perjantai 6. syyskuuta 2013

Meidän seitsenkuinen




Minun elämäni valo, rakas lapseni, pieni poikani, tänään jo seitsemän kuukautta!! 7 kuukautta! Aika rientää kyllä ihan liian nopeaa, justiinhan me vasta oltiin synnytyssalissa ponnistelemassa ja justiinhan sain Jasperin vasta ensimmäistä kertaa syliini.. Ja nyt niin iso poika jo ja osaa kaikenlaista.

Tasan 7 kuukautta sitten minusta tuli maailman onnellisin ja rikkain ihminen. Sekuntiakaan en vaihtaisi pois, mua on kyllä niin siunattu näin terveellä ja kiltillä pikkuisella. Saan olla maailman ylpein, ja niinhän mä oonkin!

Meidän seitsenkuinen: 

Jasper on kunnon äiskän ilopilleri!! Olen nyt hiljattain vasta alkanut miettimään, kuinka paljon Jasper oikeasti iloitsee ja ilahduttaa muita! Aina hymyilemässä ja nauramassa. Aina ja kaikille melkeen nauramassa ensimmäisenä, oikeen hurmuripoika.
Jasper ei kyllä todellakaan turhia itke, välillä saattaa päästä itku jos on kova nälkä (mikä yllättää aina sekunnissa), jos joku toinen lapsi alkaa ensiksi itkemään, jos on todellatodella kauhea nälkä, normaalisti ilmoittaa äipälle pienellä itkunpoikaselle heräämisestään etc. Mutta ei kyllä päivisin tai ns. normaalisti itke.
Jasper osaa peruutella jo kunnolla. Ja peruuttamalla pääsee minne ikinä haluaakaan. Eteenpäin ei vielä mennä kunnolla, mutta hiukan päästään jo eteenpäinkin. Sivuttain ja ennen kaikkea peruuttamalla mies pääsee minne ikinä haluaakaan. Nykyään välillä jo pahantekoonkin siis. Sängyssäkin pitää peruutella aina jalkopäähän etc.
Ruoka ja uni on kyllä aina maistunut pikkuiselle hyvin. Jasper nukkuu päivässä n. 2-3 (yleensä yhdet päikkärit ovat korkeintaan 1,5h) päikkärit. Yöllä nukutaan 11-14 tuntia normaalisti. Syöntikertoja päivässä on yleensä melkein ainakin se kymmenen plus ehkä noin vajaa litra maitoa tai vettä vuorokauden aikana..? En ole ikinä laskenut tai merkannut muistiin, mutta jos nyt nopeaa laskekselen.
Jasper on aina pitänyt tosi kovasti kylpemisestä. Nykyään pieni mies oikeasti rakastaa sitä. Kylpylelut sekä veden roiskuttaminen on ihan parasta! Kylvyssä käydään ehkä 3-5 kertaa viikossa, eli noin joka toinen päivä tai jos on kovin sotkettu ruualla tai hikoiltu päivän aikana. 
Jasper kyllä kasvaa kaikinpuolin hyvin. Neuvolasta on jo kuukausi, ja seuraava neuvolakäynti on vasta reilun kuukauden päästä. Mutta tuntuu, että Jasper on kasvanut yhtäkkiä paljon pituutta! Painoa kaiffarilla on ehkä noin 9kiloa (oman puntarin mukaan).
  Uskallan sanoa, että Jasper on kaikkiruokainen. Jasper nauttii täysinrinnoin kaikesta ruuasta ja syömisestä. Mutta suurinta herkkua tällä hetkellä tuntuu olevan kurkku, maissinaksut sekä puurot.
Jasper on kyllä kaikinpuolin todellatodella tyytyväinen, kiltti ja helppo vauva. Jasper ei oikeasti itke oikeastaan koskaan, ja jaksaa pitkiäkin aikoja olla todella tyytyväisenä ja iloisena. 
Tosin Jasper säikähtää helposti kiljuvia ja huutavia ihmisiä, kuten esimerkiksi hiukan isompia lapsia tai muuten vaan kovaanpuhumista. Ja muutenkin kaikkia kovia ääniä kuten oven paukahtamista tai kovin viritettyjä mopoja Jasper vähän vierastaa, säikähtää ja voi sen sekunnin ajan itkeä sen takia. Yleensä siis säikähtäessään kyllä rauhoittuu nopeasti.
Jasper kyllä itse on välillä tosi kovaääninen. Hän yltyy useasti päivässä pitämään laulutuntia, oopperakonserttia, puhdasta kiljuntaa tai juttelutuokioita. 
Pieni mies naureskelee paljon ääneen. Äitinkin kanssa on yleensä tosi hullunkurista ja hauskaa. Mutta useasti isin kanssa meinataan kuolla nauruun. Jasper siis ihan oikeasti nauraa niin hullunu isänsä kanssa, että se kuulostaa ja näyttää siltä, että Jasper on ''kuolemassa'' nauruun. En tiedä mitään suloisempaa!
Kaupoissa yms. yleisillä paikoilla Jasper on aina todella rauhallisena ja kiinnostuneena. Jasu ei ole tainnut itkeä edes yhtä kertaa missään kaupassa tai missään. Jasper mielenkiintoisena seuraa ympäristöään, ja turvallista on kunhan äippä tai isi on näköetäisyydellä. Kaikki aina ihmettelevätkin, sitä kuinka Jasper on aina niin rauhallinen ja tyytyväinen. Koko pitkän päivän, aamusta iltaan, Ähtärin & Keskisen reissullakin Jasper oli vain todella kiltisti.
Jasper maiskuttellee, eli pussailee paljon. Leveimmistä levein hymy naamalle ja eikun pussailemaan!
Nukkuessaan Jasper hikoilee yleensä aika paljon, varsinkin päästään.
Peilistä on aina kiva sinne katsoessaan löytää pienen iloisen vauvelin nassu!
Jasper tykkää kuunnella kaikkea musiikkia, niin lastenleluista kuin äitinkin biisejä. 
Aina on kiva päästä vaunuttelemaan, lenkille tai auton kyyttiin! Jos Jasper on väsynyt ja valmis nukkumaan, niin liikkeessä hän jaksaakin nukkua kauemmin. 
Jasperia ihanempaa omaa kultaa en voisi edes kuvitella!
Jasper hakeutuu päivittäin monenmonta kertaa konttausasentoon.
Ilopilleri rakastaa hampaiden pesua.  
Syöttötuolissakin osataan jo olla kivasti!
Ruskeasilmäisellä pikkumiehellä on kaksi hammasta (ollut jo 2kk).

 
 Jasper on niin pieni vielä, mutta toisaalta jo todella iso ja omaitsensä, että oon kyllä oppinut tuntemaan Jasperin läpikotoisin. Tiedän oikeastaan poikkeuksetta aina mitä Jasper haluaa, mikä on hätänä jne. Perusluonteeltaan Jappu on erittäin kiltti, ystävällinen, tyytyväinen, rauhallinen, leikkisä, helposti innostuva, ruoan suhteen kärsimätön, tunteitaan ilmaiseva, hyvää tahtova pieni, suloinen, komea mies!!  



(Mun seuraava postaus piti olla kyllä syöttötuolipostaus, mutta luulin jo siirtäneeni kuvat koneelle ja tyhjäsin sitten eilen muistikortin.. Aamulla kun meinasin tulla tekemään ko. postausta niiiin en ainakaan löytänyt niitä kuvia koneelta, että taidan olla lahopää.. Enkä sitten tänään missään valoisassa hetkessä enää ehtinyt ottamaan niitä kuvia uudestaan (vaikka se olikin alkuperäinen suunnitelma, siksi tämä postaus näin myöhässä). Huomenna otan uudet kuvat ja tuun huomenna kans kirjoittelemaan sen sitten!)

<3: ylpeä äiti, Meeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ❤