lauantai 11. tammikuuta 2014

Pohdintaa tulevista NIISTÄ ensimmäisistä synttäreistä

Heti alkuun haluaisinkin kysyä, että millasia synttäreitä te olette järjestäneet omille pikkuisillenne ensimmäisinä syntymäpäivinään? 
Oletteko kenties vetänyt täysin överiksi vai mennyt siitä mistä aita on matalin? 
Kuinka suurelle porukalle olette pitäneet 1-v synttäreitä? 
Mitä olette keksineet ja mitä olette tarjoilleet? 
Millainen fiilis jäi? 


Jasperin ensimmäiseen syntymäpäivään on alle kuukausi aikaa, itseasiassa taitaa olla tasan kolme viikkoa juhliin. Stressaan kaikkia suunnitelmia jo. Tai en kyllä vielä tiedä oikeastaan yhtään mitään.


Ensiksi ajattelin, että hommailen kaikenmaailman koristeet, suunnitelmat ja pidän jättijuhlat.  Mutta tämä raskaus on edennyt jo siihen vaiheeseen, että olen alkanut miettimään josko muutamat ilmapallot, läheisimmät ihmiset ja perinteinen kakku riittäisivät? 


Toisaalta haluaisin Jasperin ensimmäisestä syntymäpäivästä todellatodella ikimuistoisen ja vetää koko juhlan tyyliin överiksi.
 Mutta toisaalta? Onhan ne ensimmäiset synttärit aina ikimuistoisia, riippumatta koristeiden tai vieraiden määristä. Tärkeintä on olla yhdessä, pussailla oma rakas puhki ja viettää hauska päivä läheisten kanssa.



Eipä meillä nyt ole oikein paljon edes ketään ketä ''pitäisi'' kutsua, ja näistä läheisimmistäkin voi olla että veli ja hänen kihlattunsa on/on ollut justiin hakemassa (synttäriaikoina) uutta serkusta Jasperille tähän maailmaan. Se jos mikä olisikin ihana syntymäpäivälahja. :3


Mä oon muutenkin niin stressialtis ja varsinkin raskaana, että voisin suosiosta jättää stressit ja paineet (ainakin yrittää jättää) taka-alalle lähestyvän lasketun ajan vuoksi edes... Kyllähän niitä synttäreitä vielä ehtii järjestää ja pitää miljoonia erilaisia: suuria ja suurenmoisia.


1-v kuvauksiin olen jo varannut Jasperille ajan. Lisäksi olen päättänyt syntymäpäivälahjan jo. Pitäisi keksiä jotakin hyvää suolaista sekä makeaa tarjottavaa. Pitäisi päättää minkälaisen täytekakun haluan ja mistä. Pitäisi ostaa uudet vaatteet kuviin sekä mahdollisesti myös synttäripäivälle. 
Ajattelin myös ostaa hiukan vaikka ilmapalloja ja ehkä jotakin muitakin koristeita. Kakun päälle ajattelin hommata perinteisen 1v kynttilän. Haluaisin saada myös synnytyskertomuksen kirjoitetuksi ennen Jasperin synttäreitä (ja siitä olenkin hokenut Samille, että miesten pitään lähteä johonkin pariksi tunniksi ja jättää mamma kirjoittelemaan rauhassa.. Se postaus on nimittäin sellainen minkä todellakin haluan kirjoittaa rauhassa ajatuksella, ilman että Jasper yrittää koko ajan samalla sammuttaa konetta.).


Pitäisi opetella sanomaan vauvan sijasta taapero. 
Pitäisi alkaa tajuata se, että siitä elämäni parhaasta tapahtumasta ja isoimmaista & ihanimmasta muutoksesta on oikeasti jo pian vuosi aikaa!! 

Entäs sitten, mitäs muuta?!? Mitä on aina ehdottomasti 1-v synttäreillä? Mitä te ehdotatte? Mitä mun pitää muistaa hankkia/järjestää?? 
KAIKKI kokemukset ja neuvot ovat tervetulleita!! :-)


<3: meeri

8 kommenttia:

  1. http://sylvinelamaa.blogspot.fi/2013/08/synttarit.html Tossa meijän 1v Synttärit, meillä kävi aika paljon porukkaa, mutta johtuu siitä että mun lähisuku on niin kamalan iso :D Meillä ei saa mistään juhlista pieniä, vaikka kuinka yrittäis xD Meillä oli aika perus tarjottavat, kakkua, keksiä, voileipäkakku, pullaa, sit tein noita ihania suolasia tikkuja.. Parille pienelle ystävälle oli maissinaksuja ja sit sellasia vauvojen keksejä :D Koristeina oli vaan ilmapalloja ja sit noi pallot missä luki Sylvester 1v :) Ei siis mitenkään ihmeellistä, aika tollaset perus, mutta kivat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi! :) Avasin nyt ton tohon toiseen välilehteen muistiin, ja meen lueskelemaan kunnolla heti kun ehdin! :)

      Kuulostaa kyllä kivalle, ja just sellaselle mitä mä itekin ajattelin. Perus mutta silti ihanat ja kivat! Ja se nyt riippuu just niin perheen koosta yms., että paljon väkeä tulee. Enkä nyt väkisinkään ajatellut pyytää ketään ns. ylimääräsiä, että sais paljon ihmisiä. Laatu korvaa määrän tässä meidän tapauksessa kun muuten olis niin vähän väkeä juhlimassa ;)!

      Poista
  2. Löysin blogisi tänä iltana ja luin samantien alusta loppuun asti. Ja oi, kyllä; pidin siitä kovasti! :) Kaikista mielenkiintoisimpia oli tietysti nämä pikkuveikkaan liittyvät postaukset, koska itsehän odottelen täälä esikoista maailmaan samoihin aikoihin kun te pikkukakkosta. ;) Luen kyllä ehdottomasti blogiasi jatkossakin! :)

    -Riikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla!! Et usko kuinka hyvä mieli mulle tuli tosta sun kommentista. :3 Tervetuloa vaan <3 :)

      Ja hyvää loppuodotusta sullekin sinne ! ;) Koska sulla on sitten tarkalleen laskettu aika? :p

      Poista
  3. Kakkuasiaan vinkiksi että jos haluat jotain spessua niin Kauhavalla on kahvila Hanna-täti mikä tekee tilauksesta käytännössä minkälaisen kakun vaan, fbssä on ainaki jonkunverran kuvia mistä näkee tyyliä/taitoja :) ja maistuu myös hyvältä eikä vaan näytä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa! En ookkaan kuullut tollasesta, pitääpä käydä katsomassa niitä sivuja. :)

      Kiitos vinkistä! ;)

      Poista

Kiitos kommentista! ❤