sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

12.04.2014 Caspianin ristiäiset

Huhhei, nyt voikin jo hyvällä mielellä huokaista, ristiäiset on ohitse! Tänään oonkin sitten vain laiskotellut oikein olantakaa. Minkä stressin ne taas saikin mulle aikaan, mutta taas kerran, epäilyistäni huolimatta kaikki järjestyi! Kiitos siitä äidilleni, ilman sitä en olisi taas selvinnyt mistään.. Mun lapsilla on kyllä maailmankaikkeuden paras ja huolehtivaisin mummu! <3

Päivänsankari ristiäispäivän aamuna <3

Ristiäiset pidettiin siis eilen täällä meillä kotona, ja stressaamisen ja järjestelyiden miettimisen aloitin edellisenä viikonloppuna. 

Lauantaina viikko ennen ristiäisiä kävin yksin (äiti oli katsomassa poikia) Seinäjoella metsästämässä mulle mekon. Sekin oli melkoinen rumba, kokeilin varmaan kahtakymmentä mekkoa, ihastuin kahteen samanlaiseen erikuviolla, valitsin toisen. En halunnut mitään kallista, koska mekkoja multa löytyy jo ihan liikaa, ei vaan ollut mitään sopivaa näille raskauskiloille kaapissa. Valitsinkin melko ''arkisen'', eli yksinkertaisen mekon hintaan 19,95€. Ihan tarpeeksi juhlava se kuitenkin oli, ja ihan hyvä valinta. Harmi vaan, että musta ei ole mitään kunnollisia kuvia se päällä, sillä en vaan yksinkertaisesti osaa vissiin olla edustavasti, jos joku muu ottaa musta kuvia.. Oli taas nimittäin aika järkyttävää kamaa kuvasaldo, missä mäkin olin. Hyh. :D Mutta toivossa on hyvä elää; toivottavasti siskon kamerasta löytyy parempia kuvia, vaikka rohkenen sanoa, että turha luulo. :D

Alkuviikosta sitten aloin miettimään tarjoiluja ja kirjoittelemaan muistiin kaikenmaailman tekemisiä ja hankintoja. 

Keskiviikkona soittelinkin jo papin perään, koska hänestä ei ollut kuulunu. Tapaamista ei ollut, vaan pappi kysyi pari asiaa puhelimessa. Virret ja kummit. Ei muuta. Se, jos mikä harmitti mua. Jasperin ristiäisiä varten papin kanssa oli tapaaminen jo pari viikkoa ennen sekä pappi tutustui hyvin, ja kastetilaisuus oli näin enemmän henkilökohtainen. 
Mutta sitten mä ajattelin, että ehkä pappi tulee hyvissä ajoin ja keskustelee sitten meidän kanssa. Mutta eiiii, tuli just niin aikasin, että kirjoitti kummitodistukset, katsoi isyydentunnustuslapun ja kirjasi nimen ylös. 
Mä jopa yritin selittää ja kysyin, että voisiko kertoa nimestä esimerkiksi jotakin. Tai siitä, että vauva syntyi kuukauden etuajassa ja oli teholla pari viikkoa. Mutta eii ''mulla on tässä tämä valmispohja, mihin lisään vain nimen''. Jaa ei sitte. Jasperin ristiäissä pappi kertoi just esimerkiksi sen, että Jasperin toinen nimi tulee mun isältä etc. Ärsyttää kyllä vieläkin, ei huonompi motivaatio olisi voinut papilla olla.. Ja mä kun sain tehdä valinnan kahden papin välillä, ja luulin valitsevani hyvin!!

Keskiviikkona sitten kävin ostamassa Jasperille ja vauvalle paidat, itselleni sukkahousut, pöytäliinan, lautasliinoja ja koristeita vähän jne. 
Torstaina äiti tuli töistä päin meille, ja aloiteltiin siivousurakkaa. 
Perjantaina aamusta kävin ripsihuollossa, ja tilaamassa kukat. Äiti lähti jo ennemmin töistä ja täällä sitten siivottiinkin koko päivä. Käytiin myös ruokaostoksilla ja ostettiin kaikki ruoat. Järjesteltiin koko päivä kaikkia juttuja, siivottiin niin paljon kuin voitiin. Nimittäin täällä pyörii tuo yksi tehosekoitin niin paljon, että melkein kaikki piti jättää lauantaille viimetinkaan.

Maailman komein ja iloisin isoveli;







Eilen eli lauantaina eli kastepäivänä sitten sain melkein sydänkohtauksen kun heräsin aamulla. Nimittäin Jasper herätti mut vasta yhdeksältä! Vauva heräili kuudelta, mutta otin sen mun viereen ja siihen se sitten nukahti ja nukkui vielä silloinkin kun Jasper heräsi! Äkkiä ylös ja kauhia paniikki ja stressi päällä.. Äiti tulikin sitten jo pian, ja oli hakenut mulle Batterya, mikä pelastus taas kerran. 

Meidän pitikin sitten tehdä miljoona ''pikkujuttua'' vielä, mutta pestä mm. lattiat ja ikkunat vielä.. Kyllä sitä hommaa riitti! Onneksi isäkin tuli sitten hyvissä ajoin viihdyttämään Jasperia, että me saatiin jotakin aikaiseksi. Mä tein salaatitkin vasta aamulla, ja en huijaa kun sanon, että hiukan tuli kiire.. Hyvin kaikki onneksi sitten kerkesi valmiiksi! 








Vauva sai nimekseen Caspian Paavo Efraim. (Nimen tarina tulossa parin päivän sisällä + virallisen ristiäiskuvan otan myöhemmin kun on parempi valo eli sää ja kun vauva on paremmalla tuulella)









Jos mä nyt oikein äskin muistin ja laskin, niin vieraita oli 27. 
Kummeja vauvalle tuli 4. Mun sisko, S:n täti ja tädin mies, S:n ystävä.


Mun sisko teki voileipäkakun, täytekakun tilasin samasta paikkaa kuin Jasperin synttärikakun, äiti teki juustokakun. Muut tein itse tai ostin valmiina. 
Astiat yms. äiti lainasi työpaikaltaan.








Lahjaksi toivottiin rahaa/lahjakortteja, että saadaan vauvalle jotakin oikeasti hyödyllistä sitten kun on tarve.










Vauva oli muuten ihmeen kiltisti kastamisen aikana! Muutenkaan koko päivänä ei saanut mitään ihmeellisiä hermoromahduksia, ja oli tyytyväisenä huomion keskipisteenä koko päivän.










Näin upeasti onnistui meidän yhteiskuvat... :




Oli raskas, mutta ennenkaikkea mukava ja onnistunut päivä! Nyt mun molemmilla rakkailla on omat ihanat nimensä<3 (Tänään on muuten tasan vuosi Jasperin ristiäisistä!)
Kiitos vaan kaikille asianomaisille ihanasta päivästä. <3 Ja erityiskiitos mun superäidille. :D









Ps. Huomenna tai tiistaina vastailen kysymyksiin, joten siihen asti voi laitella kysymyksiä vielä.
Pps. Miten ihminen voi olla näin laiska?? En ole jaksanut käydä tänään edes suihkussa... Huoh, huomenna taas yritän aloittaa elämän.. !
Ppps. Miten ihmeessä Jasper on saanut sotkettua yhdessä päivässä koko kämpän sekaisin? :D 

Ja anteeksi kun kuvia oli ennätysmäärä, miljoona. Mutta karsin mä silti 200 kuvaa pois, että älkää valittako tai lisään ne loputkin. :'D

<3; meeri

15 kommenttia:

  1. Aivan ihanan nimen sai teidän pieni. <3!!

    Sulla päällä tosi nätti mekko!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin mielestä, kiitos! :) <3
      Ja kiva kuulla että edes joku tykkäs siitäki. :') Kiitti!

      Poista
  2. Tosi kurja toi pappi juttu :( Meillä oli aikanaan aivan ihana pappi, jonka kanssa oli just pari vk ennen ristiäisiä tapaaminen ja saatiin valita eri vaihtoehdoista se ´´valmispohja`` jota saatiin myös muunnella just niinku haluttiin. Virret saatiin valita ja pappi tutustui vauvaan hyvin. Jäi myls kasteen jälkeen juttelemaan sukulaisten kanssa ja kahvittelemaan.

    Hitsi miten herkulisen näköset tarjoilut ja söpöjä kuvia pojista :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos muuta! Ja jep, meilläkin oli just noin silloin Jasperin kohdalla.. ;d Nooh, eiköhän se oo kuitenkin nyt tärkeinta että vauva kuitenkin sai nimen ja kasteen :) <3

      Hihi, kiitos! :)

      Poista
  3. Ootko kysynyt kaikilta noilta henkilöiltä luvan heidän omien kuvien julkiseen levittämiseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D no en ole, mutta kaikki kyllä tunnen niin hyvin/kaikki tietää että mulla on blogi ja sanoisivat/sanovat kyllä jos heitä haittaisi. Mikä ongelma sulla nyt on? :)

      Poista
  4. Harmittelen minäkin papin käytöstä, aika erikoista, ei ihan ammatillista. Teillä on tosi kaunis koti! Ja prinssi sai prinssin nimen:) Tulee mieleen Narnian tarinoista prinssi Caspian :)
    Lotta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jep.. Pappi oli kyllä muuten vähän jotenkin raasu, mutta huomasi kyllä että ei (ainakaan sinä päivänä) oikein voinut vähempää kiinnostaa..

      Voi kiitos paljon Lotta! :) Haha, mä en ees muistanut että siinä on sen niminen prinssi vaikka oon nähnyt sen elokuvan miljoona kertaa ja kirjaakin joskus lukenu! :D

      Poista
  5. Ihana nimi tuli pikkuiselle, ihan täydellinen, onnea Caspian <3

    Nimenomaan Paavo-nimi sopii tuohon erikoisempien nimin väliin todella hyvin, kun joku aiemmin sitä ihmetteli. Nimi on persoonallinen ja suloinen, kuten poikakin :)

    Ihanan komea isovelikin siellä, voi että <3

    Muhkeat herkutkin siellä ja hieno mekko sinulla tosiaan näyttää olevan! Tosi kiva, että saitte apua juhlien järjestämisessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! Mäkin tykkään nimestä :33 <3

      Ja oon samaa mieltä! Se olikin meidän pointti, että kun etunimi on vähän erikoisempi (ei kuitenkaan mikään outo) niin toiseksi tai kolmanneksi nimeksi haluttiin sitten joku ihan perus suomalainen nimi, että se kompensoi hyvin sitä. :)

      Jasper on <3

      Kiitos kiitos kiitos! :) Ja tosiaan ilman äitiä en olis ikinä selvinnyt. :D

      Poista
  6. Tuo mekko on ihana ja oot niin nätti, pojatkin niin komeina! ♥ Voi kuinka hyvälle tuulelle noista kuvista tuli :) Tuli olo, että ristiäiset oli onnistuneet ja iloiset :) vaikka pappi olikin pettymys..

    VastaaPoista
  7. Meillä meinasi pappi jättää kokonaan tulematta kun kirkkoherranvirastosta ei ilmoitettu papille että olis ristiäiset ja mä sinne soittelin monena päivänä että onko tulossa kun ei oo papista mitään kuulunut ja vannottivat sieltä että kyllä se tulee...minä sitte soitin suoraa papille että tuleeko niin eihän se tiennyt että pitää ristiäisiin tulla ja eikä multakaan sen kummemmin kysytty muuta kun nimi ja osoite :/

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ❤