keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Jasper 9kk




Joka kuukausi tämä vain jaksaa ihmetyttää.. Nimittäin taas yksi kuukausi tullut lisää Jasperin elämänmittarin, eli tänään meidän pienimies on jo 9kk!! En voi uskoa, ja vielä vähemmän uskon siihen, että 3kuukauden päästä olisi jo 1v-synttärit? Toisaalta tuntuu, että Jasper olisi ollut aina osa mun elämää, ja toisaalta taas että hänhän on ollut täällä vasta niin vähän aikaa! Rakastan omaa ihanaa Jasputintani enemmän kuin mitään!


Musta tuntuu, että tässä kuukauden aikana ei olisi niin hirveästi tapahtunut mitään suuria mullistavia kehitysaskeleita..
 Jasper osaa joka päivä mennä paremmin itse istumaan, mikä on mun mielestä ihanaa. Oon kyllä iloinen, että Jasper on ihan itse opetellut istumaan (eikä niin, että mä olisin häntä koko ajan istuttanut), sillä nyt hän ainakin osaa vaivatta itse siitä myöskin lähteä liikkeelle! 
  Koko ajan olisi myös pakko päästä ylös, pystyyn, ylös! Kaikkea pitkin kiipeillään ja noustaan, ja on muuten ihan jees kiivetä mammaakin pitkin ylös asti. Siinä äipässä on just sopivasti pari porrastakin, masu ja you know. ;D
 Jasper on hienosti seisoskellut äidin tai isän otteessa ja välillä on saanut päästää jopa irti- ilman kaatumisia. Tukea vasten Jasper osaakin hienosti seisoskella jo. Eilen hän ihkaensimmäistä kertaa nousi itse sohvaa vasten, ja teki niin ainakin biljoona kertaa! Niin että hiki virtasi kunnolla siitä jumppaamisesta ja yrittämisestä. Äiti siinä sydän syrjällä seurasi vierestä, mutta hienostihan iso mies pärjäsi. Niin ''korkealle'' Jasper ei siis tuota ennen ole aivan täysin itse, omatoimisesti  suoraan noussut. 


Pinsettiote luonnistuu hienosti, ja niin on helppo syödä kaikkea pientäkin itse. Tosin ruoan suhteen muuten, musta tuntuu että on otettu vähän takapakkia.. Jasperille ei tunnu maistuvan enää YHTÄÄN kaupan 8kk-piltit, vaan meillä syödään pääsääntöisesti niitä sileitä ruokia (+ jotakin naposteltavia). Kuinkahan tässä nyt saisi Jasun taas vähän innostumaan klönttiruuista?! 
''Oikeaa'' maitoakin pitäisi alkaa antamaan varmaan jo pikkuhiljaa, mutta en oikein tiedä ''varmuudella'' koko asiasta mitään ja en haluaisi tehdä mitään tuhoja. Ärsyttää kun sielä viime neuvolaskin heillä oli muka niin saakelin kiire (45min oli ajat myöhässä ja lopulta me oltiin sielä huoneessa varmaan 5min), etten kerennyt kyselemään mitään mistään. Tarkoittaako vähän maitoa korvikkeen sekaan tippaa, kahta tippaa, ruokalusikallista, desiä vai mitä? Kuinka siitä sitten ''noustaan'' jatkuvasti ylemmäs? Mitä maitoa sen pitää olla? Onko sillä jotakin väliä? Lämmitetäänkö sitä samallalailla? Yms! Tyhmiä kysymyksiä, mutta henkilökohtaisesti en usko, että oman lapsen suhteen voi olla liian varovainen tai että asioista voisi olla liian varma..


Jasperin vakiintuneita lempinimiä ovat (rakkaan, kullan, mussun, riiviön yms lisäksi): Jappu, Jasu, Jasputin, Japsutin, Jaspinto, Japsinto, Jamppu, Habbindo, Japsu, Jaspu.. Rakkaalla lapsella on monta nimeä<3

Lempiruokia ovat: mansikkapilvi-piltti, mangobanaanisose, hedelmäiset puurot, ruisleipä, kurkku, porkkana, jogurtit.. 

Paras vaatekoko on tällä hetkellä 80-86cm, mutta tietenkin riippuu ihan vaatteesta ja merkistä jne., esimerkiksi paljon vaatteista on jo 92cm ja vielä mahtuu joitakin 74cm päälle.  


Jasper nukkuu päivässä normaalisti 2-3 päiväunet, kestoiltaan 1-2tuntia. Mutta esimerkiksi tänäänkin nukkui 3 tunnin aamupäiväunet, joten tänään luultavasti nukutaan enää yhdet unet, kestoltaan maksimissaan tunnin. Eli tietenkin vaihtelevat, mutta normaalisti 2-3 päiväunet, 1-2 h kerrallaan.
 Yöunille mennään pääsääntöisesti 18:15-19:30, aamulla Jasper herää sitten juomaan maitoa 5-7 välillä, minkä jälkeen unet jatkuvat vielä yleensä 1-2tuntia. 


Meidän vauva on vieläkin oikein tyytyväinen, vieraanvarainen, iloinen ilopilleri, pahantekija, ryömien kiitäjä, naurava, hyvin nukkuva, ruokahaluinen, kasvava, pullukka, suihkussa/kylvyssä viihtyvä, höpöttelevä otus, jumppaaja, höpsö sekopää, poseeraaja, valloittava, komistus, söpöliini, 7hampainen, tutinmaiskuttaja, täydellinen, hellyydenkipeä, lauleleva, maiskuttaja, pusuttelija, raasu, omatoiminen, energinen tapaus <3


<3: meeri

7 kommenttia:

  1. Voi, ihana Jasper <3
    Bongasin kans tänään ton mansikka-pilven kaupan vauvanruokahyllystä, ja siinähän on se 5kk ikäsuositusjuttu, mutta sitten kun mansikkaa ei suositella kun se on niin allergisoiva, niin eikö toi sitten oo? Onko se jotain laittimansikkaa vai häh? :D Tiiätkö yhtään?

    Mä veikkaisin ton maidon suhteen et voi lämmittää jos menee huoneenlämpösenä paremmin alas ku jääkaappikylmänä ja pikkuhiljaa alottelu varmaan et ekan päivänä vaikka 10ml normimaitoa (rasvatontako?)ja vaikka 90ml korviketta, pari päivää noin ja sit nostaa 30ml sit parin päivän päästä 60ml ja sit kokonaa normi maitoa. Siis jos Jasperilla ei oo ilmenny allergioita. Noin mä varmaan tekisin kun niin suositeltiin velliäkin. Mutta en kyllä oikeasti mistään mitään tiedä, et ehkä kannattaa kysellä neuvolasta.. :D Ja oisko suositus ollu 1v normimaitoa? Tosin meidän lapsuudessa se oli 10kk et mene ja tiedä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on <3 :>

      Voi emmä tiiä? Ei kai se ainakaan oo niin kirpeää tai yms, että kai siitä voi niinkin sanoa että on jotakin kevennettyä versiota. :D En oo sitä ikinä maistanut mutta se haisee aivan mansikkarahkalle.. :D Ja mä ainakin oon antanut normiakin mansikkaa jo kauan sitten :o Neuvolassakaan ei sanonu siihen muutakun, että jotkut vauvat tykkää ja jotkut ei kun kysyin, Jasper tykkäs.. :D

      Joo.. Jasperille ei oo mennyt maito huoneenlämpösenekään vielä alas, vaikka välillä oon kokeillu tolla korvikkeella (kun sitähän saa antaa jos haluaa niin huoneenlämpösenäkin).. Joo ei oo allergioita, ja mun mielestä se on joku 8-10kk kun normaalisti aletaan antamaan pikkuhiljaa normiakin maitoa! Mistä noista nyt ikinä voi tietää. ;) Me ei ikinä edes annettu velliä, kerran kokeiltiin ja sitten se vähän unohtukin koko juttu. :D Kiitos silti neuvoista ;)

      Poista
  2. Meillä sanottiin 10kk neuvolassa, että voi alkaa totuttelee normaali maitoon. Me ollaan annettu aina rasvatonta ja neukku sano, että se onkin paras, mutta oikeastaan sillä ei ole mitään väliä mitä maitoa antaa. Me laitettiin ekaksi 20ml normia ja loput (180ml) korviketta, seurailua miten reagoi ja pikkuhiljaa omien tuntemusten mukaan lisää sitä normimaidon määrää :) Ja lämmityksestä, kyllä me vieläkin tuttipullosta vedettävät lämmitetään (aamu ja iltamaito) ja ruokajuoma maidot nokkamukista jääkaappikylmänä. Että ihan sillee, mitenkä lapsi tykkää!

    Ihana hurmuri poika :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos avusta! :) Noin mäkin ajattelin että tekisin, Jasperilla kuitenkin menee joka kerta se 200ml vähintään! Pitää ostaa sitä rasvatonta maitoa huomenna ja kokeilla antaa ensimmäistä kertaa, mä kun en juo ollenkaan maitoa niin meillä ei oo muutakun Samin kevytmaitoa aina kaapis. :) Mutta tietenkin (vaikka ei oliskaan niin väliä) niin hyvä alottaa sillä rasvattomalla :) Mä vaan oon miettinyt, että meneeköhän se normimaito sitten kuinka helposti pilalle kun sitä lämmittää? Voiko sitä lämmittää enemmän kuin huoneenlämpöseks? Kun Jasper ei ainakaan korvikkeita oo vielä suostunut juomaan huoneenlämpösenä, vaan vieläkin lämmitän ne sille kädenlämpöseks.. :D

      Jasper kiiittää! :) <3

      Poista
    2. Mä lämmitän aina Sylvesterin maidon kädenlämpöseks mikrossa :) Ja juodaan siis ihan normimaitoa :)

      Poista
  3. Söpöjä kuvia <3 Kannattaa koittaa noissa ruuissa, että teet ite, etkä soseuta ollenkaa. Monella lapsella on se ongelmana, että osaa kyllä syödä klönttiruokaa, mutta niissä 8kk soseissa ku on suurin osa sitä sileetä ja sit siellä on sellasia yllärikökköjä, ni ne saa sitte kakomaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Oli kyllä vähän haastetta ottaa noita kuvia.. Nimittäin ei oo helppoa kuvata liikkuvaa adhdtä pimeässä ''luonnon valossa''.. :D

      Ja en olis kyllä tota tajunnut itse, että tosta voi johtua!! Mä taas oon ajatellut, että kun ei suostu syömään niitäkään niin mitenkä muka söis kotiruokaa... Kiitos oikeesti avusta, oon taas vähän viisaampi :>!!

      Poista

Kiitos kommentista! ❤