maanantai 7. huhtikuuta 2014

1v 2kk Jasper

Jasper tuli eilen jo 14 kuukauden ikään! Ihan huikeaa vauhtia kasvaa tuo pieni mies. Ajattelin tosiaan tästä lähtien kirjoitella näitä kuukausipostauksia 2 kuukauden välein! Tuskin tässä mitään suuria muutoksia enää tapahtuu hetkeen, mutta on kiva välillä keskittää postaus vain esikoiseen ja hänen kuulumisiinsa. Niin rakas hän on minulle, rakkain. Se kaikkein kirkkain tähti. <3




Jasper on todellinen ilopilleri! Maailman iloisin ja tyytyväisin taapero. Ikuisesti mun pikkuvauva. Meillä on aina niin hauskaa! :-D Jasper saa mut aina hyvälle tuulelle, ja mä saan aina Jasperin nauramaan. Leikinkin tosi paljon Jasperin kanssa, ja ''jahtaamisleikki'' onkin se meidän juttu.
 Harrastin tuota leikkiä jo siskoni esikoisen Roopen kanssa, kun hän oli pieni. Eli hoen aina dindindin tai ns. murisen ja jahtaan Jasperia konttimalla. Jasper nauraa hekottaa ja kaatuilee, juoksee, konttii, törmäilee ja yrittää päästä mua pakoon. Sitten kun saan Jasperin kiinni niin kutitan pikkuista ja Jasper lähtee taas karkuun. Välillä vaihdetaan rooleja ja Jasper alkaa jahtaamaan mua. 



Jasper osaa hienosti jo kävellä, ja juostakin. Väsyneenä hän hoipertelee ja kaatuilee paljon. Päivän vajaan kuukauden hän on nyt osannut kävellä. Jasper on oppinut jo väistelemään esteitä, mutta osaa myös hienosti asettaa asekeleensa niin, että osaa astua imurin väleihin yms. kaatumatta. On se ihan uskomattoman suloista, kun noin pieni olento kävelee ja juoksee! Se on niin hassua, kun näyttäisi siltä, että ei niin edes kuuluisi vielä olla. :') Oon kyllä todella ylpeä mun pikkuisesta!



Jasper on aikalailla kaikkiruokainen, annan Jasperin kyllä maistaa oikeastaan ihan mitä vain jo.. Näissäkin kuvissa Jasper syö pitsaa. Ja sitä Jasper kyllä rakastaa (en silti ruoki häntä pitsalla päivittäin ;). Parasta ruokaa on tietenkin se mitä mäkin syön! 

Jasper syö hyvin, mutta tarvitsee viihdykkeitä syömisen ajaksi. Hän on niin menevä ja ei osaa olla yhtään paikoillaan, joten keskittyminen ruokailun ajaksi pelkkään syömiseen on oikeastaan mahdotonta. Yleensä Jasperin kanssa selataan samalla kirjaa, mä laulelen ja lausun jotakin meidän hömppäloruja. Monesti Jasperille pitää antaa viihdykkeeksi jotakin ihan uutta ja outoa, joku juttu, mikä ei todellakaan ole lelu. Kaikkia ollaan ihmetelty syömisen ohella. Jasper kyllä jaksaa aina keskittyä, jos on joku lelukombonaatio; esimerkiksi joskus tungen jonkun lelun toisen lelun sisälle, ja Jasper sitten yrittää irroittaa sitä.
Syöttäminen käy vaivatta yleensä myös, jos on muuta ihmelteltävää, kuten jos iskä tai mummu häärää vaikka keittiössä jotakin. 



Hampaita Jasperille on puhjennut jo ihan uskomaton määrä. En ole pysynyt yhdeksännen hampaan jälkeen enää yhtään laskuissa.. Veikkaisin, että joku 3-5 hammasta on enää puhkeamatta. Välillä on verikin roiskunut suusta. Esimerkiksi kaikki kulmahampaat ovat tulleet jo läpi, mutta eivät ole kuitenkaan vielä ''valmiita''.
Jasper rakastaa hampaidenpesua! Ennen hammastahnan mukaan ottamista, hampaidenpesu oli yhtä taistelua.. 




Jasper rakastaa ota & anna - leikkiä. Oikeastaan kaiken Jasper kiikuttaa mulle ja iloistuu todella kun kiitän häntä. Hän on itsekin oppinut kiittämään; nostaa käden ylös ja laskee nopeasti alas. Niin Jasper sanoo ''kiitos!''.



Vaikka Jasper monesti yrittää repiä vauvalta käden irti tai rääpiä vauvan päätä, niin on hän silti osoittanut huolehtivan isoveljen merkkejä. Jasper aina tuo vauvalle tuttia, jos vauva vähäkin päästelee ääniä.

Väsyneenä Jasper aina yrittää repiä vauvalta tuttipulloa pois suusta.
Jasper myös innoissaan aina ''näyttää'' missä vauva on, vaikka äitiä, iskää, mummua tai muita henkilöiden olinpaikkaa ei osoitakaan oikeastaan ikinä.
Jasper ei piittaa yöunilla eikä päiväunilla yhtään siitä, vaikka vauva kuinka itkisi. Hän on jo parin yön jälkeen tottunut vauvan ääniin ja mikron oven paukutteluihin! Luojan kiitos. 



Jasu rakastaa hellyydenosoituksia; pusuja ja haleja. Aina kun Jasper herää uniltaan, hän haluaa pitkän ja lämpöisen halin. Muuten tämä touhutoope ei sitten oikein pysykään paikoillaan. 



Herra J matkii ihan kaikessa mua! Siis ihan kaikessa. :') Yksi päivä hän yritti pukea jopa mun toppia päällensä, koska huomasi, että mäkin vaihdoin vaatteita. 



Termiitti, tuholainen, tehosekoitin. Nämä sanat kuvaavat Jasperia paremmin kuin hyvin! Meno on päällä aina aamusta iltaan! Sekuntiakaan ei viihdytä paikoillaan. Jasper koko ajan keksii itselleen uutta tuhottavaa, sotkettavaa, syötävää ja tekemistä. Uskon, että Jasperin kehittyneiden hoksottimien ja rauhattomien jalkojen ansiosta hän on niin tyytyväinen vauva. Jasper ei ikinä itke tai kitse, hän keksii itselleen paljon tekemistä. Itkua väännetään vain jos on tosi kova väsy tai tosi kova nälkä. Eli turhaan hän ei ikinä kitise. Hän on vieläkin maailman tyytyväisin ihmissielu.




Jasper on tosi empaattinen, ja hän imeekin kaikki mun tunteet itseensä. Jos mä oon surullinen, on hänkin. Ja jos oon onnellinen niin on Jasperkin<3 Hänet saa myös sekunnissa nauramaan ja häneen tarttuu nauru tosi helposti. :')




Vieläkin kaikki asiat menevät aina ensin suuhun, ja melkein kaikkea hän järsii minkä ehtii. Kaikki kirjat ovat kokeneet karun kohtalon.. Mutta väittäisin silti, että hiukan on puremisfetissi jo helpottanut! Silti kaikki on hyvää ja syöminen kivaa.



Jasper ymmärtää jo tosi paljon asioita. Hän tietää melkein aina mistä puhun ja mitä tarkoitan. 

Jasper rakastaa puhua leikisti puhelimessa, mutta jos langanpäässä on oikeasti joku, tulee pupu pöksyyn. 

On kyllä tosi suloista, kun Jasper yrittää vääntää kieli solmussa uusia sanoja. Esimerkiksi. ''piip'' -sanaa Jasper yrittää aina matkia. 
Hän muutenkin juttelee paljon, mutta jos ihmisiä on paljon, niin hän on melko rauhassa ja hiljainen. Silloin kyllä se on vähän luksusta! Kun vertaa siihen kun ollaan kolmestaan kotona, niin ei ole sekuntiakaan hiljaista, eikä Jasper ole sekuntiakaan paikoillaan.. :D 




Jasperin hiuksetkin ovat tuuhentuneet ihan silmissä! 




Jasper osaa jo niin ihanasti auttaa mua riisumaan itseltään vaatteet tai pukemaan vaatteita. Pikku ukkelin mielestä on kiva nostella käsiä ja jalkoja, ja etsiä hihansuita ja sukkia oikeille paikoilleen. Pukeminen ja vaipanvaihto onkin meille nykyään tosi mielekästä puuhaa puolin ja toisin! Mä olen ylpeä ja Jasper on iloinen kun äiti kehuu. :)




Jasper nukkuu yössä yleensä 11-14 tuntia ja päikkäreitä vaihtelevasti yhdet pitkät (3-4h) tai kahdet lyhyemmät (kerrallaan 1-2h).



Sellainen on minun Jaspintoni. Suloisin, ihanin, tärkein, rakkain, hellin, herkin & menevin.

Joka päivä muistan kertoa ainakin sata kertaa, kuinka paljon äiti rakastaa.<3

<3; meeri

6 kommenttia:

  1. Oi noita Jasperin ripsiä <3
    Ja heei, sun blogi täyttää jo vuoden!! Mahtavaa, olenkin seuraillut melkein alusta saakka :) Näihin juttuihin ja kuviin ei vain voi kyllästyä ^__^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep <3 Voi että, kun oli ihana kommentti!! Kiitos paljon piristyksestä <3 !! Perjantaina olis tasan vuosi ! :o Hui kun aika menee äkkiä.

      Poista
  2. Ihana, tehosekoitin, voi Jasper <3

    VastaaPoista
  3. Puhut aina niin ihanasti ja kauniisti lapsistasi! :) Varmasti jaksamisesi on kovilla kahden pienen kanssa ja jos on jotain muita perheongelmia, mutta silti olet niin positiivinen ja jaksat laittautua kauniisti ja katsoa mitä päällesi puet! Ihailen sua! <3 Nimim. Yhden pienen äiti joka kulkee kollareissa ja topissa tukka pystyssä naama yön jäljiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. APUA, kiitos paljon ihanista sanoista!! <3 Et voi tajuta, mikä ilo mut täytti kun luin sun kommentin! Vaikka en todellakaan jaksa laittautua, tai välillä jaksan _yrittää_, mutta mulla on nykyään niin norsuolo ettei mitään rajoja. :( Eikä se haittaa, pienten lasten äidit on oikeutettua kulkea kollareissa, niin mäkin teen yleensä :3

      Kiitos vielä ihanasta kommentista <3 :)

      Poista

Kiitos kommentista! ❤