tiistai 4. maaliskuuta 2014

3vk neuvola


Eilen tosiaan oli lastenneuvolan käynti, eli kolmen viikon ikäisen pikkuisen toinen neuvola. 

Kaikki oli taas hienosti, eikä ollut mitään moitittavaa. Tosin vauva on vähän nuhaisena ollut pari päivää & vauvalla on ollut jo viikon verran toisessa silmässä pieni silmätulehdus.
 Mutta sehän on pikkuisilla ihan normaalia, ja Jasperillakin oli silloin pienenä vastasyntyneenä molemmissa silmissä.. Jos se tulehdus ei nyt pikkuhiljaa katoa kokonaan, niin sitten voi tarvittaessa hakea siihen lääkäristä silmätipat. Vielä kuitenkin pärjätään ihan keitetyllä vedellä sekä ahkeralla putsaamisella. 


Meillä on sama neuvolatäti Jasperillakin, ja mä ainakin tykkään siitä tosi paljon. Meillä aina ajat venyy kun jutellaan sielä niin paljon kaikesta, ja nytkin neukku oli meillä melkeen kaksi tuntia.. Tosin sitäkin taisi vähän harmittaa, kun Jasper nukkui koko sen ajan vaunuissa pihalla.

Neuvolatätiä kävi ehkä vähän jopa sääliksi, koska vauveli päätti sitten ampua kunnon (isoimmalla mahdollisella) kakkatykillä tädin päälle... Hän oli kantamassa vauvaa puntarilta takaisin hoitopöydälle, eikä edes ensiksi huomannut tätä ihanaa tapahtumaa ja käveli  vielä suurimman osan päältä.. No jos ei muuta, niin saatiin Samin kanssa ainakin hyvät naurut. :-D Mulla tosin kesti siinä siivoamisessa jonkunaikaa, koska voin kertoa, että sitä itseään oli ihan joka paikassa. 


Paino oli noussut taas hienosti, ja veikkaankin, että pikkuisesta on kovaa vauhtia kasvamassa samanlainen pulla kuin mitä Jasperkin oli parin kuukauden ikäisenä. 
Vauva kyllä syökin tosi paljon ja usein. 

Kotiinlähtöpäivänä paino oli 2500g, 2 viikon ikäisenä 2980g ja 3 viikon iässä 3430g. Että hienosti paino ainakin nousee! Neuvolatäti sanoikin, että suositus on noin 100grammaa/per. viikko. Että ei tarvitse ainakaan pienen miehen syömishaluista huolestua. ;-)


Pääkin oli kasvanut syntymämitasta 1,5cm eli 33,5cm->35cm.

Kaksi yötä ollaan menty noin 2tunnin syöttöväleillä!! Mikä on tälle mammalle jo ihan luksusta. Nimittäin päivätkin menee noin tunnin syöttöväleillä niin kuin ensimmäisen viikon yötkin kotona menivät.


Neuvolakorttiin tätsy kirjoitti: ''Vauva kasvaa tosi hienosti > 75g/päivä> 525g/viikko. Iho, suu, napa siistit. Silmässä (vas.) hierman rähmimistä. Tarv. silmätipat. Refleksit ok, aukileet ok. Jäntevä poika.''

(2vk neuvolakäynnillä luki muuten näin: ''Jäntevä ja virkeä vauva. Syö äidin lypsämää maitoa ja päälle nannia. Tyytyväinen, hyvin hoidettu vauva.'')

Mä en voi jotenkin käsittää, että mun pikkuinen on pian jo kuukauden ikäinen? Mun mielestä Jasper oli jo niin ''iso'' kuukauden iässä yms! Ja en oo vieläkään kerinnyt pitämään kuin ehkä 1/10 osaa bodyista vauvan päällä, vaikka niitä saakin olla koko ajan vaihtelemassa.. Kai se kaikki käsittämättömyys johtuu sitten siitä että vauva oli 11 ensimmäistä elämänsä päivää teholla..? Itsekin oon sitten jotenkin sekaisin kaiken suhteen..


Mun pää alkaa muuten jo nyt hajoamaan tänne kotiin (tai ei kotiin, vaan siihen että en pääse poitsujen kanssa edes pihalle..), että pakko olisi saada pian aikaiseksi ostaa ne tuplavaunut!! On vaan koko ajan niin tekemistä, että ei olla keritty niitä vaunuja kunnolla Samin kanssa tutkailemaan.. Huomennakin mä saan uudet ripset ja sitten S menee heti töihin kun tuun sieltä kotiin jne.. Mutta kuitenkin, palailen huomenna imetysjuttujen ääressä!

<3: meeri

6 kommenttia:

  1. Vikassa kuvassa niin sun näköinen ku vaan voi ikinä olla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai oikeesti?! :D Mä katton ja katton ja etin yhtäläisyyksiä, mutta en näe mitään samaa! :D

      Poista
    2. Joo :D silmät ja kasvonpiirteet ihan samanlaiset :D harvemmin sitä itse huomaakaan yhtäläisyyyksiä :D

      Poista
  2. Voi että ihana vauveli! Samaa mieltä edellisen kanssa! Ihan sun näköinen vikassa kuvassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, munkin mielestä <3 :> haha, hassua kun ite ei huomaa mitään samaa?!

      Poista
  3. Ihana ihana pieni <3 ja hienosti kasvaa! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ❤