantaja suhtautui? 


Huomioi: seinän kunto/väri. Haha, noissa rasioissakin tuossa pöydällä on mun kynsilakkoja..... XD Säilytysrasiat H&M:stä.
Sydännaulakko on Halpa-hallista. Siinä on Samin ensikengät & Jasperin yksi vauvahaalari. Säilytän siinä yleensä myös Jasperin kylpypyyhettä.

Jasperin huoneeseen en siis ole hommannut oikeastaan yhtään mitään. Huone on pikemminkin toiminut tähän saakka lähinnä jonakin varastona ja vaatehuoneena.. Pyykkikoneen kuivaajapuolen ollessa rikki, olen pyykit laittanut kuivumaan Jasperin huoneeseen. Olen säilyttänyt rekillisen vaatteitani huoneessa avoimessa rekissä milloin missäkin nurkassa, kunnes viime viikolla ne ahdin kaappeihin ja meidän vaatehuoneeseen.



 Vanha tv-taso siirtyi muun edestä Jasperin huoneeseen, ja siinä ei ole säilytetty yhtään mitään vielä ainakaan.




 Vallilan 200e matto siirtyi olohuoneesta Jasperin huoneeseen uuden tieltä. Toinen puolisko sohvaa siirtyi Jasperin huoneeseen kuusen tieltä (sekä hiukan halusin avoimuuttakin mini-olkkariin.) Sohvan mukana tuli ylimääräisiä tyynyjä, ja oi katsokaapas noita värejäkin. ;) Niihin on aikeissa muutenkin ostaa kankaat, mutta en vielä tiedä missä tyynyt tulevat todellisuudessa olemaan- joten tätäkään pientä hankintaa en ole saanut aikaiseksi. 



 Kello on alunperin entisen kämpän olkkarista. 



Taulu siirtyi hyllyn edestä olohuoneesta (hyllystä tulossa jossakin vaiheessa lisää juttua) Jasperin huoneen seinälle. 



Verhot olen ostanut joskus muinoin, kun asuin vielä kotonakotona. (Ollaan tokikin ostettu Jasperin huoneeseen verhokankaat (Vallila), öö joskus puoli vuotta sitten jo?! Mutta yllätys, ei olla vieläkään saatu aikaiseksi vietyä niitä ompelimoon, ja pari viikkoa sitten mulla meni ''hermot'' verhottomaan huoneeseen ja kaivoin noi mun paksut kukkaverhot kaapista.)
Laitoin jotkut ylimääräiset jouluvalot ikkunalle. Ikkunalla oli ensiksi uusi hieno lasipisara- valotsydeemi, mutta Sami onnistui sen rikkomaan. Möyh.



Kaappitilaa on hyvin, mutta suurin osa mun vaatteiden/Samin työvaatteiden/lakanoiden/verhojen valtaamana. 



Ovessa olevat kirjaimet Jasper on saanut tädiltään ristiäislahjaksi. 



Jasperille uutena ostettu Brion sänky on kokenut jo kovia... Oonkin päättänyt heittää sängyn roskiin pikkuveljen käytön jälkeen, sitten joskus tuleville lapsille ostetaan uusi, mutta pikkuveli saa nukkua vielä tuossa hampaiden raatelemassa sängyssä. Huomioikaapas kuinka paljon uutta ''osumaa'' sänky on saanut edellisen sänkypostauksen jälkeen! 

Reunasuojat ja sänky on ostettu Keskisiltä, leopardi-lakanat H&M:ltä. Päiväpeitto on hankinnassa. 



Platfondin sentäs olen ostanut tarkoituksella tuonne huoneeseen. Tämän tilasin netanttilasta silloin kuin muutkin varjostimet pari kuukautta sitten! Halusin neutraalin, yksinkertaisen varjostimen, enkä mitään ''lapsiautohämähäkkiminäolenpoikajaminätyttöjatämäonlastenhuone'' -lamppua.


Noh, kuinkas moni pitää mua ihan paskana äitinä, kun en ole vielä panostanut lasten huoneeseen ja sen sisustukseen? Mitäs näin muuten pidätte? Ymmärtääkö joku seinään valittua väriä? 

Mutta onpas sentäs mulle jotakin tekemistä, kun olen kotona kahden vauvan kanssa. No hehe, mutta anyway tästä on tulossa mun sisustusprojekti, jota odottelen innolla!


Ps. Kuvat otin nopeasti aamulla pimeydessä (anteeksi muuten kuvien laadusta) ja näin Jasper oli sen pari minuuttia. Ihana.

<3: meeri



12 kommenttia:

  1. Mä oon niiiin järkyttynyt tosta pinniksen kohtalosta... :'D Mä hyppisin seinille jos Laurin sänky alkais rispaantumaan.

    Voi kuule! Et todellakaan ole ainut joka ei ole panostanut lastenhuoneeseen.... näkisit Laurin huoneen.... se on aina kuin hävityksen kauhistus. Sisustus ei ole todellakaan valmis... Siellä kuitenkin suhteellisen vähän aikaa vietetään päivittäin. :) Kyllä sitä sisustamaan ehtii. Meiläkin on muutto edessä, niin suotta mä enää tähän asuntoon lastenhuonetta laitan. =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaha. ;)) Kyllähän Lauri kerkiää vielä opetella, montakos hampia Laurilla nyt olikaan? ;)) Noei. :D

      Nojoo, ei todellakaan kannata panostaa, jos on muutto edessä!! :) Ja teillekin on tulossa se toinen pikkunen, niin keskity säkin vaan raskauteen yms., kyllä sitä vielä ehtii tässä elämässä sisustaa kyllästymiseen saakka! :D Ihana silti kuulla, etten oo ainoa äiti joka on kaltoinkohdellut lastenhuonetta.....

      Poista
  2. Meil on noita samoi kirjaimia Kevinin huoneen ovessa, ja kirjaimista tietysti meilläkin muodostuu pojan nimi :)
    Me asutaan vvo:n asunnossa ja heti, kun oltiin tätä katsomassa niin meille sanottiin, että seinille saa tehdä mitä tahansa, suositeltavaa käyttää heidän värikarttansa maaleja ja jos meinaa tapetoida niin ne on sitten otettava pois ja maalattava päälle kun muutetaan pois.
    Täällä oli kaikenlisäksi tosi hyvässä kunnossa seinät, mutta kun kerta sai maalata ja ne vielä maksettiinkin meille, niin totta hitossa tartuttiin tilaisuuteen ja saatiin juuri sellaiset seinät kun haluttiin! =) Ei se mun mielestä ole turhaa jos meinaa asua esim. yli kaksikin vuotta, kuka jaksaa kaksi vuotta tuijotella rumia seiniä? Ei meilläkään oo tässä tarkotus asua kun n.5vuotta, mutta sekin on suht pitkäaika, joten mielummin tehtiin tästäkin sellainen missä oikeesti viihtyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Justiin! Ja oon ihan tyhmä taas, mutta ''mikä'' on vvo? :D

      Ja puhut kyllä niin asiaa. :) Mä en vaan tiiä onko meillä (mulla) aikaa ja jaksamista panostaa kunnolla, varsinkaan jos kaikki menee omasta rahapussista jne., kun tietää kuitenkin, että asunto ei ole omaoma..
      Meillä tosiaan on yksityinen omistaja, ja pitäis vähän siltä kysellä, että mitä mieltä oltaisiin siitä jos maalattaisiin EDES tuo yksi seinä! Mutta sitä murehdin vasta parin kuukauden päästä! ;)

      Poista
    2. vvo vuokraa asuntoja, ihan niinkun sato, vav-asunnot yms. :) eli sinällään ´´yksityisiä`` vuokraajia eli eri vuokraus firmoja, sitten asia eriksene on tietty kaupungin vuokra-asunnot ja yksityiset henkilöt, jotka eivät kuulu mihkään firmaan :) Tän paremmin en osaa minäkää selittää :D

      Niin, kaikki muu tärkeempi ensin alta pois, ja sitten mietitte vasta seiniä! ;)

      Poista
  3. Sillon ku mä asuin vuokralla ni mun vuokraisäntä osti mulle maalit :D ja me maalattiin siellä ja 4kk päästä maalaamisesta muutin pois xD Ei mun mielestä oo mitään pahaa ettet oo vielä laittanut huonetta, jos siellä ei tosiaan muuta tehdä ku nukuta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! Pitää toivoa, että meillekin kustannettaisiin maalit! Toki en tiedä onko se mahdollista kun on yksityinen omistaja jne? oon muutenkin jotenkin tosi arka siitä, että mitä mä täällä ''uskallan'' tehä ja mitä en.. :D ! Kun ei kuitenkaan ole oma niin ei ole oma! ;D

      Poista
    2. Ja kiva, ettet ajattele pahaa musta ton huoneen takia. ;D

      Poista
  4. Voi että tota sänkyä, voi Jasper minkä jäynän hän on keksinyt :D

    Seinän väri on kyllä omituinen, miksei olisi ollut vaikka ihan punainen punainen tai sitten enemmän vaaleampi ja murretumpi sävy.. Noh ehkä jossain vaiheessa innostut ja vetäset koko huoneen kertaheitolla uusiksi, mutta sen kipinän se tarvii. Sinulla on nyt vauva siellä tulossa, ja tuo toinenkin niin pieni vielä, että älä nyt rehki. Huoneen sisustaminen voi olla sulle kivaa "omaa aikaa", sitten molempien lasten ollessa täysillä maailmassa menossa mukana ;)

    Ihanat petivaatteet ja suloiset nuo kirjaimet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta..... :D Se on jo TAAS miljooooona kertaa pahemmassa kunnossa!! :DD

      Joo mä olen miettinyt ihan samaa, en vaan ymmärrä tota väriä.. Hyi. :D Tulee ennemmin joku ruoste mieleen. Mutta kaikilla on omat mielipiteet, ja kai joku sitten tykkää tuostakin väristä. ;)
      Ajattelin kyllä suosiosta odotella kakkosen syntymistä jne., ennen kun alan edes _miettimään_ kunnolla mitä mä teen tolle huoneelle! Ja ihan varmasti tykkään tosta hommasta just sitten sen takia, että se on jotakin mitä saan ihan itse tehdä. :)!

      Hihii, kiitos! :)

      Poista
  5. Kiva huone =))) liityin lukijaksi!! Kiva blogi. Tervetuloa meitä seuraamaan tutipuu2012.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja tervetuloa!! :) Pitääpäs tulla kurkkaamaan!! :)

      Poista

Kiitos kommentista! ❤