maanantai 14. lokakuuta 2013

Tällainen on meidän kahdeksankuukautinen

Kunnollisen kuukausipostauksen aika, nyt kun neuvolakin on ohitse. Jasper, 8kuukautta. On jo iso poika, kaikin tavoin. Joka päivä hän tuntuu oppivan uusia asioita & kehittyvän jo osaamissaan jutuissa. 

 Tyytyväinen hymysuu hömppä

Tänään 8-kk neuvolassa mitoin (suluissa 6kk-mitat) :

paino: 9400g (8250)
pituus: 72cm (66,5)
pipo: 45,2cm (43)

Muutenkin Jasper kasvaa hienosti, sekä kaikki oli hyvin. Neuvolakortissakaan lue sen tähdellisempään kuin ''terve lapsi, ryömii, karhukävelyä''. Tosin lääkäri mm. sanoi ''On hän kyllä tosi energinen tapaus, jos kaikki aikuisetkin olisivat tälläisiä niin ei olisi ylipaino-ongelmia'' :'D


<3

Jasper harjoittelee jo pinsettiotetta, mutta vielä pääsääntöisesti ote tulee kolmisormiotteena. 

Nyt muutaman edellisen päivän Jasper on ahkerasti harjoitellut istumaan menoa. Ja onnistuukin siinä jo melko hienosti useasti!! Hän onkin koko ajan kehittynyt tuossa istumisessa, eikä Jasper enää otakaan niin paljon tukea käsillään/ole etukenossa. Äskenkin ennen nukkumaanmenoaan niin hienosti leikki ihan itse istuessaan lattialla. Vielä en uskalla kovin kauas mennä & pyrinkin ''vahtimaan'' Jasperin istumisharjoitteluja vielä tarkasti. Kuitenkin äskenkin jo ympäröin Japun tyynyillä ja juoksin hakemaan kännykkää latauksesta, että saisin hänestä kuvan istuessaan.. Hienosti pysyi siinä kunnes näki, että meinasin ottaa kuvan ja niin Jasper päätti lähteä lipettiin äkkiä :-D



  Mun nappisimmut

Jasper ryömii jo todella nopeasti ja vikkelästi minne ikinä haluaakaan. Konttausta hän kovasti yrittää harjoitella ja ryömimisen ohella koko ajan nouseekin konttausasentoon & karhunkävely- asentoon. Vielä ei kuitenkaan konttaus suju kuin elokuvissa. Mutta koko ajan parempaan kehityssuuntaan päin!

Jasper on kerran matkinut mua ja sanonut aivan selvästi ''apua''. Tämä tilanne oli vaipanvaihdon yhteydessä ja melko koominen juttu kyllä :-D Vaihdoin siis vaippaa ja kun otin likasta vaippaa pois niin vieressä ollut puhdas vaippa jäi siihen kiinni ja ''pyysin'' ihan refleksinä apua... En kyllä millään haluaisi Jasperin ensimmäisen sanan olevan apua.. :-DD Muutaman kerran hän on tuntunut myös matkivan ''äiti''- sanaa, jos olen pyytänyt (eli hokenut ''sano äiti'' :-D)!  


Kävelytuolilla Jasper osaa mennä jo nopeasti ja sujuvasti niin eteen- kuin taaksepäinkin. Ja Jasper muutenkin tuntuu viihtyvän siinä! Kävelytuoli onkin joskus meidän ''pelastus'' kahdestaan ollessamme, jos vaikka meikkaan/kuivaan hiuksia/teen muuta sellaista vessassa niin Jasper hegaillee tuolillaan eteisessä niin että meillä molemmilla on suora näköyhteys toisiimme :-)
 Muutenkin jos teen vaikka ruokaa tai muita kotiaskereita ja Jasper ei ole nukkumassa niin hän leikkii kävelytuolinsa kanssa.. Siitähän ei nimittäin tule mitään jos hän täällä ''vapaana'' ryömiskelee, hän nimittäin osaa tehdä jo hienosti pahuuksiakin :-D Enkä muutenkaan pystyisi keskittymään mihinkään, jos en tietäisi mitä Jasper tekee & missä hän on tarkalleen.

Muutaman kerran Jasper on hienosti seisonut tukea vasten & välillä hän yrittää itsekin nousta jotakin ''pitkin'' ylöspäin. Meillä ei vaan tunnu olevan oikein mitään siihen harjoitteluun sopivaa? Hiljaa hyvä tulee ja sillä ei nousemisella/kävelyllä ei todellakaan ole mielestäni kiire!! Hienoa olisi jos Jasper osaisi kävellä ennen uutta vauvatulokasta, mutta eihän sekään nyt mikään välttämättömyys ole & sinnehän onkin vielä monta kuukautta aikaa :-)



Jasper on todella vieraanvarainen, ja aina tuijottelee (=vahtaa) kaikkia uusia ihmisiä vain (yleensä melko kauan) rauhallisena. Kyllä hän pian sitten tottuu ja alkaa juttelemaan, kiljumaan & tekemään tuttavuutta. Se onkin tosi hassua, koska Jasper ei IKINÄ pysy hereillä ollessaan kotona perheen kesken paikoillaan sekuntiakaan varmaan.. :-D Itkemään Jasper ei kuitenkaan ala vaikka kenenkä naaman näkisi. Tosin hän vieläkin, varsinkin väsyksissään, säikähtää helposti esim. huutavia/kiljuvia/itkeviä muita vauvoja.

Hampaita Jasperilla on ainakin 5-6, ja lisää taitaa olla tuloillaan. Nimittäin Jasper on pari päivää nyt oksennellut normaalia enemmän sekä ruokahalut ovat olleet melko vähissä (muuten kyllä ollut täysin normaali, iloinen oma itsensä). Mikä ainakin ennemmin on enteillyt hampaiden puhkeamista. 

Hiuksia Jasperille on ilmestynyt yhtäkkiä aivan valtavasti!!

Löhömies

Luonteeltaan Jasper on ystävällinen, naurava ilopilleri, helposti loukkaantuva tai siis pahoittaa helposti mielensä, rakastava, reipas, empaattinen, hellyydenkipeä, rauhallinen, energinen, ruokahaluinen, kiltti, helposti innostuva, kiinnostunut kaikesta uudesta & kaikinpuolin tyytyväinen.

Maailman suloisin & rakkain mamman oma pieni miesvauva. Vauvamies. Rakkaus. Kulta. Minun oma. Palleroinen. Tämä äitikin on maailman onnellisin & ylpein hänen komeasta nappisilmä rakkaudestaan. Aika pliis, älä kulu enää yhtä nopeasti!! Mun pienestä kullasta on kasvanut jo nyt niin reipas ja iso mies!

Jasper hengailee pikkusisaruksena kanssa <3


                         <3: meeri

4 kommenttia:

  1. <3 ja hei kiva ku olin täs vastaa sulle ni aatu tulee suu auki, luulin et antaa pusun mut koitti purra mua XDDDD

    VastaaPoista
  2. Tahtoisin kovasti jo tavata Jasperin! On hän kyl hurmaavan olonen nuori mies ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii <3 kyllä te pian pääsette tutustumaan! :-)

      Poista

Kiitos kommentista! ❤