keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Äidin 1-vuotias Jasper

Tänään ajattelin kertoa, millainen on minun 1-vuotias Jasper (+ 1v. neuvolakuulumiset). Eli tänään teen ns. normaalin kuukausipostauksen.
 Huomenna ajattelin tulla kirjoittelemaan vähän herkemmän tekstin tästä vuodesta & rakkaudesta omaan poikaani!

 On kyllä nyt jo itku herkässä, kun mietin, että mun pikkuinen on HUOMENNA jo vuoden ikäinen!! HUI<3


Vuoden ikäinen Jasper


Pään kallistaminen + veikeä hymy on se the IN -juttu tällä hetkellä. Niin mennään myös ''piiloon'' ja päätä kallistamalla myös tervehditään kaikkia.

♥  Sairasteluiden loputtua on syöty taas todella hyvin kaikkea (niin kuin aina) ja PALJON. Ihan uskomattomia määriä. Oon niin iloinen, sillä sairasteluiden aikana juominen (+ murot) olivat pääsääntöinen ravinnonlähde..

♥ Lempileikki on ota & anna -leikki. ''Kiitos & ole hyvä'' 

♥ Ihanaa on myös tuoda äitille vaikka toisestakin päästä taloa tavaroita! Niin iloisena aina pikkuinen konttii mistä vain kädessä tai suussa joku juttu ja tulee ojentamaan äiskälle. Ja jos pyydän jotakin, niin Jasper kyllä tuo, ojentaa & antaa.

♥ Ymmärtää mm. termit ''laita pois se'', ''irti'', ''ei'', ''tuo se'', ''varovasti'', ''syömään'', ''tuu tänne'', ''Ka/katto'' (=eli katso)..

♥ Osaa ( ja tykkää) antaa pusuja ja haleja.


♥ Tietää missä on mm. lamppu, äiti, vauva (maha), Jasper, korvat, sukka, vaippa, varpaat, hiukset, puhelin, kaukosäädin, tv, roskis..

♥ Yrittää ''napsauttaa'' sormia <3 (äitiltä ottanut mallia)

♥ Osaa ajeluttaa autoja yms. maata pitkin.

♥ Tietää miten mm. autot ja kissat ''laittaa''.


♥ Rakastaa paipattamista.

♥ Jos on menossa nukkumaan niin ''heiluttaa aina koko maailmalle'' ja sama herätessä. Jos ei heiluta sänkyyn  viedessä niin ei myöskään nukahda. Pysähdytään aina heiluttelemaan vauvalle (= Jasperille), äitille & ''koko maailmalle'' eteisen peilin luokse. ''Heihei maailma, minä heräsin nyt'' on sitten heräämisen jälkeen se juttu.

♥ Rakastaa tanssimista ylikaiken, ja niitä tanssiliikkeitä on PALJON ja tosi erilaisia.

♥ Nukkuu päivässä normaalisti 2 päikkärit: 2h & 1h. Tai sitten vain yhdet 2-4h. (Riippuu vähän koska on herännyt yms)

♥ Syö paljon ja usein <3

♥ ''Puhuu'' paljon puhelimeen, ja laittaakin aina puhelimen / kaiken muunkin korvalleen ''haloohaloo''.

♥ Rakastaa kukkuluuruu -leikkejä!


♥ ''Namnam''- hokemaa tulee ruokaa syödessä, kirjoja järsiessä, nälkää näyttäessä, sänkyään syödessä yms.

♥ Osoittaa nälkänsä hokemalla ''namnam', PUREMALLA, maiskuttamalla, näyttämällä kieltään, menemällä keittiöön ja nousemalla kaappia vasten tai menemällä syöttötuolin luokse.

♥ Rakastaa kielen näyttämistä <3

♥ Rakastaa nykyään myös esimerkiksi äitin puremista... Mutta kaikki muukin kyllä kelpaa purulelusta.

♥ Tietää mihin tarkoitukseen kaukosäätimet on ja mistä saa radion päälle & musiikkia isommalle.
 
♥ Taputtaminen on (vieläkin) yksi lempijutuista.

♥ Nuuskuttaa paljon.

♥ Irvistää ja sanoo ''ääÄÄ'' kun kielletään sekä silloin kun on koskemassa johonkin mihinkä ei saisi koskea.


♥ Tekee tinkiä, eli menee joka paikkaan minne ei saisi ja repii kaikkia juttuja ymsyms.

♥ Konttii myös pöydän alle äiti pakoon, koska tietää, että äiti ei oikein enää pääse sinne.. Kiusaakin äitiä paljon konttimalla ruokapöydän alta toiselle puolelle ja kun äiti kiertää toiselle puolelle niin lähtee toiselle puolelle jne.

♥ Osaa kiivetä sohvalle, mutta ei aina muista kuinka päin sieltä tullaan pois..

♥ Tykkää köllötellä väsyneenä ja varsinkin aamuisin maman kainalossa sohvalla.

♥ Nousee kaikkea vasten ja menee esimerkiksi kävelytuoliin nojaten ympäri kotia. Sohvaan ja seiniin tukien suorastaan juoksee.

♥ Seisoo paljon, usein sekä kauan ilman tukea.

♥ Höpöttää 24/7 <3


♥ Säikähtää helposti kolhuja, mutta unohtaa ne heti syliin nostaessa eli ei tarvitse kauan lohdutella.

♥ Suree kunnolla oikeastaan vain silloin jos äitikin suree. Mun rakas menee aina sekaisin jos mä vaikka vähän itken<3 (meinaan nytkin alkaa itkemään, kun mietin kuinka ihana toi mun elämäni mies on!!)

♥ Äiti RAKASTAA aamuja kahdestaan Jasperin kanssa. Ne aamut on aina yhtä iloa, naurua, tanssia, hymyä, aurinkoa vain. Kumpikaan ei ikinä sure mistään sekuntiakaan. Mä tiiän, että me molemmat rakastetaan aikaisia aamuja rauhassa kaksin ehkä enemmän kuin mitään. En luopuis niistä aamuista mistään hinnasta!! Hoen joka aamu Jasperille 24/7 kuinka oon niin onnellinen hänestä, kuinka äiti rakastaa, kuinka tärkeä pikkuinen on yms. En voi olla hokematta kun niitä hetkiä ei voi edes sanoin kuvata kun toinen tanssii maailman onnellisempana sun jalkaa vasten ja halailee sekä pussailee. (nyt mä sitten aloin itkemään XD)

♥ Heittelee KAIKKEA. Esimerkiksi heittelee palloakin jo tosi hienosti (tarkoituksella opetettu:D), ja kaikkea muutakin jopa hiukan vaarallisesti. :-D

Juo ruoan aikana tavallisesta mukista. 

Ei pysy kyllä sekuntiakaan paikoillaan... :D

♥   


Neuvolassa kaikki oli hyvin ja niin kuin pitääkin. Jasper sai paljon kehuja, esimerkiksi meinasi, että Jasperin ''hoksottimet'' olisi paremmin kehittyneet kuin normaalisti 1 vuotiaan. En kyllä sitten tiiä, asuuko mun kotona neropatti? :-D Nojoo.

Jasu sai kaksi rokotetta, ja otti ne hyvin vastaan. Kolmas rokote laitetaan vasta, kun vauva on syntynyt ja kun Samikin on isyyslomalla. 

Oltiin neuvolassa yli tunti, ja jäi kyllä hyvät fiilikset kaikinpuolin. Neuvolan tätönen oli niin kiinnostuneen ja mukavan oloinen yms.

Neuvolakortissa lukee: ''Kasvu OK, lyhyessä ajassa ollut 4x kipeä (yskä/kuume, flunssa, ripuli-oks., oks.). Kuulo ja näkö OK. Tavuja sanoo. Tietää missä mm. lamppu, korvat. Kävelee tukien. Leikkii ota-anna -leikkiä. Pinsettiote. Rokotteet tehostettu. MPR kn isä isyysvapaalla. Todella veikeä poika.''


<3: meeri



7 kommenttia:

  1. Ihana Jasper <3 Haha, mullaki hormonit tekit tepposet ja aloin itkee aina ku kirjotit et alkaa itkettää :'D Myötätunto itkut ;) taitava poika ja niin suloinen <3 Meillä oli just tänää 1,5v neukku ja aloin melkein itkee ku mun minivauva on jo niin iso :(<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, kiitos<3 Eikä!! Vähän oot ihana :D <3 Kiitos myötätunto itkuista ;) Apua, ei voi uskoa että meidän pikkuset on jo näin isoja?!? <3

      Poista
    2. No ei todella voi uskoa <3 vauvat kasvaa liian nopeesti! :/

      Poista
  2. Voi, ihana Jasper!! Te ootte kyllä niin yhtä söpöjä molemmat <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ❤