maanantai 6. tammikuuta 2014

Jasper 11kk


Taas tuli yksi kuukausi lisää Jasperin elämänkaareen, ja kuukauden päästä onkin sitten jo ne kuuluisat ensimmäiset syntymäpäivät!! Äitiäkin alkaa vähän jo jännittämään.. Ja stressaamaan. Synttärisuunnitteluista ja -järjestelyistä ajattelinkin tehdä oman postauksensa tässä viikon sisään.

Toistan tätä samaa aina, jokaisen kuukauden kuudes päivä, mutta äidin kultamies kasvaa ihan liian nopeasti. Mutta täytyy myös kertoa, että on todella rikastuttavaa ja ihanaa huomata, kun oma pikkuinen kasvaa ja kehittyy! Mun pienestä vauvelista on pikkuhiljaa kasvamassa ymmärtäväinen pieni otus.


Mä ajattelin nyt listata tähän postaukseen ranskalaiseen tyyliin muutaman uuden opitun jutun viimeiseltä kuukaudelta, sekä muutenkin Jasperin mainitsemattomia juttuja & kuulumisia edellisen kuukauden sisältä.
 Hirveän paljon mun mielestä esimerkiksi liike ei ole mennyt eteenpäin tässä kuukauden aikana, mutta en nyt ala kuitenkaan toistamaan kaikkea mitä kaikkea Jasper jo osaa tai mitä kaikkea kerroin jo vajaa kuukausi sitten. Eli edellisen kuukauden jutut ja mitat voi lukea täältä (klik).


JASPER 11 kuukautta: 
  • Alkoi reilu viikko sitten (vihdoin ja viimein) hokemaan ensimmäisiä tavujaan! ''Päpäpäpää'' oli se the juttu. Mutta nykyään tulee jo päpäpäätä, papappaata, mummummuuta, äiäiäitä, VAUVAA ymsyms. Eihän Jasper ole ikinä ollut hiljainen vauva, mutta se ääntely on tätä ennemmin ollut pikemminkin kiljuntaa ja ns. älämölöä. Joka aamu herään siihen, kun Jasper järsii sänkyään ja huutelee ''vauvvvaa''. :')
  • Liikkumisen, seisomisen ja kävelemisen suhteen ei ole oikeastaan tapahtunut muutoksia. Konttimalla liikutaan minne ikinä halutaan ja ryöminen on jäänyt oikeastaan kokonaan pois- justiin tänään mietin, että en ole nähnyt pitkään aikaan edes yhden askeleen verran ryömimistä. Seisominen on vahvistunut ja käveleminen tapahtuu välillä sohvaa tai tasoja pitkin.
  • Mä uskon, että (kunnollisen/oikean) taaperokärryn puuttuminen on ns. hidastanut tuota kävelemään lähtemistä, edes sitä tukea vasten. 
  • Kuitenkin välillä Jasper saattaa seisoa reilu 5sekuntiakin ilman mitään tukea tai kosketusta mihinkään. Usein myös päästää irti mistä vain, jos äiti vaikka seisoo takana....
  • Jasper nukkuu päivässä 1-2 päiväunet. Jokapäiväiseen tapaan kuuluu olla aamuheräämisen (n. klo9-10) jälkeen ihan maksimissaan se 2h hereillä, kunnes Jasper menee jo 2-3 tunnin päikkäreille. 
  • Kuitenkin yöunille tai pikemminkin yöunille menossa on tapahtunut jotakin kauheaa viimeaikoina... Todellakin toivon, että kyseessä on joku väliaikainen juttu tai esimerkiksi hampaat syynä. ENNEN Jasperin sai vain käydä laskemassa sänkyyn ja sinne sitten nukahti itsekseen helposti. Mutta NYT unille meno on välillä yhtä taistelua: itkua, huutoa, kiljumista. Yöhön on yhtäkkiä tullut myös 1 tai jopa 2 maitokertaa!! Ennen niitä ei ollut, itseasiassa yösyötöt loppuivat KOKONAAN jo sinne parin kuukauden ikään herran omasta tahdosta ja nykyään Jasper herää 1-2 kertaa yön aikana vaatien maitoa!! 
  • Jasper on ollut tässä kuukauden sisällä kunnon flunssassa ja mahataudissa. Ensimmäiset sairastelut on siis käytynä nyt lävitse. Uskoisinkin, että jotenkin nuo sairastamiset vieläkin vaikuttaa noihin yöuniin..
  • Nykyään Jasperin kanssa pitää päivittäin ns. nuuskutella.
  • On oppinut antamaan pyynnöstä pusun!
  • Kaipailisi paljon uusia vaatteita... (Mullakin on vähän huono omatunto, kun en nyt ole saanut aikaiseksi hankittua Jasulle hetkeen uusia vaatteita..)
  • Ostos-tv:n ''twins''- tunnari on maailman paras ja saa aina tanssijalan vipattamaan!
  • Jasperin (& mun) ehdoton suosikkikipale! Tää laulu saa Jasperin tanssimaan jopa autossa. :')


Kaiken kaikkiaan: 

Jasper on vieläkin kiltti, tyytyväinen, rauhallinen kaveri- mutta paljon myös menossa pahantekoon, jos vähäkin silmä välttää. :) 


<3: meeri

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ne kyllä on ihan hurjan söpöt!! :D Ne pitäis nähdä livenä, niin huomais oikeen kuinka hassut ne on. :'D Pitäiskin joskus väsätä niistä vaikka ihkaoma postaus! :D

      Poista

Kiitos kommentista! ❤