tiistai 25. maaliskuuta 2014

Minin kuulumiset ja 6vk neuvola


Eilen oli vauvan neuvolalääkäri, kuuden viikon ikäisenä. Täällä edellisestä neuvolasta postaus. 
Paikalla oli lääkäri, neuvolatäti ja harjoittelija. Jasperkin oli mukana ja tilanne oli aikamoisen sekava. Jasper teki pahuuksiaan ja kerkesi hakkaamaan yhdessä välissä tietokoneen näppäimistöä ja tiputteli kaikki maailman tavarat. 

Neuvolakortin tekstistä en saanut sanaakaan selvää, enkä edes muista mitään, mutta kyllä kaikki vissiin oli ihan kunnossa. Ei ainakaan sanonut, että mikään olisi vialla.

Vauva kasvaa todella hienosti. 
Mitat olivat nyt: paino 4840g, pituus 55,3cm, pipo 38cm. (Kolme viikkoa sitten 3430g. Kotiinlähtöpaino 11päivän ikäisenä 2500g. Syntymäpaino ja -pituus 2700g & 47,5cm.)

Jasperin mitat 6viikkoisena: 5040g & 54,7cm. Eli aikasta saman kokoisia tässä iässä. Saas nähdä, tuleeko vauvastakin samanlainen makkarakasa kuin mitä Jasperkin oli siihen asti, että alkoi liikkumaan. 

Vauva syö 1-2tunnin välein, 100-160ml. Yhden käden sormilla on laskettivassa ne kerrat, että vauva olisi nukkunut edes kolme tuntia putkeen. Yksiäkään 4tunnin unia ei ole vielä näkynyt.. Kieltämättä välillä mietin, että kuinka mä oikein jaksan. Jasper nukkuu onneksi yöt hyvin, ja päivälläkin kahdet päikkärit tai yhdet tosi pitkät. 


Vauvan nuha lähti, ja tilalle tuli sunnuntain vastaisena yönä kamalan kuuloinen yskä.. Mutta keuhkot kuulemma kuitenkin oli ok eilen. Toivottavasti raasumini pian tervehtyisi. 

Vauva on aika paljonkin hereillä, mutta musta tuntuu, että hän ei muuta tekisi kuin syö tai nuku. :D Jos hän on hereilläkin niin koko ajan tuntuu olevan nälkä. Mutta, kyllähän tuollainen pienenpieni tarvitsee paljon ruokaa kasvaakseen! 

Nyt huomaa, että on pikkuisella omakin näkönsä jo. Ei enää ole vain miniJasperin kopio, vaan alkaa näkymään jo ihkaomiakin ulkoisia piirteitä. Pitäisiköhän mun pian tehdä se vertailupostaus pojista?


Ristiäiset on 12.4. En ole vielä yhtään mitään järjestelyjä tehnyt valmiiksi, mutta muutaman jutun olen jo miettinyt valmiiksi. Onhan tässä vielä aikaa! Enkä ajatellut stressata; kutsut laitan tekstiviestillä, kutsutaan vain läheisimmät, en leivo mitään suurta tai mahtavaa jne. 

Jännä muuten ajatella, että meidän vauvalla on vasta 2viikkoa kehitysikää takana! Uskomatonta, että synnytyksestä on jo niinkin pitkä aika kuin 6viikkoa..!

Ihana, kamala vauva-arki. Enimmäkseen ihana, enimmäkseen rakkautta täynnä. Mutta kieltämättä välillä edes 2h unet putkeen olis jees. Mutta kyllä sitä jaksaa mitä vain omien lasten eteen, ja ehtii sitä vielä tässä maaimassa nukkua riittämiin. Keskityn nyt äitinä olemiseen ja tähän vilpittömään rakkauteen puolin ja toisin! Pian nuo mussukat on jo isoja poikia. Nyt vaan nautin mun kahdesta pienestä vauvasta mahdollisimman pitkään ja otan kaikintavoin ilon irti<3


<3: meeri


5 kommenttia:

  1. Niin ihania kuvia! :)

    VastaaPoista
  2. voi taivas ku toinen voi olla ihana,tos lämpöpussukas aivan syötävä.
    sulla on kyllä nii ihanat lapset,äläkä sitä murehdi jos et kerkee postailemaan,sulla on työtä kyllä nois kahdes niehen alus:)

    VastaaPoista
  3. Kyllä sä jaksat! :) Mulla 1v 4kk lapsi ja 2h unipätkä on jo luksusta! Aina nukkunut tosi huonosti ja yhden käden sormilla laskettavissa ne yöt kun on herännyt vaan kerran. Mulla tosin vaan yksi lapsi, sulla vaikeampaa kahden kanssa :S Tsemppiä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ❤