tiistai 28. toukokuuta 2013

Täällä taas

En edes tiedä mistä aloittaisin, viikkon verran jo kulunut edellisistä kuulumisista. Syynä tähän pieneen taukoon, lienee sekin, että Sami tuli jo torstaina illalla kotiin ja lähtee tänään vasta takaisin töihin, että ennemmin olen sitten ollut Samin kanssa kuin koneella. :) Ja on ollut niin ihanat säätkin täällä, että on ollut ihana sitten loikoilla pihallakin vaan. Viikon aikana on tapahtunut jos jonkunlaista, mutta ei kuitenkaan mitenkää erityisen ihmeellistä. Joten ajattelinkin nyt kirjoitella kuulumisia vähän sekasikiömaisesti, aikajanasta kovinkaan paljon välittämättä.


Jasperhan on kääntynyt mahalta seljälleen jo viiden viikon ikäisestä asti, mutta viime viikolla poitsu sitten ensimmäistä kertaa kääntyikin seljältä toiselle kyljelleen muutaman kerran. Mutta esimerkiksi eilen ja tänään, Jasper onkin kääntynyt jo molemmille kyljilleen montakin kertaa, ja pieni ponnistus enää niin hän osaakin kääntyä jo seljältä mahalleen. ;) Mutta ei sillä nyt mikään kiire ole, enkä stressaa siitä mitenkään tai luo siitä ''paineita'', vaikka eipähän tuo pullukka niitä edes tajuaisi. Mutta se onkin hyvä kehitysvauhti vauvalle, että noin kerran viikossa oppii jotakin pientä uutta!
    Jasperilla myöskin pää pysyy nykyään jo melko lailla tasaisesti pystyssä, ja ''nokittelu'' istuma-asennossa onkin jo melkein kokonaan loppunut. Ja melkein hienosti jo istuukin, tai siis tietenkin pitää istuma-asennossa tukea vielä, mutta ei tarvitse enää niin paljon, vaan jäntevämmäksi Jasper on koko ajan tullut.
    Tarttumaotetta leluihin, tai esimerkiksi varpaisiinsa Jasper ei ole vielä löytänyt oikeastaan ollenkaan. Äidin kädistä, räteistä, tutista, tuttipullosta ja muista sellaisista Jasper pitää jo melko hanakasti välillä kiinni. En tiedä sitten, että olisiko yksi pieni syy tähän se, että Jasper on aina ollut niin kiltti ja iloinen vauveli muutenkin koko ajan ja pelkästä äiskän tai iskän tai vaikka mummun naaman näkemisestä onneissaan, että leluja ei sille ole ollut tarvetta tunkea niin paljon naaman eteen..? Tietenkin siis leikin paljon Jasperin kanssa, mutta se on enemmän kirjojen lukemista, puuhamatolla oleskelua, tai ihan vaan hengailua, juttelua ja naureskelua kuin lelun heiluttamista naaman edessä.
     Kiinteä ruoka on maistunut Jasperille hyvin, ja nyt on ainakin syöty jo melko monia makuja: perunaa, päärynää, porkkanaa, persikkaa, luumua, ''hedelmiä'', ''kasviksia'', banaanimarjaa, mangoa..


Viime keskiviikkona oltiinkin sitten Jasperin kanssa mun vanhimman siskon, eli Jasperin kummitädin luona Kauhavalla. Oli kyllä kiva käydä sieläkin pitkästä aikaan, vaikka eihän tässä ole meidän välillä kuin reilun 10 kilometrin välimatka, ei tule silti vierailtua toistemme luona tarpeeksi usein. Ja nekään ei vielä ole edes käynyt täällä meidän uudessa kodissa. Mun siskolla on siis kanssa kaksi ihanaa poikaa, Roope ja Jere. Roope on pian 4-vuotias, ja Jere on noin 5 kuukauden ikäinen, eli Jasperia 1,5 kuukautta vanhempi. Molemmat on kyllä niin ihania tädin kultia. :-) Muutama tunti Jasperin kanssa oltiin sielä, ja sitten tultiinkin kotiin löhöilemään, kun molemmilla väsy painoi päälle lyhyiden yöunien jälkeen.


Torstaina Samin pikkusisko Jenna, Jasperin kummitäti, oli täällä taas mun ja Jasperin kanssa. :-) Jenna kyllä on meille sellainen joka viikkoinen piristys, ja oon tosi ilonen, että meistäkin on nyt tullut niin läheisiä! Jasperista ja Jennastakin molemmista näkee, kuinka he nauttivat toistena seurasta. Ja onkin ilo huomata, että Jasper ei vierasta Jennaa yhtään! Vaikka aikalailla Jappu on vierastanut edes jonkun verran kaikkia muita, paitsi mua, Samia ja mummua.


Perjantaina sitten illalla kävin Seinäjoella kaupoilla, kun Sami oli Jasperin kanssa. Ostin siskolle ja niille tuparilahjan, ja itselleni hain H&M:ltä perusmustat balleriinat. Olisin kyllä halunnut ne yhdet vähän erilaiset, jotka on jo tulossa mulle paketissa, mutta saa nyt nähdä, en taida hakea koko pakettia postista sitten..? Tai niin se Sami ainakin meinasi.. XD Mutta joo, pakko silti oli saada ne balleriinat, kun mulla ei ollut viime kesältä jäänyt yhtiäkään hyviä kesäkenkiä, ne viime kesän kengät sitten viimestään menivät silloin pilalle, kun lojuivat mun autossa, alimmaisena, tavarapaljoudessa, ties kuinka kauan. Paljon mulla kyllä korkkareita, tennareita ja talvikenkiä on, mutta niitä korkokenkiäkään nyt jaksa aina pitää jalassa kesällä.


Lauantaina sitten Jasper meni mummun ja papan luokse Kauhajärvelle yökylään, ja minä tietenkin otin aurinkoa niin kauan vain kuin pystyin. Illemmalla me Samin kanssa menimme sitten siskon luokse tupareihin Kauhavalle. Heillä onkin sielä iso ja ihana uusi omakotitalo. Alkuilta vietettiin heillä ja joskus puolenyön jälkeen lähdettiin  baariin, mutta mullaki tuli sitten pää niin kipiäksi, että haluttiin vaan Samin kanssa kotiin. Taidettiinkin olla joskus suunnilleen kolmelta kotona, ja mentiin vaan nukkumaan. Guessin laukkukin pääsi ensimmäistä kertaa käyttöön!


Sunnuntaina mulla on vieläkin pää kipeä, mutta siinä sitten heräiltiin Samin kanssa joskus yhdeltätoista- siivoiltiin, käytiin suihkussa ja lähdettiin hakemaan Jasperia kotiin. Kiltisti Jasper oli taas ollut ja nukkunutkin tosi hyvin. Siskonpoika Roopekin oli ollut sielä yötä, ja Roopen kanssa hetki leikittiin, kunnes lähettiin kotiin.
     Kävin kaupassa illemmalla, ja Sami toi mulle yllätyksenä pehmiksen kotiin. Ihana! Vaikka se melkolailla sulikin heti mun päälle kun sain sen käteeni. :D Mutta ajatus on se tärkein.
     Illalla katsottiin sitten Ps. I love you - telkkarista, se on aina kyllä yhtä surullinen ja ihana elokuva. Siitä tulikin mieleeni, että olisi ihana päästä pitkästä aikaa elokuviin! Oon yleensä käynyt elokuvissa ainakin 15-20 kertaa vuodessa, mutta nyt en ole ylläripylläri käynyt 4-5 kuukauteen.


Eilenkään ei tapahtunut mitään ihmeellistä, vaan oli mun laiskottelupäivä. :D Tietenkin hoidin Jasperia yms, mutta muuta en oikein jaksanutkaan tehdä. Väsäsin meille kyllä aamulla valkosipuliperunoita ja possupihvit. Oli kiva tehdä pitkästä aikaa ruokaa! Ennen sain tehdä joka päivä, mutta nyt en kyllä oikeen ole tehnyt kun Sami on niissä reissuhommissa, nimittäin en jaksa itselleni kokata, tuntuu että ruoka menee silloin hukkaan kun kukaan muu ei pääse maistamaan sitä. :D


h&m 12,95e

Ps. Taas tälläinen turha postaus, yritän nyt TAAS vähän tsempata tämänkin suhteen. Mulle muuten saa sanoa jotakin hyviä postausideoita, itse kun en osaa vielä oikeen keksiä, ainakaan näin blogin alkuvaiheessa..? Ja kirjoitusvirheistä saa todellakin huomautella, en jaksa ikinä tarkistaa kunnolla näitä tekstejä- vaikka aina kuvittelenkin jaksavani. :D

<3: meeri

2 kommenttia:

Kiitos kommentista! ❤