keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Isänpäivän herkkusuklaakakun ohje!

Jaan nyt teillekin, yhtään huijaamatta, mun parhaiten onnistuneen leipomuksen reseptin! Kakku pääsi suosiolla mun lemppari ykkösherkuksi! Se jos mikä on jo aika saavutus. ;-) Sami ei ole yhtään makean kakun ystävä, mutta me jopa vähän tapeltiin viimeisestä palasta (olin ystävällinen ja annoin S syödä sen, koska sillehän olin sen leiponut alunperin..). Sanoin kyllä Samille, että sen pitää kehua JA syödä sitä kakkua vaikka se olisi kuinka pahaa, koska tuhlasin siihen yhden päivän ja yhdet yöunet.. Mutta Sami sanokin sunnuntaina aamulla, ehkä oikeasti vähän positiivisesti yllättyen mun kaikkien pelottelujen ja pelkojen jälkeen, ''täähän on oikeasti hyvää :o''.
 
Oonkin niin ylpeä itsestäni, että kerrankin jaksoin tehdä kaiken kunnolla ohjeiden mukaan, siinä pelossa että pienikin virhe pilaisi kakun. Normaalisti siis oon sellanen no suurinpiirtein -leipuri. Mutta en missään nimessä halunnut, että ensimmäinen leipomani isänpäiväkakku menisi pilalle! Koska oon tässä herkkulakossa (siis isänpäiväkakkuja lukuunottamatta) ja olen siinä siis myöskin pysynyt, niin en vaiheiden välissä tehnyt oikeastaan edes pieniä koemaisteluja, niin sain jännittää aamuun asti kakun onnistumista & maistamista.. 
Mutta yllätyin niin positiivisesti! Nam! Suosittelen kaikkia kokeilemaan. ;-)

Kakun erivaiheiden odottelujen välinen aika mukaanluettuna, kakun tekemiseen meni mooonta tuntia. Mutta koen silti kakun olevan kuitenkin suhteellisen helppo tekele, ja jos sitä kärsivällisyyttä vain löytyy niin onnistumisprosentti on melkoinen. :-) Niin kuin mullakin kerrankin löyty kärsivällisyyttä.. :-D Yleensä oon niin malttamaton, mutta nyt väkersin huolellisesti juurtajaksaen.

Laitoin eritäytteet kuin alkuperäisessä ohjeessa, ja paljon enemmän siis sisälmyksiin. Sen takia päällyste ei riittänyt aivan koko kakkuun (mikä pilasikin kakun perfecton ulkonäön). Että jos laitat paljon täytettä, niin suosittelen tekemään ohjetta enemmän päällystettä.

Mutta ehkä siihen tärkeimpään, eli itse kakun tekemiseen.
En muista nyt yhtään varmasti, mistä netin yövereistä löysin tämän ohjeen, mutta jos joku muu sattuu tietämään niin saa linkitellä lähdettä niin lisäilen sen tähän myöhemmin.
 Toivottavasti ohjeesta on kuitenkin apua jollekin! Ja tietenkin saa kysellä, jos erivaiheista jäi jokin asia askarruttamaan tai muuten vaan haluat tietää jonkun yksityiskohdan. :-) (alunperin mun piti kyllä ottaa kaikista vaiheista/aineksista kuvat, mutta silloin oli niin pimeää, että kuvailut jäivät hiukan vähiin..)

SINÄ TARVITSET:
 
4 isoa munaa (n. 2 ½ dl)
1 ½ dl Erikoishieno siro sokeria
1 dl Muscovadosokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
½ dl (sokeroimatonta) kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Vuokaan:
voita ja korppujauhoja/kookoshiutaleita

Kostutus:
3 dl maitoa + 1 tl Vaniljasokeria

Täyte:

(tässä taisi alunperin olla joku kirsikka(?)hillo, mutta kerron omat valintani)
2 dl mansikkakermavaahtoa
150 g marabou maitosuklaata
mansikkahilloa
1 banaani
(jos haluat todella suklaisen kakun, laita vaikkapa suklaakermavaahtoa mansikkakermavaahdontilalle ja jätä mansikkahillo kokonaan pois TAI jos haluat hiukan virkistävämmän, niin voit laittaa vaikka jotakin raikkaita hedelmiä tai raikasta hedelmähilloa pelkästään väliin)

Kuorrutus:
200 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
25 g voita

Koristeluun:

Vaikka suklaakarkkeja/marjoja (itse en laittanut mitään)


 KAKUN TEKEMINEN VAIHEITTAIN:


Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele ne varovaisesti joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan noin 24 cm kakkuvuokaan (tilavuus noin 2 litraa).
Paista 150 asteisessa uunissa, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta. (Mun kakku oli noin reilun tunnin uunissa, ja olisi ehkä saanut olla hiukan (pari minuuttia) kauemminkin. Kakku siis oli kypsää, mutta sortui ehkä hiukan liian helposti. Mutta en halunnut, että kakku palaa tai kovettuu, ja näin se jäikin mukavan ja ihanan pehmeäksi & ilmavaksi)

 

Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Leikkaa kakku kolmeen yhtä suureen osaan (itse leikkasin kahteen, koska muuten kerroksista olisi tullut niin ohuita).



Pilko marabou-levy pieniksi paloiksi & vatkaa mansikkakermavaahto, ja sekoita keskenään. Pilko banaani ohuiksi paloiksi.


Suojaa tarjoilualusta valkoisella leivinpaperilla.
Kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja levitä kerrosten väliin täyte (banaani, mansikkahillo, kermavaahto/suklaa-sekoitus). Kokoa kakku.
Anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.



Valmista kuorrutus.
Paloittele suklaa kasariin ja laita joukkoon kerma.
Sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
Lisää joukkoon lopuksi voi ja sekoita seos tasaiseksi.
Kaada kuorrutus kakun keskelle ja levitä se pinnalle ja kakun reunoille.
Nosta hetkeksi kylmään (mulla oli yön yli ja sitten se olikin täydellinen).
Koristele haluamallasi tavalla ja revi (mahdolliset) leivinpaperireunat kakun ympäriltä.




Herkuttele suurella makeanhimolla!! 


<3: meeri

6 kommenttia:

  1. Yummy yummy vaikka kuulostaa tosi makealle ni täytyy kokeilla! Onko tuo mansikkakerma oikeesti hyvää vai maistuuko jolleki esanssille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut yhtää liiiian makeaa, just sopivasti makeaa, mutta kuitenkin sen verran että ei kerralla pystyny syömää koko kakkua ;-D Ja oli se oikeesti!! Ainakin mä yllätyin positiivisesti sen mausta!! :) Ookko jo kokeillut?? ;)

      Poista
  2. Näyttää kyllä niiin hyvälle tää kakku !! Pakko tehdä vaikka jouluksi .... tekisin jo tänään mutta HERKKULAKKO!! eei hitsi aloin jo pään sisäl miettii että ei yks kakku ketään haittaa :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. AHAHAA :D mäkin voisin tehdä uudestaan vaikka heti, mutta mullakin on toi paheinen herkkulakko ;( Mutta todellakin on tekemisen arvoinen, suosittelen oikeesti kokeilemaan sitten kun saat syyä ;)!

      Poista
  3. sulla on kyllä mahtava blogi, ja aivan huippu tää resepti, heti tänään jo kokeilin ;-) liityin lukijaks!

    www.about-katri.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon!! :) Ihana kuulla & tervetuloa! :)
      Noniin!! Onnistuiko kuinka? ;)
      Ja mäkin meen tsekkailemaan sun blogia ;)!

      Poista

Kiitos kommentista! ❤