lauantai 4. tammikuuta 2014

No se Joulu 2013

No niin, vihdoin ja viimein. Nyt siis luvassa jonkulaista postausta meidän joulun ajasta. 

Eilisessä postauksessa jo mainitsinkin, että en todellakaan odota kenenkään jaksavan enää näitä joulujuttuja lukea. Kirjoitankin nyt pääsääntöisesti päiväkirjamaisesti (lue: sekavasti) itselleni edes pikana jotakin Jasperin ensimmäisestä joulusta ylös asti. Nytkään en enää muista mitään kunnolla.. Huh, tämän postauksen jälkeen en halua kuulla joulu-sanaa hetkeen. Toivottavasti kuitenkin muistan edes oleellisimmat asiat meidän joulusta taltioida talteen! 

Tässä ensiksi yksi biisi, joka soi mun päässä koko joulun. Ja soi muuten vieläkin ja en tuu ikinä kyllästymään tähän, vaikka se joulu menikin jo. ;-) Samillakin taisi mennä yksi päivä hermot, kun hoilasin tota kertosäettä koko illan.. YleX on kyllä muutenkin paras radiokanava mun mielestä. :)


Mutta nyt asiaan. 


Jouluaattoa edeltävät muutama päivä oli yhtä hullun myllyä. Olin tapani mukaan jättänyt KAIKEN viimetippaa. Mutta mä oon kuitenkin aika perfektionisti kaiken tuollasen suhteen, ja siivoilinkin muutaman vipanailtana kahteen tai kolmeen asti yöllä.. 
Pakotin Samia avuksi joissakin asioissa, mutta jonkun apunsa suhteen Sami ehkä vain pahensi tilannetta.. Tai ei ainakaan ollut oikein avuksi, vaikka sitä yrittikin.  Esimerkiksi ''mä pyyhin nyt tämän keittiön'' ja sitten sain pestä perässä kaikki. Mutta ei, siis tietenkin siitäkin oli oikeasti apua- mun ei tarvinnut sitten hinkata kuitenkaan ihan niin tuskassa kaikkea. Mä vaan halusin tehdä kaiken oikeasti kunnolla ja Sami ei niinkään.. Mä halusin hinkata kaapin ovet ja jääkaapin yms kaiken mahdollisen, mutta Sami tyytyi vain pyyhkäisemään pölyt tasoilta. 


Perjantaina (eli 20. päivä) lähdettiin käymään Kauhavalla Samin ja Jasperin kanssa ostelemassa muutamia koristeita, jouluvaloja, joulujuttuja, muutama lahjakin jäi mukaan yms. Illan suussa kauppojen jälkeen poikettiin vielä Kauhavalla asuvan siskoni luona.

Lauantaina (eli 21. päivä) äiti (ja lopulta isä) tulivat katsomaan Jasperin perään ja me lähdettiin Samin kanssa viimeisille, ja oikeastaan ainoille joululahjaostoksille Seinäjoelle.. Saatiin ihan hyvin kaikki ostettua, eipä me nyt oikeastaan ostettu kuin tasan lapsille muutama juttu ja pari pienempää juttua halusin välttämättä ostaa esimerkiksi mun siskoille.

Ups. Joulukuusestakaan mulla ei ole kokovartalo-kuvaa.

Sunnuntaina (eli 22. päivä) Sami haki sitten Kauhajärveltä (missä siis mun vanhemmat asuu ja sieltä on tänne ''keskustaan'' vajaa 30kilometrin matka) mun isän kanssa meille joulukuusen.
 Sen jälkeen kun Sami oli päässyt kuusen kanssa kotia asti takaisin, käytiin viemässä pukintuliaisia Samin kummitytölle Vimpeliin ja vietettiin sielä sitten muutama tunti aikaa. 
Sieltä suoraan sitten ajeltiin Kauhavalle mun siskon perheen luokse, ja ennen kaikkea viettämään Jasperin serkun Jeren 1-vuotis synttäreitä.
Kotiin tultuamme poikettiin ruokakaupan kautta ja jatkettiin kotona siivoamista ja asioiden järjestelemisiä (minkä olin siis aloittanut edellisenä päivänä).

Sunnuntaina

Sunnuntaina sitten siivoilinkin yömyöhään (lopulta sinne kolmeen asti..), Samikin melkein pakotti mut aikaisemmin nukkumaan.. Mutta hyvin sain taivuteltua kun hoin vaan koko ajan, että ''vielä siivoan tämän yhden jutun'' jne. ;) 

Joulukoristeita en nyt mitenkään hirveästi ole kuvaillut.. Joulukoristeina hopeisia lumihiutaleita löytyy joka ikkunalta, yhdellä ikkunalla on myöskin lasinen lumihiutaleköynös. Olkkarin lasilla on tähtisade-valosarja. Keittiön ikkunalla on sydänvalokranssi. Portaat koristelin valkoisilla koriste lumihiutaleilla. Takapihalla terassilla roikkumassa on kaksi lyhtyä, joissa öljykynttilät. Terassin aidassa on moniväri-valosarja kiedottuna. Etupihan pikkupuskassa on jouluvalot. Jasperin huoneessa on punaiset sydänvalot. Meidän makuuhuoneessa roikkuu pari koristetta. Etuovessa on valkoinen pajukranssi.


Maanantaina (eli 23. päivä) sitten heräilin aikasin ja jatkoin sitä armotonta siivoamista, asioiden järjestelemistä sekä paikkojen koristeluja. 

Jasper onneksi nukkui hyvin päiväunia ja oli muutenkin kiltisti, että sain melko rauhassa tehtyä kaikennäköistä. Heräteltiin sitten tuo iskäkin ja laitettiin kuusi oikealle paikalleen ja koristeltiin se. 
Jasper vähän ihmetteli kuusta, mutta parin kosketuksen ja ihmetyksen jälkeen on antanut sen olla melkoisen rauhassa omalla paikallaan.
 Äitikin olisi voinut valikoida kuusen koristeita vähän lapsiystävällisemmin, nimittäin olin ostanut melkein kaikki lasikoristeina, ja muutama onkin mennyt jo rikki..
 Koristeet Jasua kyllä kiinnostivat sitäkin enemmän, ja lopulta se johti siihen, että niitä koristeita ei voinut pitää kovin alhaalla kuusen oksissa.. Muutama koriste kyllä siitäkin huolimatta viihtyivät hetken jos toisenkin Jasperin suussa.. 

Noita joulukarkkeja meillä on ihan uskomaton määrä oikeasti. Siis vieläkin. Enkä edes ostanut nyt niin paljon kuin viime vuonna! Oon äitiltä oppinut tuon tavan. Eli haalitaan paljon ennemmin joulun saapumista konvehtirasioita yms. suklaita, joissa on paperit päällä. Karkit sitten kipataan samaan pussiin ja sieltä sitten laitetaan ''sekoituksena'' tarjolle.
Mullahan oli kauhea suklaahimo ENNEN joulua, eipä ole enää. Enkä ihan oikeasti ole jouluna enkä joulusta asti edes syönyt suklaata. Nyt kun sitä suklaata on ollut joka paikassa ihan järjettömästi, niin hyi saakeli. Mulle on tullut mehujäätelöhimo!! 

Yhden kerran Jasper kyllä kävelytuolillaan haki kunnon vauhdit ja päästi suoraan kuusen ''syleilyyn'', itkuhan siitä tuli ja eipä ole poika kokeillut sitä kolarointia enää uudestaan. Muutenkin jos on edes vahingossa hipaissut kuusen oksia niin ilme on ''sen'' näköinen ollut, että ei ole tarvinnut mitenkään pelätä, että kuusi yhtäkkiä rojahtaisi lattialle Jasperin riehumisen ja repimisen seurauksena.

Kuusen koristelun jälkeen lähdettiin Seinäjoelle ruokaostoksille. Siivoamisorjuuttamisen lomassa ei oltu kumpikaan Samin kanssa ehditty syömään koko päivän yhtään mitään, joten kipaistiin romanttisesti Mäkkärin kautta. 
Löydettiin vielä sattumoisin maailman paras joululahja (rasvakeitin) mun vanhemmille ja selviydyttiin Citymarketin ruuhkista alle kahteen tuntiin. Rahaa meni muutenkin ruokaan paljon vähemmän, mitä oltaisiin uskottu (siihen nähden, että ei oltu ostettu vielä yhtään mitään jouluruokaa ja kaapit pursusi muutenkin tyhjyyttään ihan niistä perustarvikkeista asti). Jasper oli taas kiltisti kaupassa, niin kuin normaalistikin, ja nukkui makeasti autossa ajomatkat.
Kinkkukin haettiin sitten vielä nopeasti Lapualta ennen kotiintuloa. Kinkun takia me sinne Seinäjoelle asti lähdettiin, mutta onneksi kuitenkin kerittiin saamaan vielä hyvä kinkku Lapualtakin (viime vuonnahan kinkut oli joka paikasta loppu, ja löydettiin Seinäjoen kaupoista varmaan viimeinen yksilö monen tunnin etsinnän jälkeen...).


Kotona sitten vielä pesin lattioita, järjestelin viimeisiä juttuja ja ''asennettiin'' loputkin jouluvalot sekä -koristeet. Paketoitiin yhdessä ja erikseen kaikki lahjat valmiiksi. Jasperin mentyä nukkumaan, Lahjat pääsivät joko kuusen alle tai joulupukin säkkiin matkalla muualle.

Pikkuhiljaa kaikki järjestyi ja olin saanut kaiken aikaiseksi ja valmiiksi!! Siis ihan kaiken! Kaiken siivottua, kaiken koristeltua, KAIKEN. Ja vaikka väsy ja turvotus painoi mun raasuja raskausjalkojani ja olin kärsinyt supisteluista, niin se tunne oli ihan uskomaton. Vihdoin sain olla stressaamatta ja nauttia ihanasta siisteydestä sekä joulun tuulahduksista. Tietenkin olin myös kovin ylpeä itsestäni, että jaksoin tehdä kaikkeni Jasperin ensimmäisen joulun eteen. Pystyin menemään oikeasti hyvällä ja iloisella mielellä nukkumaan.


Tiistaina eli the jouluaattona heräsin Jasperin iloiseen jutteluun noin puoli kymmeneltä aamulla. Annettiin Samin vielä nukkua hetken aikaa ja availtiin Jasperin ihka ensimmäinen joululahja! Jasper niin ihanasti osasi itse onnellisena repiä paketin auki. 
Käytiin herättämässä iskä ja aloin keittämään joulupuuroa. Eikä muuten palanut yhtään pohjaan, vaikka sain siitäkin jo kunnon stressit aikaiseksi. ;-) Syötiin kolmistaan aamupuurot pöydässä ja Joulupukin kuumalinja pyöri taustalla... Kunnes eräs herra alkoi katselemaan jotakin elokuvia tms ei-jouluista erikoiskanavilta. 


Pian Jasper menikin jo ensimmäisille päikkäreilleen ja mä laitoin joulukarkit tarjolle. Petasin sängyn jne. Samille tuli palohälytys ja sanoi lähtiessään, että voi mennä kauankin sielä. Meidän oli kyse mennä kolmestaan joulusaunaan, mutta mä sitten jo turhauduin, että se ei ole mahdollista ja Sami tulee joskus monen tunnin päästä vasta ja sitten ollaan kaikesta aikataulusta myöhässä. Joten päätin käyttää Jasperin nukkumisajan varmasti hyödyksi, ja menin sitten suihkuun. Sami tulikin kotiin ennemmin kun edes pääsin suihkusta pois asti. Kyllä vähän harmitti. Mutta miehet sitten kävivät kaksistaan saunomassa sen jälkeen kun Jasper heräili päikkäreiltä ja mä aloin tekemään meille jouluruokaa. 
Saunan jälkeen Jasukin sai tonttupuvun päällensä. Onneksi olin kerennyt laittamaan itseni jo kuntoon eli meikkaamaan ja laittamaan hiukset.


Jouluruokana meillä toimi siis perus perunat, kinkku, kastike, salaatit, graavilohi yms. Nam. Tulipas nälkä... Harmittaa, kun Jasper ei kunnolla maistanut jouluruokia koko joulunaikana, sillä hetki ennen meidän jouluateriaakin Jasper oli kerennyt jo syömään omia ruokiaa eikä sitten jaksanut enää maistella uusia juttuja. Syötiin kyllä itsemme Samin kanssa niin ähkyyn, että ei mitään rajaa.


Jostakin sen pallomahan ja ähkyn seuraksi repäisin kuitenkin jaksamisen pöydän siivoamiseen yms. No ehkä se innostus tuli siitä, että pääraivossa taas ryskytti ajatus ''kiirekiirekiire''. Pikasiivousten jälkeen alettiin availemaan lahjoja. Jasper loisti väsymyksellään, ja enemmän pikkuisen lahjoja sai availla äiti ja iskä. 

<3
Mummu ja pappa tuli sitten lahjojen avaamisen lomassa käymään ja toivat samalla Jasperille lisää joululahjoja. Mummu syötti Jasperin ja iskä pakkasi Jasun kimpsut, sillä välin kun mä vaihdoin vaatteet. Lähdettiin sitten autoilla perätysten Kauhavalle siskon luokse, missä odotettiin joulupukkia innolla. Jasperkin viihtyi pukin polvella eikä pelännyt yhtään.

Joululahjoja en nyt jaksanut (todellakaan) kuvailla tarkoituksella erikseen. Jasper sai kuitenkin ihan kivasti lahjoja, ja mainitsen niistä vaikka erikseen aina kun ne esiintyvät blogin puolella. Me ostettiin Samin kanssa minimaalisesti toisillemme juttuja, koska oltiin ostettu jo itsellemme ''joululahjaksi'' kuluneella kuukautena uusi sänky sekä uusi telvisio.
Sain mä silti ne pari juttua mitä olinkin pyytänyt, eli esimerkiksi hiustenkuivaajan (edellinen meni justiin pari viikkoa ennen joulua hajalle) sekä itse ostin esimerkiksi ton ylläolevan pelin Samille lahjaksi. Ollaankin pelattu se jo parin illan aikan lävitse, ja esimerkiksi jouluaatto iltana/yönä pelattiin sitä putkeen neljä tuntia kun Jasper nukkui...

Itse en ottanut Kauhavalla yhtäkään kuvaa, mutta molemmat siskot kuvailivat ahkerasti - en kuitenkaan ole saanut vielä kummaltakaan yhtään kuvaa, joten vinkvink lähettäkääpäs jo mulle niitä kuvia!!

Muutaman tunnin päästä lähdimme kotiin väsyneen Japsinton kanssa. Jasper menikin aikalailla heti yöunille ja me valvottiin Samin kanssa aika myöhään..

Seuraavana päivänä, eli Joulupäivänä, me mentiin sitten mun vanhempien luokse syömään toinen jouluateria ja viettämään aikaa.

Lätkäsen tähän loppuun vielä muutaman koristeen jotka saapuivat postissa juuri ennen jouluaattoa netanttilasta (paketissa oli myös mm. uusi lamppu ja itselleni toppahousut)



Toivottavasti ei ollut liian sekava! (Siis jos joku jaksoi selata alusta tänne kauksi loppuun asti.) Voin kertoa, että oli kuitenkin pikkuinen työ ja tarkastaminen jää nyt aika vähäiseksi.. Toivottavasti muistin kaiken mitä halusinkin ja toivottavasti kaikilla oli mukava joulu, niin kuin meilläkin oli kaikinpuolin!!

<3: meeri

3 kommenttia:

  1. Näistä sinun tarinoista tulee niin hyvälle mielelle itsekin, ihana Joulu teillä ja IHANA tonttupoika <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon. :') <3 Lämmitti kyllä paljon mieltä sun kommentti!!

      Poista
  2. Ihana tua kortti!! :')

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ❤