torstai 7. marraskuuta 2013

Operaatio: hiusten värjääminen

Varoitus: älkää järkyttykö mun havainnollistavista kuvista XD

Siitä on jo muutama kuukausi aikaa, kun värjäsin viimeksi hiukseni. Ja tyhmyyttäni tein sen punaisella värillä- jos olisin värjännyt esimerkiksi ruskealla niin ihan helposti olisin kyennyt olemaan koko loppu raskauden värjäämättä hiuksia uudestaan..
 Nyt juurikasvu on kuitenkin niin järkyttävä & väri on muutenkin niin haalistunut, että ei mitään rajaa. Hävettää ja oksettaa katsoa edes peilistä näin ''kauniita'' hiuksia.. Jostakin kohtaa puskee vielä hyvin punainen väri esiin, tumman ruskea juurikasvu, osittaisista kohdista hiukseni ovat melko vaaleat ja osasta melkein mustat. Kunnon sekasikiöväri. Kauppaankin haluan laittaa pipon päähän, sen verran ruma mun hiusten ''väri'' on tällä hetkellä.



Huomenna ajattelin suunnata hiusväri kauppaan ja viikonlopun aikana ajattelinkin värjätä hiukset (jos vain mitenkään ehdin leiposimilta sun muilta..).

Mitäs mieltä te muuten ootte raskauden aikaisesta hiusten värjäämisestä? Itse en tiennyt koko ''kieltoa''/suositusta, ennen kuin loppuraskaudessa Jasperia odottaessa. Värjäilin siis täysin normaalisti hiuksiani kun odotin Jasperia. Luin niin vähän kaikkia mammapalstoja yms., enkä ollut ikinä edes ajatellut koko asiaa, eikä kukaan ikinä kysynyt multa mitään- joten se taisi mennä multa vähän ohi. 
Sitten kun sain tietää siitä, en muista luinko vai kuulinko jostakin, niin en meinannut edes uskoa koko ''myyttiä''. :DD Terve ja ihana poika syntyi meille, enkä missään välissä uskonut että olisinkaan aiheuttanut mitään vahinkoa hiusten värjäämisellä vauvalle. 
En ajattele mitään pahaa niistä jotka värjäävät normaalin tapaan hiuksiaan enkä ajattele mitään pahaa niistä, jotka ottavat asian vakavemmin eivätkä koske hiusväreihin raskautensa aikana.
Mä ajattelin nyt tehdä tällaisen kompromissin, että värjäilisin mahdollisimman vähän, mutta kuitenkin niissä rajoissa ettei tarvitse hävetä omia hiuksiaan silmät päästään.



Mulla nyt ei ollut mitään tarkoituksella otettuja huonohius -kuvia, mutta eiköhän näistäkin nyt näe tarpeeksi selvästi toi värikombo


Oon elämäni aikana värjännyt miljoona kertaa hiukset, varmaan oikeasti lähempänä miljoonaa se luku.. Mulla on ollut vaikka minkälaisia hiuksia ja vaikka minkävärisiä; pidennyksiä, lyhyitä kohtia päässä, erivärisiä etuhiuksia, raitoja, violettia, punaista, sinistä, pinkkiä, hopeaa, ruskeaa, punaista, oranssia, mustaa yms. ja kaikkia ns. normaaleja värejä erisävyissä ja jopa kerran hiukan blondiakin!! 
Ensimmäisen raskautumisen jälkeen olenkin ollut melko ''tylsä'' hiusten suhteen; lyhyempää tai pidempää etuhiusta, punaista, ruskeaa, mustaa, pidennystä.

Mä en tajua mikä noihin mun silmiin tuli kun lisäsin tämän kuvan bloggeriin?! Koneella tää kuva kuitenkin on ihan normaali.. Eikä lisännyt normaalina vaikka yritin monta kertaa :S Joten..mun silmistä näillä näkymin valuu jotakin harmaata ainetta..... Kertokaa ihmeessä, jos teille tuo kuva näkyy ilman noita harmaita jutskia!

Haluaisin kuitenkin mahdollisimman vähän värjäillä raskaana hiuksia, sen vuoksi en ajatellut jatkaa punaisella värillä saati sitten millään ns. oudoilla väreillä.. Itseni mielestä mustat hiukset sopivat minulle parhaiten, mutta siinäkin se juurikasvu taitaisi olla aika kammottava hetken päästä. Joten olen aikalailla päätynyt jo ruskeaan tai ainakin ruskean johonkin sävyyn, vaikka mun mielestä se ei oikeastaan sovi edes mulle mitenkään.  

Ajattelinkin kysyä, että mikä hiusväri teidän mielestä mulle sopisi parhaiten? 


Tässä nyt olisi muutama melkouusi kuva mun hiuksista erisävyissä. Varmasti olisi löytynyt ''parempiakin'' kuvia nimenomaan hiuksista, mutta oon justiin siirtänyt kaikki kuvat koneelta pois, niin etsin nuokin kuvat vaan nopeasti facebookin ihmeellisestä maailmasta, koska muuten istuisin tässä etsimässä niitä kuvia vielä ensi vuonnakin..... 

Mutta olisi tosiaan kiva kuulla mielipiteitä!! Kun itse ei niin ikinä tiedä tai osaa katsoa.

<3: meeri 

18 kommenttia:

  1. liputtaisin tummanruskeaa, noista kuvista päätellen se sopii hyvin ihosi sävyyn tehden siitä jotenkin todella kuulaan näköisen. kolme alinta kuvaa on aivan <3

    VastaaPoista
  2. Tuo suklaanruskea on paras :)
    Ainakin näistä vaihtoehdoista :)

    Minä värjäsin 4-5viikon välein raskaana ollessa ja altistuin joka arkipäivä hiusväreille ja muille myrkyille ja terve vauva tuli :)

    Veikkaan, että ne kehityshäiriöt yms tulee jostain ihan muusta!
    Mutta en silti suosittele hiusten värjäämistä raskausaikana. Ainakaan väreillä jotka tulevat päänahkaan saakka :) eli raitoja tai kevytsävyä yleensä suositellaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mielipiteestä :)!

      Joo :) ;) Mä uskon ihan samaa! :)

      Poista
  3. Mäki tykkään eniten tosta tumman ruskeasta! :)

    VastaaPoista
  4. Munkiii mielestä toi suklaan ruskea ! Sopii sulle tosi hyvin :) itekii värjäsin raskaana kyllä hiukseni ja käytin semmosta sävyte shampoota kun en joka kk viitsiny värjätä minust se ei ollu niin suuri paha ja toimi hyvin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :)

      Joo, pitääkin ehkä itsekin hankkia sellanen, vaikka en oo ikinä kokeillutkaan.. :D millasta sä käytit/mitä merkkiä? :)

      Poista
    2. Onkii menny ihan ohi tää vastaus :D .utta käytin Poly Color - Schwarzkopf, toimi hyvin ja sai juurikasvun hyvin peittoon ilman niitä kunnon värejä !:)

      Poista
  5. Musta kehystää sun kasvoja kivasti :)

    VastaaPoista
  6. Tumman ruskea :) Itse olen tälläkin hetkellä raskaana ja käväsin kampaajalla jokin aika sitten ja kysyin mitä mieltä hän on hiusten värjäämisestä raskausaikana niin vastasi että kunhan päänahka ei ole rikki niin hän ei näe mitään estettä hiusten värjäämiselle...enkä ole ottanut stressiä sen jälkeen...plus neuvolassa käski välttämään rankkoja värejä ja vaalennuksia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mielipiteestä! :) Siihen alan kyllä tässä kallistumaan vahvasti :)
      Niin justiin, ei mullakaan oo onneksi ikinä ollut tai ole nytkään päänahka rikki niin uskallan värjätä :) Mietinkin ensiksi jos kävisin parturissa värjäämässä, mutta en jaksa vaan yhtään odottaa.. :/ Ja ajattelinkin kattoa jotakin ''myrkyttömämpiä'' värejä ja onneks ei oo pelkoa että vaalentaisin :D !
      Kiitos kommentista :>!

      Poista
  7. Huomaatko jo itse, että lisäsit monta kuvaa ruskeista hiuksista? :) Ehkä tästä voimme päätellä, että se on sulle mieleen ja todellakin SUOSITTELEN sitä sulla. Lämmin ruskea! Sun juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, huomasin kyllä. ;) mutta ei kyllä johdu siitä, vaan siitä että mulla on tainnut nyt eniten olla ruskeita hiuksia kun omakin väri on tummanruskea niin on ollu helppohoitonen esimerkiksi raskaudessa ja pienen vauvan kans :D Ite tykkään ehkä eniten punasesta mutta mielestäni mulle sopii parhaiten musta, ruskea on vähän sellanen nääh, mutta kai se johtuu vaan siitä kun se on oma väri ;D

      Mutta kiitos mielipiteestä! :) Alan kyllä olla täysin ruskean puolella, ja ainakin suurin osa teistä on sitä mieltä ;)

      Poista
  8. Oiii noi on aivan mahtavat mis sul on vaavi kainalos!!
    Mutta mä sanoisin kans tumman ruskeat sulle :) Ja sitte jos esim. raskauden jälkee haluu jotain eloa niihin niin heität punasii/mustii/blondei raitoi ;)

    VastaaPoista
  9. Mun blogissa on sulle haaste! http://mellamo-blogi.blogspot.fi/2013/11/haaste.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ❤