keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Jasperin kuulumisia

Meillä oli eilen molemmilla pojilla neuvolalääkärit, jottei tästä postauksesta tulisi liian sekava, niin keskityn nyt kertomaan Jasperin kuulumisia ja huomenna kerron sitten Caspianin kuulumiset. 


Pari kuukautta sitten, Jasper päätti pitää jonkin ruokalakon, ensiksi hän vain lopetti kaiken muun syömisen kuin aamu- sekä iltapuuron. Niin mentiin varmaan joku kuukausi, että oli ihme, jos poika söi muutakin päivän aikana kuin kaksi puuroa. Sitten hän teki yhtäkkiä täydellisen stopin myös puuroille, varmaan viikon yritin sitkeästi tarjota puuroa aamuinilloin, kunnes luovutin. 
Muutama viikko sitten olin jo helisemässä, koska Jasper oli tosi kauan syömättä. Monta viikkoa meni niin, että poika ei oikein syönyt mitään, välillä otti haukun jostakin ruuasta, ja monet päivät meni niin, että vaikka mitä yritti, niin lopulta päivän ruokasaldo oli joku yksi pieni pala kurkkua..



Muutama viikko sitten siis avauduin jo huolestuneena Jasperin syömättömyydestä eräässä läheisessä facebook -ryhmässä. Ja heti seuraavana päivänä Jasper söi aamulla ''jotakin''. Muutama päivä meni niin, että Jasu söi melkein joka ruualla edes jotakin, ja sekin oli jo niin mykistävää! 

Maitoahan hän litki varmaan kolme litraa päivässä.. Eräs päivä (noin kaksi viikkoa sitten) siivosin poikien huonetta ja mulla paloi totaalisesti sisäinen käämi.. Siis koko poikien huone: lattia, seinät, jokainen lelu, molempien sängyt, matot, kävelytuoli SIIS ihan koko poikien huone oli täynnä maitoroiskeita Jasperin tuttipullosta. Silloin mä päätin, että nyt me todellakin luovutaan tuttipullosta- ollaan justiin muutettu uuteen taloon, ja en halua, että jotkut seinät menee pilalle meidän takia plus en jaksa koko ajan hinkata jotakin lattioita yms. 



Seuraava päivä päätöksestä sitten koitti. Oli torstai-ilta, Sami oli iltavuorossa eli täydellinen ajankohta. Mä tiesin, että Samin kärsivällisyys ei olisi riittänyt siihen, joten parempi se, että olin lasten kanssa kolmestaan. Caspianin pelastin meidän makkariin, ja Jasperin kanssa taisteltiin tunti. Jasper vaan koko ajan pyysi pulloa, selitin aina, että kissa (Jasper rakastaa kissoja) haki Jasun pullon kissavauvoille. Lopulta vein hänelle nokkamukissa pienen tilkan vettä, Jasper halasi nokkamukia ja nukahti. Mäkin vaan pillitin, kun oli niin kauhiaa, kun toisella oli niin paha mieli. Ps. Onneksi meillä ei ole vielä naapureita.. :D 
Seuraavana iltana Jasper haikaili pullon perään noin puolituntia, ja sen jälkeen hän on mennyt kuin *naps* vaan nukkumaan! 


Yöt on nyt nukuttu siitä asti täydellisesti, ilman yhtäkään herätystä! Vaipasta ei ole enää joka aamu tullut pissa läpi! Kakkaa ei tule enää miljoonaa kertaa päivässä! JA mikä parasta, Jasper syö taas kuin kunnon miehet!! Hän ei enää heittele ruokaa lattialle tai sotke tahallaan, hän syö reippaasti ja monesti pitää antaa vielä lisääkin! 

Menihän tuo pullosta vieroitus aika myöhälle, mutta mä jotenkin toivoin, että Jasper olisi siitä itse luopunut, samoin kuin tutista, unirätistä yms. Kyllästyin vain odottamaan sitä hetkeä, ja nyt on paljon parempi mieli sekä äidillä että pojalla. Mulla on jo niin iso poika, ja voi että, kun mä oon ylpeä äiti! 


Jasperille siis kuuluu hyvää! Jasperista on tullut ihan mahdoton pussailija ja halailija. Hän pussaa kaikkia koko ajan. On kyllä ihan mahdottoman ihanaa, kun Jasper juoksee yhtäkkiä syliin antamaan pusuja. Caspiankin saa koko ajan Jasperilta suukkoja! 

En tiedä, onko tämä jotakin harhaa, mutta musta tuntuu, että Jasperista olisi tullut jotenkin kiltimpi? Ehkä hän ymmärrää taas jotakin paremmin? Hetki sitten jokainen lelu lensi kädestä ja kaikkia läpsittiin sekä omaa päätä hakattiin lattiaan. Välillä toki niitä itkupotkuraivareita vedetään, mutta muuten mun mielestä Jasper osaa olla jotenkin nätimmin kuin ennen. Toki vieläkin päikkärimeno- tai yöunillemenohetkellä, Jasu saattaa heittää jonkun lelun ''mulle'', eli siis silloin kun hän on tosi väsynyt. 
Saas nyt nähdä, mikä riiviö sieltä päikkäreiltä herää tämän kappaleen jälkeen... :D 


Jasper menee tosi nätisti aina nukkumaan, kun ollaan lasten kanssa kolmestaan. Mutta heti kun Sami on kotona, niin on päikkäreille meno sekä yöunille meno yhtä taistelua. Jasper on silloin yleisimminkin vähän enemmän riiviö.. Kai se johtuu siitä, että isi on niin kiva, ja Jasper haluaisi silloin kun isi on kotona, viettää enemmän aikaa hänen kanssaan? Äiti on se tyyppi, joka on aina ja ikuisesti kotona, joten silloin jaksaa mennä nukkumaan helpommin ja olla muutenkin kiltimmin, kun ei tarvitse osoittaa mieltään. 

Jasperilla on muuten ihan superhyvä muisti! En edes tajua, kuinka hän voi muistaa jotenkin niin käsittämättömiä asioita.. Mikä kuuluu mihinkäkin, mikä on missäkin jne., vaikka ei olisi kuin kerran nähnyt sivusilmällä ko. asian ennemmin. 
Ymmärtää myös tosi hyvin puhetta, jos siis vaan haluaa ymmärtää ja kuunnella.. 

Haloo Helsingin ''beibi'' laulu on Jasperin ihan lemppari! Jasper aina laulaa sitä laulua.. :D Ja tanssii! Jasu on kyllä kova poika tanssimaan. 


Niin ja palataan nyt vielä siihen neuvolakäyntiin. Eli eilen oli siis Jasperin 1,5v lääkäri. Mitat otettiin kuitenkin silloin vajaa kaksi kuukautta sitten, joten niitä ei tällä kertaa edes otettu. Lääkäri vaan vähän katsoi Jasperia ja totesi, että terve poika on. Neuvolavihkoon lääkäri oli kirjoittanut näin: ''Tasaisesti kasvanut vilkas poika. Kives +/+. Iho selästä hieman pintakuiva. Puhetta tulee ja ymmärtää hyvin. Terve!'' 



Eli ei mitään ihmeellistä tällä kertaa, mutta oli kuitenkin kiva kirjoittaa pitkästä aikaa mun rakkaan suloisen esikoisen kuulumisia!

<3; meeri 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ❤