tiistai 22. heinäkuuta 2014

Caspian 5kk (+ neuvola)

Täältä löytyy Jasperin 5kk -postaus! 
Musta on vähän tuntunut, että kuin Jasper olisi ns. kasvanut nopeammin ja oppinut nopeammin juttuja, mutta heti kun löysin tuon Jasperin postauksen niin: ihan täysin yhtänopeasti ovat ainakin tähän asti pojat kehittyneet! 



Eikä sillä siis mitään väliä, mutta hauska huomata, että pojat on melkeinpä samanlaisia olleet juuri tässä viiden kuukauden iässä! :-) Jasperilla tuli ensimmäiset kaksi hammasta 5kk 2vk iässä, että saas nähdä koska Caspian saa ensimmäiset hampaansa. 



Caspian on niin ihana, tyytyväinen, iloinen ja kiltti vauva. Caspian ei oikeastaan itke ikinä, muuta kuin jos joutuu odottaa tosi kauan ruokaa, nukkumaan pääsyä tai vaipanvaihtoa. Ja sellaisia tilanteita tulee väistämättäkin joskus, sillä onhan mulla sentäs kaksi vauvaa hoidettava.

 Mutta kuten sanottu, Caspian ei ainakaan itke turhasta. Häntä ei tarvitse mitenkään erityisesti kannella tai ns. viihdyttää koko ajan.
Hänelle riittää täysin se, että hän saa olla lattialla. Se, että joku ihminen on välittömässä läheisyydessä. Sekin riittää, vaikka äitiä ei näkyisi, kunhan äiti syöttäessään isoveljeä laulelee. 
Caspianille riittää siis näkeminen tai ääni - tieto siitä, että hän ei ole yksin. 



Varsinkin väsyneenä Jasper yrittää välillä kohdistaa kiukkuaan Caspianiin, mutta silloinkin raasu Caspian vain hymyilee ja naureskelee. Sanonkin päivässä varmaan miljoona kertaa Jasperille: ''katto nyt kuinka pikkuveli tykkää Jasperista!'' Ja ihan selvästi Jasper jo tajuaa mitä sekin tarkoittaa. :')

Pojilla onkin jo täysin samanlainen rytmi. He menevät yhtäaikaa yöunille, he heräävät yhtäaikaa aamulla. He nukkuvat yhtäaikaa päikkärit. He syövät yhtäaikaa (eli peräkanaa kun en oikein pysty syöttämään heitä yhtäaikaa :D). He jopa kakkaavat samaan aikaan. 



Caspian kääntyilee jokaiseen suuntaan, pyörii kellonviisarina ja on vähän mennyt jo eteenpäinkin. Istumaan hän yrittää kovasti, mutta ei ainakaan vielä itse pääse, välillä hän istuu pari sekuntia ''yksin''. 

Caspian ei oikein tykkää näistä helteistä, mutta kyllähän sen ymmärtää. En mäkää välttämättä tykkäisi, ellen haluaisi olla pihalla rusketuksen toivossa. :D 

Vaatekoko 80cm on paras Caspianille tällä hetkellä. 



Meillä olikin 5kk -neuvola perjantaina. Mitat olivat (suluissa 3vk aiemmin otetut): 

8390g (7820g)
68,3cm (67cm)
44cm (43cm)

Kaikki oli muutenkin hyvin, ja vihkoon neuvolatäti kirjoitti: 

''Caspian kasvaa hyvin - pituus tasaantunut. 5x pv kiinteät. Yöt nukkuu, aamusta juo maitoa ja nukkuu vielä. Kaikki ruoka sopii. Kääntyilee, pyrkii eteenpäin. Kuulo ja näkö ok. Tarttuu leluun, vie suuhun. Kehitys iän mukaista. Rokotteet saanut. Valoisa poika.''

Edellisellä kerralla oli siis tullut huimat 6cm pituutta, ja nyt pituus oli tasaantunut. Ei siis mitään moittimista pituudessa tai painossa, vaikka pituuskäyrä huitelikin jossakin korkeuksissa (mikä vaan johtuu siitä, kun me ollaan niin lyhyitä..), mutta siltikin painoakin oli yli käyrän. 
Caspian on nyt siis vieläkin 3cm pitempi kuin Jasper samanikäisenä, vaikka syntyikin 2cm lyhyempänä. Caspianista taitaa tulla tosi pitkä poika! :)



Rakastan mun pientä kultamurua, hän on niin iloinen, kiltti ja positiivinen nappisilmä! 

<3; meeri

4 kommenttia:

  1. Voi ei, hän on jo iso poika ! :) Ihan kun Caspian olisi vasta syntynyt, aika menee nopeasti näköjään näin lukijankin mielestä :D Ihania kuvia muuten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin onkin! :3 Saa pian isoveljen kiinni ;) <3 Kiitos! :) <3

      Poista
  2. Ihan on sinun näköinen ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa! :D Mun mielestä viime aikoina Caspian on ollut niin Samin näkönen! :D

      Poista

Kiitos kommentista! ❤