perjantai 15. marraskuuta 2013

Taikataikina

Mä myönnän, että elin kauan omaa elämääni epätietoisuudessa koko taikataikinasta. Mua lähinnä ärsytti se sana kun näin sitä jokaisessa paikassa ja jokaisessa keskustelussa haluamattani.. En jaksanut selvittää edes mitä tai mikä se on, mua vaan ärsytti se sana jotenkin ylipaljon. :-D
 Mutta sitten lukaisin siitä TÄÄLLÄ ja koin AHAA -elämyksen! Muutin siis mieleni (lue: ennakkoluuloni) ja ei oltukaan vielä ikuistettu Jasperin kädenkuvia tai jalankuvia yhtään mitenkään.. Ja Isänpäivä lähestyi lähestymistään. Joten päätinkin tehdä isille & papalle pienet muistot meidän yhdeksänkuisen pikkuisen jaloista ja käsistä.

Taikinahan onkin tosi helppo tehdä perus raaka-aineista, tarvitsee vain:

3 dl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
3 dl kylmää vettä
2 rkl öljyä
 (+ mahdollisesti oman halun mukaan elintarvikeväriä, meiltä löytyi kaapista punaista, joten laitoin sitä)


Kaikki siis vain sekaisin tasaiseksi massaksi, kaulimen kanssa leikkimistä, muotoilua ja lopuksi 125 asteiseen uuniin noin tunniksi kuivumaan. So simple as that.

Kaikki ei kuitenkaan mennyt aivan kuten elokuvissa, mikä lähinnä johtui ihan omasta ''tyhmyydestä''. Eli siis siitä että tuli hirrrrrmuinen kiire. Aikaa oli reilusti alle 2 tuntia siihen, että Sami tulisi töistä..... Joten ei oikein jääty ''leikkimään'' tai kuvailemaan Jasperin kanssa, ettei vain jäätäisi kiinni itseteosta. XD Ehdittiin kuitenkin tekemään painatukset loppuun & jopa siivoamaan jäljetkin. 
Niin ja tosiaan, taikina olisi saanut kuivua vielä hitusen kauemmin uunissa, nimittäin pohjasta ne jäivät hiukan märiksi.. Ja huomasin ne tietenkin vasta sunnuntaina aamulla, kun hain ne piilosta leivinpapereineen.


Jasper oli myös melko innokkaasti touhuamassa äipän kanssa, ja kädenpainanta meni aika pipariksi.. Yksi sana: pinsettiote. Luovutin kyllä sitten ja isin omaan sai jäädä pinsettimäinen kädenkuva (+pienenpieni reikä siitä johtuen) ja papan laattaan ei edes yritetty laittaa käsiä ollenkaan. Jalkojen painaminen onnistui kyllä paaljon helpommin mitä olisin uskonut- siinä ei ollut minkäänsortin ongelmaa tai vaikeuksia!
Kaikki olisi varmasti sujunut paremmin kolmistaan ja ilman kiireitä. Päätinkin, että tehdään pian uudestaan taikataikinasta jotakin, ehkä samantyylistä, mutta kuitenkin jotain hirveän erilaista. Ehkä kotiin sisustuselementiksi. Nimittäin jälkikäteen keksin monta juttua mitä olisin tehnyt lisää tai toisin!! Mutta olen silti ihan tyytyväinen noihinkin. :-)





Oottakos te innostuneet taikataikinasta jo? Mitä ootte itse väsäillyt? Vai kuulitko nyt vasta ensi kertaa koko taikamaisesta taikinasta? Tuskin kyllä kukaan on yhtä puussa elänyt kuin mä. ;-D


<3: meeri

4 kommenttia:

  1. Tulipa hienoja!! :) Avaki nappas pinsettiotteella mut sit mä vähän korjasin sitä ;D kiva että sain sulle ahaa-elämyksen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! ;) Mun korjaukset ei oikein onnistunut.... :-D Hihi kiitos siitä ja ideasta vielä <3 :>

      Poista
  2. Meillä muovaillaan aina taikataikinasta. Joukkoon ku laittaa alunaa, ni siittä tulee pehmeetä ja suljettuun rasiaan ku laittaa ni se säilyy hyvänä.. meillä noi samat taikinat nyt ollu käytössä 3 vuotta.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vähän kiva!! :) Pitääpä yrittää muistaa tuo sitten, kun Jasper on siinä iässä, että kaikkia ei heti tungeta suoraan suuhun :-D

      Poista

Kiitos kommentista! ❤