keskiviikko 7. elokuuta 2013

Puolet vuodesta

Tosiaan mun piti jo eilen kirjoitella, mutta en sitten ehtinyt ja illalla en enää millään jaksanut vaan painuin itsekin aikasin aikasemmin kuin normaalisti nukkumaan. 


Juuri syntyneenä, ensimmäistä kertaa äitin syykyssä <3 Maailman paras tunne.
JASPER 6kk <3 Eli eilen pienisuuri miekkoseni täytti runsaat puolivuotta! Aivan uskomattoman nopeaa on kyllä nämä 6 kuukautta lipunut ohitse. Ja ihan rehellisesti voin sanoa, että elämäni paras ja rakkaudentäyteisin puolivuotta. On niin outoa, sillä muistan synnytyksen ja sen tuomat tunteet kuin eilisen. Jasper syntyi talvella, ja nyt kesä on jo lopuillaan ja talvi tekee taas tuloaan. Liian nopeaa aika kulkee ja liian nopeaa Jasper kasvaa. Toisaalta kyllä odotan innolla 1-v synttäreitä ja haluan nähdä kuinka Jasper kehittyy ja oppii koko ajan uusia taitoja. 

Alle tunti synnytyksestä <3


Pari tuntia synnytyksestä <3
Meidän pienellä vauvalla on jo 2 hammasta. Hän rakastaa puuroa ja muutenkin syömistä. Maissinaksutkin ovat alkaneet kelvata. Autolla sekä vaunuilla on aina kiva matkustella. Yöllä nukutaan noin 14-16 tuntia sekä päivällä muutamat lyhyet päikkärit epäsäännöllisellä rytmillä. Naurua ja hymyä pikkuisella piisaa vaikka muille jakaa, meidän ihana ilopilleri. Jasper ei vierasta oikeastaan yhtään ketään- kaksi kertaa on elämässään yhteensä vierastanut (ja silloinhan vauvat ei vierasta kun niillä on perusturvallinen olo, ja saavat rakkautta jne). Jasper säikähtää helposti kiljuvia ja huutavia toisia pikkulapsia. Vaikka itsekin 2-3 kertaa päivässä järjestää oman kiljukonserttinsa. Lelut on kivoja, mutta kaikista kivoimpia ovat ne jotka mahtuvat hyvin suuhun- ja suuhun kaikki lelut löytävätkin tiensä. Tv on myös kiva kaveri. Jasper tykkää kovasti kun äiti pesee hänen pienoisia hampaitaan. Jaspert on syntymästään asti ollut terve, kertaakaan ei ole edes lämpö noussut rokotuksista tms. Lattialla pyöritään ja hyöritään joka suuntaan, mutta vieläkään ei aivan kunnolla ryömitä. Kovasti Jasper tykkää repiä äitiä hiuksista, poskista ja suusta sekä iskää silmistä ja nenästä. Kylpeminen on niin parasta- vettä on kiva roiskia äiskän päälle aina. Jasper tykkää aina rauhassa olla äitin seurana suihkussa. Äiti on kyllä välillä aika rasittava kun se vaan höpöttelee, lauleskelee ja kiljuskelee niin rasittavasti, mutta on se toisaalta ihan kivaakin. Vaipanvaihto ja vaatteiden vaihtaminen ja on aina kivaa puuhaa. Unipupu on paras nukkumakaveri heti äitin jälkeen. Ilman rättiä naamalla tai peitta päällä ei muuten saada unta.

3päivää vanha <3
5päivää vanha <3


Neuvola meillä tosiaan oli jo maanantaina. Hienosti taas Jasperia kehuttiin, itseasiassa enemmän kuin ikinä ja KOKO AJAN. Oli taas joku uusi neuvolatäti, ja jokainen virke sisälsi monta kehua. Eniten kehuttiin Jasperin silmiä, ripsiä, hymyä, naurua, ihoa, tyytyväisyyttä, kasvua, kiltteyttä jne. Taas Jasperin reagointia rokotukseen ihmeteltiin: ''ikinä en ole pitkän urani aikana nähnyt tälläistä suhtautumista''. Ja kyllä, tiedän kyllä että neuvolassa varmasti kehutaan kaikki vauvat maasta taivaisiin, mutta tietenkin olen ylpeä Jasperista, jos joku sanoo mm. että, Jasper on kyllä kaikista suloisin lapsi omien lasten jälkeen, tälläisiä lapsia on niin mukava joskus edes nähdä ja että, Jasper tuo kamalan ikävän omien lasten vauva-aikoihin. Ja monta kertaa kiva täti jaksoi toitotella sitä kuinka kiitollinen, onnellinen ja siunattu olen kun olen saanut tälläisen lapsen. Ja kyllä, niinhän minä olenkin maailman kiitollisin tuosta pienestä ihanasta miehestäni. <3





Kyllä sielä neuvolassa jotakin saatiin aikaiseksi. Mitat (suluissa 5kk-mitat):

paino: 8250g (7535)
pituus: 66,5cm (65,4)
pipo: 43cm (42,8)

Pakko nyt kuitenkin mainita, että tämä uusi neuvolatäti mittasi pituuden ja pään ihan eritavoin kuin ennen neuvolassa on mitattu.. Että, olen aika skeptinen noiden mittatulosten suhteen. Esimerkiksi Jasperin leuka oli aivan rintakehässä kiinni ja pää aivan vinossa, sekä pää mitattiin ihan eri kohdasta kuin yleensä. En sitten tiedä kuinka tarkkaa se pään suhteen on, mutta pari senttiä ainakin pituudesta napsahti varmasti pois tuolla tekniikalla.



4päivää vanha <3


Neuvolakortissa lukee: ''Reipas ja hyväntuulinen poika. 2 hammasta tullut alhaalle. Kasvua on tullut hienosti. Yrittää ryömiä. Kuulo + näkö normaaleja.''

Seuraava neuvola-aika onkin vastan parin kuukauden päästä! Hui.


Viikon ikäinen <3

Yksi päivä ikää <3
Rakastan mun ihkaomaa pientä, komeinta, suloisinta, kilteintä, ilopilleri rakastani enemmän kuin mitään. <3

Melkeen tuli itku kun kattelin noita kuvia! Mun pikkusesta vauvasta on kasvanu niin iso mies jo! Ja vaikka mun runosuoni ei nyt sykkiny yhtään tätä kirjottaessa, niin sainkun sainkin tämän jotenkin valmiiksi.. Anteeksi tästä huonosta kieliasusta yms. Mulla muuten olis monta postausta luonnoksissa ja monta ideaa toteutettavana, kirjoittelen aina kun ehdin!

<3: meeri

6 kommenttia:

  1. Aaw, muakin melkein alko itkettää :') Ihania kuvia <3

    Niin se vaan aika kuluu ja lapset kasvaa.. Hirmu haikea fiilis itelläänkin kun muistelee kuvia katellessa noita menneitä kuukausia tytön kanssa..

    Mulla enää kaks viikkoa äitiyslomaa jäljellä! :o Onneks ei oo kiirettä töihin, kun ei niitä oliskaan :) Saa rauhassa oleilla kotona tytön kanssa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä niin haikeaa mutta ihanaa kuinka noista kuvista välittyy niin hyvin kaikki muistot ja tunteet ja ihan kaikki hajuaistiin asti! <3

      Pikkuiset kasvavat kyllä aivan liian nopeasti! Ennemmin kuin huomaakaan niin nuo pienet vauvelit on jo murrosiässä...... :D

      Oho! Mullahan olisi tätä vielä kuitenkin 3kuukautta, tosin en mäkää oo menos töihin, mutta kuitenkin. :) Mitäs sulla on sitten suunnitelmissa? Tai onko sulla kuitenkin joskus lähitulevaisuudessa aikomus mennä töihin tai opiskelemaan? :)

      Poista
  2. Heippa!


    -jasper on kyllä tosi suloinen! :)

    Tuosta vierastamisesta vielä. Vierastaminen alkaa normaalisti 6kk iässä ja se ei ole mitenkään negatiivinen asia vaan kuuluu normaaliin kehitykseen. Eli ei riipu perusturvallisuudesta tai rakkaudesta.

    "Vierastaminen johtuu kiintymyssuhteen muodostumisesta. Turvallisesti vanhempiinsa kiintynyt lapsi kokee juuri omat vanhempansa luotettaviksi turvan lähteiksi. Turvattomassa kiintymyssuhteessa lapsi puolestaan kokee, ettei aikuinen ole hänen saatavillaan tarpeen tullen. Vierastaminen on siis merkki siitä, että kaikki on hyvin lapsen kehityksessä."

    http://www.vau.fi/Meilla-on-lapsi/Kasvu-ja-kehitys/Lapsi-0-1-v/Vierastaminen-on-luottamuksenosoitus/

    -m

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Ja niinhän se on sellainen herra suloisuus. <3

      Meille on ainakin toitotettu sitä neuvolassa yms. että vierastaminen alkaa yleensä noin kolmen kuukauden iässä. Tästäkin on varmasti monia eri mielipiteitä ja varmasti on lapsilla tosi henkilökohtaista.

      Ja täytyi ihan käydä katsomassa, että mitä olin sitten kirjottanut jos sait tuollaisen kuvan ajatuksistani! En siis ole missään vaiheessa ajatellut, että vierastaminen olisi negatiivinen juttu- päin vastoin ihan normaaliahan se on. Tarkoitukseni ei ollut loukata tai mitään muutakaan pahaa. :)

      Tarkoitin asian niin, että Jasperilla on aina vieraiden ihmisten läsnäollessa ollut varmaan perusturvallinen/rakastettu olo, ja että hän on tuntenut olevansa turvassa. Eli, että Jasper on aina niin hyvin tiedostanut ympäröivän turvan(minut tai jonkun muun läheisen), ja näin ollen Jasper on siis tiennyt, että turvan ollessa lähellä ja läsnä, hänenkään ei ole tarvinnut pelätä eli ''vierastaa''.

      Hyvää loppukesää sinne! :-)

      Poista
  3. Voi ei miten ihana postaus! Tekstistä huokui niin ihanasti lämpö ja rakkaus, mä varmaan pakahdun! ♥ Aivan ihana nähdä kuinka sulle äitiys sopii ku nenä päähän, oot juuri semmonen äiti mitä lapsi voi vaan toivoa :) Jasper on ollut niin pieni, se on kasvanu ihan hurjasti puolen vuoden aikana! :) Ootte molemmat ihania, sinä juuri kuinka sinut tunnen ja Jasper juuri niinkuin sen kuvailet! ♥ Toivottavasti näkisin teidät molemmat pian :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi rakas, mikä ihana kommentti! :-) <3

      Varsinkin kun ittestä tuntu, etten osannu yhtää ilmaista ajatuksiani tässä tekstissä mitenkään, niin mukava kuulla :>! Ja kiitos kaikista kehuista! <3

      Itsekin olet vallan ihana ja pitää kyllä piakkoin saada aikaiseksi nähdä!! :)) <3

      Poista

Kiitos kommentista! ❤