lauantai 23. marraskuuta 2013

Pullatorstai

Torstaina leivoin illansuussa oikeita, kunnon pullia pitkästä aikaan! Pullista tuli silti todella pehmeitä, kuohkeita & onnistuneita. Mun pitikin ottaa kuvia jokaisesta vaiheesta & loppukokoelmasta, mutta ne vähän sitten jäi kun Samilla oli samalla vaikeuksia saada Jasperia nukkumaan päikkäreille (eikä uskonut mua kun sanoin, että Jasulla on kakkosvaiheen hätä varmasti eikä sen vuoksi halunnut nukkua väsymyksestä huolimatta), Sami lähti sitten vielä kauppaan ennen kuin olin saanut kaiken valmiiksi & meille tuli juuri sopivasti vieraitakin..

Muutamat kuvat kuitenkin otin huonolla menestyksellä kiireen & pimeyden keskellä. Mutta noh, menkööt! Lätkäsen samalla itseni suosiman helpon pullaohjeen tähän, jos täällä käy sattumoisin vaikka vielä vähemmän jauhopeukaloita olevia kuin minä. ;-) Tällä ohjeella on ainakin helppo onnistua & tekeminenkin on helppoa!

Sinä tarvitset:



TAIKINA:

5dl maitoa 
(tuorehiivan kanssa 37asteista & kuivahiivan kanssa n. 45asteista)
50g tuorehiivaa tai 2ps kuivahiivaa
n.1tl suolaa
2dl sokeria
1rkl kardemummaa
1 kananmuna (huoneenlämpöinen)
n. 15dl vehnäjauhoja
n. 150g margariinia/voita (pehmeä, hiukan sulanut)

 VAIHEITTAIN: 

1. Sekoita sopivanlämpöiseen maitoon hiiva

2. Sekoita keskenään sekoitetut suola/sokeri/kardemumma maitoseokseen. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna. Vatkaa hyvin.

3. Vatkaa melkein kaikki vehnäjauhot hyvin, kunnes taikina sitkostuu. Lisää loput vehnäjauhot käsin vaivaamalla & lisää pehmeä voi. Vaivaa hyvin.

4. Laita taikinakippo kohoamaan esimerkiksi lavuaariin lämpöseen veteen, anna kohota kaksinkertaiseksi.

5. Leivo, muotoile ja täytä pullat haluamallasi tavalla.
(Itse ''kaulin'' taikinan levyksi ja täytin puolet kaneli/hienosokeri sekoituksella ja puolet margariini/hienosokeri sekoituksella. Sen jälkeen käärin taikinan kääretorttu muotoon, leikkelin palasiksi, laitoin reunapalat ylöspäin pellille) 


6. Laita uuni päälle.
Anna kohota hetkenaikaa (2kertaisiksi), voitele kananmunalla & lisää halutessasi raesokeri päälle.

7. Paista pullat 225asteessa noin 10minuuttia.



Oon kyllä oikeasti ylpeä mun pullista. ;-D Niistä tuli niin herkullisia ja kaikki onkin jo loppunut.. Niin ja tosiaan tuolla tavoin taikinasta tuli noin 30 pullaa.

<3: meeri
 

6 kommenttia:

  1. nam! Pitäis itekki joku päivä leipoa, en vaan ikinä muista ostaa hiivaa ! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! :D Itekin osaan vasta nyt ostaa kun sämpylöistä on tullut aikalailla kuuluvia meidän jokapäiväiseen elämään :D!

      Poista
  2. aaah, niin herkullisen näkösiä, että mulla tuli jostain muistinsopukoista ihan pullan tuoksu nenään :D!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ;)!! Sun pitää kans nyt äkkiä leipoa pullaa ja vetreyttää pullatuoksumuistia! ;D

      Poista
  3. Voi pitäis itekin leipoa pullia joku päivä :) Niin harvoin tulee niitä leivottua! Kiitti ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos muuta! Sais kyllä itekin leipoa useemmin, varsinkin kun aina voi tehdä vähän erilaisia, eri täytteillä yms! :) Haha, ole hyvä vaan ;-)

      Poista

Kiitos kommentista! ❤