keskiviikko 27. elokuuta 2014

Kokemukset syöttötuolista: parhaista parhain

Meidän syöttötuolista on tullut todella paljon kyselyitä, ja toivomuksia kokemuksien kertomisesta. Meillä on siis tämä ihana Cosatto 3sixti circle (klik)- syöttötuoli. Tuossa edellisessä postauksessa on myös laajasti kuvia, eli kannattaa käydä katsomassa!

Mulla ei ole mitään moitittavaa ko. syöttötuolista! En osaisi toivoa tuolilta enempää, enkä haluaisi vaihtaa sitä mihinkään toiseen syöttötuoliin. 
Välillä olen pohtinut, että olisiko keltaisen tuolin sijaan pitänyt ottaa vaikkapa vihreä. Mutta ei, keltainen on just se meidän väri. Jotenkin keltainen väri on ajattomampi mielestäni, tai sitten silmä on vaan niin jo tottunut siihen.
En kyllä ole pitkään aikaan edes katsonut maailman nykyistä syöttötuolivalikoimaa, mutta tietenkin jokin musta-valkoinen-harmaa - tuoli olisi helpompi sisustuksen kannalta. 

Mutta mä ole kuitenkin niitä ihmisiä, jotka ajattelee, että lasten jutut saa olla lasten juttuja. Leluissa, lastenhuoneissa, vaatteissa, missä vaan saa olla väriä. Lapset ovat kuitenkin niin hetken aikaa pieniä, että onnea vaan niille, jotka haluavat pelkästään kotiin ja kokonaisuuteen sopivia autoja, leluja, vaatteita jne. Mulla ei ole ainakaan ollut mitään tarvetta saada vain mustia autoja, vain harmaita mökkejä tai vain valkoisia vaatteita. 
 Ja varsinkin nyt kun vaihdoin keittiön sisustuksen violetista harmaa-keltaiseen, niin tuolikin on sitten tietenkin sopinut keittiöön entistä paremmin.  

Anteeksi kuvan likainen lattia. Oltiin justiin vasta muutettu, enkä ollut pessyt vielä edes lattioita.... Syöttötuolikaan ei ole näköjään missään edustuskunnossa (=puhtaassa kunnossa), mutta tämä nyt oli tähän hätään ainoa kuva mikä löytyi. ;)

  •  Tuoli on todella massiivinen ja iso! On ollut ihana tietää, että vaikka kuinka tuo iso hulivieli lapsi siinä riehuisi, heiluisi, pomppisi niin tuoli ei kaadu. Ainakaan kovin helposti, eikä siis ole kertaakaan meillä ainakaan kaatunut tai meinannutkaan kaatua. Tuolin painavin osa on siis tuo alaosa, mikä varmasti pitää tuolin tukevasti pystyssä. 
  • Syöttötuoli kääntyy 360astetta, mikä taas helpottaa syöttäjän roolia paljonkin. Lasta ei tarvitse ottaa pois syöttötuolista kääntämisen ajaksi, eikä tuolia tarvitse rehata lattiaa pitkin. Joskus jos vaikka Jasperin syöttämisen jälkeen menen vessaan/laittamaan pyykkiä/täytän tiskikonetta/jotakin pientä ja nopeaa tekemistä, niin käännän vain yhdellä kädellä Jasperin nopeasti katsomaan sinne suuntaan missä äitikin on. 
  •  Syöttötuolissa on oma pöytäosansa, joten meidän ruokapöytä säästyy monilta naarmuilta. Pöytäosassa on myös irroitettava osa, jonka saa helposti irti ja putsattua. Irroitettavan osan voi laittaa huoletta ja helposti myös pesukoneeseen, jos kokee tarpeelliseksi. 
  • Pöytäosassa on myös syvänne kupille, ja lapsen omalle pöydälle mahtuu helposti myös suurin osa erilaisista lautasista.
  • Tarjotinosan saa myös kokonaisuudessaan täysin irti, joten halutessaan sen saa tiskipöydälle helposti tiskattavaksi. 
 
  • Pöytäosa lähtee helposti irti, mutta lapsi ei varmasti saa sitä itse irti. Sen ottamiseen pois tarvitaan kaksi kättä. Eli, jos vaikka kesken ruokailun sattuu jokin äksidentti, tarjotinosa sekunissa irti tiskipöydälle, ja lapsen saa helposti käännettyä normaalin ruokapöydän ääreen.
  • Selkänojaa pystyy säätämään helposti haluamaansa asentoon, ja sen ansiosta tuolissa on helppo syöttää sekä pientä vauvaa että isompaa taaperoakin. Mä oon ainakin selvästi huomannut eron Cosatton hyväksi, kun oon syöttänyt Caspiania tuossa meidän tuolissa tai sitten mummulan ns. ihan normaalissa syöttötuolissa. 
  • Tuolin kaikki päällyset saa irti, mutta itse en ole tainnut niitä kertaakaan edes irroittaa. Mun mielestä tuoli on todella helppo putsata.
  • Valjaat pystyy helposti säätämään oikean pituiseksi, vaikka lapsi istuisikin tuolissa. Meillä ainakin huomattiin valjaiden tärkeys viimeistään siinä vaiheessa, kun Jasper oppi seisomaan ja hän alkoi yrittää kiivetä tuolista pois. Valjaiden ansiosta edes tuo maailman taitavin taapero ei pääse tuolista tippumaan! EN IKINÄ OSTAISI SYÖTTÖTUOLIA, JOSSA EI OLISI VALJAITA. En ikinä.
  • Tuolissa on tuossa lapsen jalkojen välissä todella tukeva tappi, joka varmasti estää kaikki liukumismahdollisuudet. 
  • Tuolin korkeutta saa helposti säädettyä omalla jalalla, painamalla alhaalla olevaa isoa keltaista nappulaa. Syöttötuolin saa näin varmasti jokaiselle erilaiselle pöydälle sopivaksi.
 
  • Tuolin saa myös tiputettua todella alas, ja harrastetaankin sitä silloin, kun laitetaan Jasperille siihen vaikka jotakin naposteltavaa silloin kun Jasper ei ole tuolissa, eli hän yltää helposti hakemaan itse syöttötuolin pöytäosasta vaikkapa banaania tai juomista. Tuleepa ainakin vähemmän sotkua, kun lapsi yltää ja näkee kunnolla, missä kohtaan pöytää on mitäkin. Jos vaikka vertaa siihen, että Jasper hakisi ruokapöydältä kurkottaen jotakin.. 
  • Pöytäosaa saa myös säädettyä lähemmäksi sekä kauemmaksi lapsesta. Jasperin syödessä pöytäosa on aina mahdollisimman kaukana, ja Caspianin syödessä mahdollisimman lähellä häntä.  
  • Tuolin päällynen on myös todella pehmeä, eikä lapsi tarvitse varmastikaan mitään lisä pehmusteita tai tukia syödessään.
  • Syöttötuolissa on myös pyörät alla, että niiden ansiosta tuota painavaa syöttötuolia on tarvittaessa helppo siirtääkin. 
  • Lapsen omaa mukavuutta lisää jaloille tarkoitettu porras, eli jalkojen ei tarvitse vain roikkua tuolia vasten.

Vuoden käyttökokemuksen jälkeen, en oikeasti voisi olla tyytyväinen tuoliin. Joku kauhisteli silloin syöttötuolin hintaa, mutta mun mielestä syöttötuoli on nyt jo maksanut itsensä moninkerroin takaisin. 

Tärkein ominaisuus on tietenkin syöttötuolin turvallisuus, mutta ihania plussia on myös lapsen omamukavuus, syöttäjän mukavuus, hieno ulkokuori, helppo putsata, luotettavuus ja kaikenkaikkiaan monikäyttöisyys. 

On ihanaa luottaa siihen, että tuoli pysyy pystyssä, ja että taapero ei pääse siitä livettiin silloin kuin äiti käy vaikkapa jääkaapilla ja kääntää sekunniksi selkänsä. 

Jäikö jotakin kysyttävää? Onko kelläkään muulla tätä huipputuolia, mitäs olette itse tykänneet? Mikä syöttötuoli teillä on? 

<3; meeri 

2 kommenttia:

Kiitos kommentista! ❤