tiistai 17. joulukuuta 2013

Tilannekatsaus sairastuvalle

Heissan!

Ajattelin tulla nyt nopeasti kirjoittelemaan vähän kuulumisia, lyhyesti (jos pystyn siihen, mullakun tuppaa nämä ''pikkupostauksetkin'' aina venyä ja vanua)


Viime viikolla oli kaikennäköisiä vierailuja ja mm. Samin ''kakkostyön'' (=palokunnan) perhejouluruokailu ja oltiin Samin kanssa sielä kahdestaan, koska se oli justiin Jasperin nukkumaanmeno aikana.. Äiti oli siis katsomassa Jasperia sen aikaa. 
Perjantaina mulle tuli sitten paketti ja muuten viikonloppuna ei taidettu tehty mitään erityistä. Mutta en tainnut edes koskea tietokoneeseen koko viikonloppunakaan, en vain jaksanut.. Mulla tuntuukin olevan nyt joku raskausmasennus/-väsymys huipussaan, tässä joulun alla?! Oi kyllä. Ehkä sekin vaikuttaa, että en ole v_i_e_l_ä_k_ä_ä_n saanut tehtyä joulusiivouksia tai ostettua muutakuin Jasperille pari lahjaa ja Samille kaksi todella pientä lahjaa..
Niin ja vihdoin hain (lue: pakotin Samin hakemaan) mulle ne rautatabletit, ja toivon että ne vähän vaikuttaisivat positiivisesti mun jaksamiseen sekä mielialaan..
 
rv29+0.

Sunnuntaina päätinkin, että huomenna eli maanantaina (eli eilen) aloitan kaikki kunnolla: siivoukset, suunnittelut, lahjat, ymsyms. Ja menin jo kahdeksan jälkeen sänkyyn ja ajattelin, että nyt nukun kunnon unet, että jaksan sitten koko viikon touhuta ja järjestellä kaikkea! 
Noh, sain mä varmaan puolituntia nukuttua.. kunnes Jasper alkaa heräilemään. Jasperille iski siis su-ma yönä kauhea flunssa, ja nenä on vuotanut siitä asti ihan hulluna. Maanantain vastaisena yönä en nukkunut oikeastaan siis yhtään, ja Jasperkin nukkui välillä ihan korkeintaan puolituntia.. Raasu heräili koko ajan hysteerisesti itkien naama räästä märkänä. 
Mikään muu ei tuntunutkaan auttavan kuin juominen. Jasper joi noin 7 tunnissa yön aikana pullollisen maitoa ja kolme pullollista vettä (pullollinen= reilu 200ml).



Eilen en siis saanutkaan tehtyä yhtään mitään, päin vastoin! Munkin olosta tuli ihan karmiva ja ei saatukaan eilen kuin sotkua aikaan.. Jasper oli onneksi vähäisistä unista riippumatta päivällä iloinen oma itsensä. (Ja senpä takia olinkin eilen jo tulossa kirjoittelemaan, mutta eihän siitä sitten tullut mitään kun yöunille meneminenkin viivästyi..) Nenän vuotaminen ja aivastelu ei siis haitannut menoa eikä meininkiä.. muuta kuin silloin kun yritin saada Jasperia nukkumaan. :/ Jasper nukkui sitten päikkärit illalla neljästä kuuteen, ja söi eilen kunnolla ensimmäistä kertaa vasta kun oli jo iltapuuron aika!
 Yöunille kuitenkin nukahti vasta vähän ennen yhtätoista ja kahteen asti sainkin koko ajan hypätä silittelemässä, hyssytelemässä ja antamassa tuttia..
 Mutta sitten Jasper nukkui kahdesta seitsemään asti, ilman yhtäkään herätystä! Mäkin olin jo ihan ihmeissäni kun Sami lähti töihin ja tajusin silloin, että itsekin olin saanut nukkua jo monta tuntia putkeen.. Ja nyt Jasper on päikkäreillä. Toivottavasti toi tauti on nyt talttumassa, eikä ainakaan pahenisi enää! Paremmat unet antavat ainakin hiukan toivoa. 
Jasper on nyt ensimmäistä kertaa oikeasti kipeä, ja voin kertoa, että äipän sydäntä raastaa katsella kun oma rakkain kärsii.. Itse kärsisin paljon mielummin, mutta oon kyllä ilonen, että en ole tässä ''yhtäaikaa'' kipeä niin pystyn paremmin hoitamaan toista ja Samikin voi olla töissä.



Raskausviikotkin menevät nopeasti eteenpäin, ja nyt mennään taas jo uudella kymmenyksellä; eli kolmellakympillä. Tänään siis rv 29+2.
Mä teenkin nyt itselleni pienen lupauksen, ja tuun tällä viikolla joka päivä kirjoittamaan edes yhden postauksen. Mulla kun olisi niin miljoona postausta keskeneräisenä. Mutta Jasperin hoivaaminen on kuitenkin nyt tärkeintä, ja sitten jossakin välissä pitäisi ehtiä kaikki joulujututkin järjestelemään.. 
Mutta ihanaa joulunodotusta (nyt jo kuitenkin) kaikille!! <3

 <3: meeri
 

2 kommenttia:

Kiitos kommentista! ❤